marninor 19.04.12, 18:05 jakie macie? polecacie? lub odradzacie? i dlaczego... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialasek75 Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 18:42 Mam Candy. Odradzam z całego serca, chyba, że chcesz moją odkupić :) Suszarka suszy długie godziny, gniecie rzeczy. Pralka też gniecie strasznie. Jakbym mogła cofnąć czas to za podobną cenę bym kupiła oddzielnie pralkę i suszarkę, a suszarkę bym wstawiła do garażu. Odpowiedz Link
marninor Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 18:51 zalety pralko-suszarki i suszarki oddzielnie poznalam w pl... suszarka oddzielnie to było moje ukochane agd ;) pralko-suszarka indesit była mega porażką do tego po suszeniu rzeczy śmierdziały gumą... miałam nadzieję że UK jest bardziej rozwinięte technologicznie ;) i jest tu cudeńko 2 w 1 , niedostępne w pl,spelniające oczekiwania matki polki w uk ;)) w przeciwnym razie będę musiała znaleźć miejscówkę dla suszarki ;/łatwo nie będzie... Odpowiedz Link
wiwi1 Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 18:56 Ja Ci odradze indesit. Nawet jak by za darmo dawali to nie bierz. Zanim ja kupilismy to szukalam na necie opini o pralko suszarkach i ta miala naprawde dobre opinie w tym przedziale cenowym ( z tym, ze teraz nie pamietam ile za nia dalismy,ale zapytam meza jak wroci z pracy). Wczesniej mielismy na prawde niezla, ale tez nie pamietam marki, jak chcesz to sie dowiem i nie wiem w sumie dlaczego szukalismy czegos innego. Najpierw suszenie, jak wlaczalam to smierdzialo palona guma, az mnie glowa bolala. Najpierw myslalam, ze to dlatego,z e nowa i tak smierdzi, ale po jakims czasie uzytkowania tez apach caly czas towarzyszyl suszeniu rzeczy. Teraz juz nawet nie korzystam z suszarki bo nie jestem w stanie tego zapachu wytrzymac. Nie ma blokady dla dzieci (ale to oczywiscie mozna bylo pewnie sprawdzic przed zakupem), nie ma krotkiego programu prania (to tez mozna bylo sprawdzic). Pralka sie rozchodzi w szwach. Ma na okolo taka plastikowa obwodke ktora odchodzi, trzeba kopnac i plastik wraca na swoje miejsce. Nie mam miejsca na osobna pralke i osobna suszarke, ale to co mam teraz w domu to ani porzadnie nie pierze ani porzadnie nie suszy. Suszylam kiedys w niej koldry dokladnie ustawienia byly wedlug tego co na metce a popalila mi sie koldra i porobily mi sie na niej takie brazowawe zacieki. Jedyna opcja jaka mi sie w niej podoba, to to, ze w trakcie prania moge ja na chwile zatrzymac i dorzucic jakas zapomniana rzecz. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
marninor Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 19:22 zapach spalonej gumy w pralko - suszarkach Indesit- międzynarodowy ;)) Odpowiedz Link
wiwi1 Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 19:29 Gdybym tylko to wiedziala wczesniej. NIgdzie w zadnych opiniach na temat tych pralek nikt nie napisal o tej palonej gumie. Ja nawet mowilam mezowi, zeby sie skontaktowal z Indesitem i zareklamowal pralke na tej podstawie, ale on twierdzi, ze jakbym czesciejkorzystala z suszarki to zapach by w koncu przeszedl, bo pralk amusi sie dotrzec, ale ja watpie, bo ile jeszcze mam ja przecierac? kolejny rok? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
marninor Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 23:31 ten zapach nie mija- uwierz mi... jak doszło że guma zaczeła sie jakby rwać i drobinki tej gumy byly na rzeczach- jakby mechociły- to wyrzuciłam to cudeńsko i kupiłam oddzielnie pralke, oddzielnie suszarkę... i chyba ten motyw zastosuje w uk ;) Odpowiedz Link
illegal.alien Re: pralko-suszarka 2 w 1 19.04.12, 23:42 Mamy Boscha. Pierze normalnie, suszy normalnie. Nie smierdzi. Ale ja suszylam w niej rzeczy doslownie pare razy. Pierzemy duzo i tylko raz nam skarpetka mlodej zatkala odplyw i byla akcja wylewania wody z pralki recznie. Poza tym nie mam jej nic do zarzucenia (ale cudo jakies to tez nie jest - ot, zwykla pralko-suszarka :)) Odpowiedz Link
benignusia Re: pralko-suszarka 2 w 1 20.04.12, 00:28 a ja kocham swoją :) mamy Hotpoint ,niemamy miejsca na oddzielną suszarkę,mam czworo dzieci,piorę 1-2 razy dziennie,sprzęt mam 4 lata....naprawde niewyobrażam sobie życia bez mojej pralko suszarki :) jak mogę suszę na dworze,ale w zime cały czas susze.... ja tam polecam :) Odpowiedz Link
