mamumilu Re: Moneybookers 14.04.12, 23:16 Ja korzystam juz od dluzszego czasu jak mnie ipfon.pl zmusil do placenia za telefon w ten sposob - pozniej wrocili do normalnych sposobow placenia a ja zostalam przy moneybookers i przelewam przez nich pieniadze do Polski. Odpowiedz Link
dorcian Re: Moneybookers 15.04.12, 14:16 No dobra, to rozwine temat. Z czterech dzialan podstawowych wyszlo nam, ze stracimy jakas koszmarna sume przelewajac pln z PL na konto tutaj (w funtach) - bank ma dzidowski przelicznik. Obmyslam dwie opcje: 1. Wyslac meza do Polski, zeby wymienil w banku (kantor odpada, za duza suma) PLN na GBP i wtedy wplacil na konto (bez przewozenia - z banku do banku) 2. Przelewac transzami uzywajac Moneybookers. Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: Moneybookers 15.04.12, 15:16 Najlepiej moneybookers- za przelew 1.5pln. I przelicznik walutowy tez maja calkiem sensowny. My jak sprzedalismy dzialke w Polsce, zeby tutaj kupic dom, zalozylismy specjalnie konto w Nat West, zeby jak najmniej zaplacic za przelew, ale musisz miec wtedy obydwa konta na te sama osobe. Policzcie sobie dokladnie co taniej wyjdzie (bo z moneybookers przynajmniej obedzie sie bez wyjazdu do Polski) Odpowiedz Link