marninor benignusia... 20.04.12, 10:02 Twoja rekomendacja przekonuje mnie jak żadna ;) podaj proszę model! jak nie pada to też susze na dworze ale jak pada jest kłopot nie mam gdzie trzymać prania zanim wyschnie tym bardziej że pracuje w domu... Odpowiedz Link
mamurzyca Re: benignusia... 20.04.12, 15:55 tez mam hotpoint i do duszy nie podobne, susze okazyjnie jedynie, jak musze podsuszam reczniki np. innych rzeczy to juz wcale bo strasznie pomiete wychodza! odradzam pralko-suszarki! raz juz sie zepsula niedlugo po zakupie, chociaz to juz jej 6 rok to jednak nie nadaje sie do suszenia non stop, jako sama pralka ok. Odpowiedz Link
miwah Re: pralko-suszarka 2 w 1 20.04.12, 11:59 odradzam KAZDA! Poczytaj zreszta opinie na temat roznych i na `Which?` a zobaczysz ze to porazka. Funkcjonuje na zupelnie innej zasadzie niz suszarka z prawdziowego zdarzenia bo nie da sie w tym ustrojstwie tak tego rozwiazac jak w normalnej suszarce. Gdybym przed 2w1 nie mialoa stycznosci z suszarka to by mnie to mocno zniechecilo do zakupu osobnej ( po epizodzie z 2w1 ) ale to zupelnie inna bajka Szkoda pieniedzy. Teraz sa rozwiazania typu pralka i suszarka ustawiane w pionie ( jedna na drugiej) Miele ma taka opcje i mysle ze nie tylko Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: pralko-suszarka 2 w 1 20.04.12, 14:20 Jako byla posiadaczka pralkosuszarki Candy podzielam opinie kolezanek powyzej iz to dziadowstwo suszace calymi godzinami i w rezultacie nie uzywalam funkcji suszenia. Obecnie uznalam ze da sie zyc bez suszarki i zakupilam jako kolejna Miele bez funkcji suszenia. Rzeczy zas susze na dworze tudziez zima na strychu ( na ta okolicznosc pociagnelam tamze kaloryfery co nie bylo bynajmniej kosztowne). Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: pralko-suszarka 2 w 1 20.04.12, 15:58 A ja mam Zanussi 2 w 1 i jestem bardzo zadowolona. Pralka i suszarka eksploatowana na calego, codziennie, bo uzywam pieluch wielorazowych. Odpukac- nic nigdy sie nie zepsulo, ma duza pojemnosc, ekonomiczne tryby prania. Mozna ustawic predkosc wirowania. Serio- jestem zadowolona pod kazdym wzgledem. Moze jakis nowszy model- nasz juz nie jest produkowany- tez bedzie dobry? Odpowiedz Link
karolinalei Re: pralko-suszarka 2 w 1 20.04.12, 18:22 kazda jedna to nieporozumienie, nie dosuszy tak jak oddzielna suszarka.korzystalam chyba z 5 pralko-suszarek , nie polecam za to suszarke oddzielna bardzo, szczegolnie przy tej wilgotnosci jaka tutaj mamy Aleksandra podziwiam Ciebie i gratuluje samozaparcia z tymi pieluchami ! Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: pralko-suszarka 2 w 1 20.04.12, 21:56 A dzieki, dzieki. Ja siebie tez podziwiam, a czasem wale dla uspokojenia glowa w sciane i nie moge sie doczekac kiedy moj synek wyrosnie z pieluch:D Ale trudno, jak sie wybulilo £300 na pieluchy, to piore-susze-skladam i pocieszam sie, ze a)synowe plemniki beda liczne i ruchliwe, b) nigdy nie mial odparzonej skory c)mamy o polowe mniej smieci :P Odpowiedz Link
marninor tak z ciekawości... 20.04.12, 22:55 co cie sklonilo do tych pieluch wielorazowych? rozumiem tetra? poza a b i c ;) szczerze to 9 i 5 lat temu to tetre mialam do podłożenia pod dziecko , beknięcia itp. Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: tak z ciekawości... 21.04.12, 00:00 Tetry uzywam w tym samym celu co ty;) A teraz pieluchy wielorazowe sa sliczne i o wiele praktyczniejsze od tetrowych. My np. uzywamy tych: www.bumgenius.com/ A sklonily mnie wzgledy ekologiczne, ekonomiczne i zdrowotne:) Jak to prawdziwa Matka Polka, o sobie i wzgledach praktycznych zapomnialam. Odpowiedz Link
byle_nie_hoover Re: pralko-suszarka 2 w 1 26.07.12, 15:42 Ja niestety mam Hoovera WDYN 9646 PG. Produkt tyleż funkcjonalny, co nieprawdopodobnie awaryjny. Najpierw padł nam czujnik odpowiedzialny za suszenie (pranie działało), po 5 dniach przyjechał Pan z serwisu sprawdził, co się zepsuło i obiecał, że zamówi, po wyjściu tego Pana, pranie również przestało działać. Na kolejną wizytę musieliśmy czekać tydzień (warto wiedzieć, że serwis Hoover poza miastem przyjeżdża tylko raz w tygodniu). Na następnej wizycie Pan stwierdził, że to jakiś tam moduł, czas oczekiwania 2 tygodnie plus czas oczekiwania na następną wizytę, w sumie prawie 3 tygodnie. Łączeni nie mieliśmy pralki 1,5 miesiąca. Po naprawie działała około 4-5 miesięcy i przestał działać klawisz, który uruchamia pranie. Po 3 dniach od zgłoszenia przyjechał Pan z serwisu i stwierdził, że trzeba ów klawisz wymienić, razem z jakąś elektroniką, czas oczekiwania 2 tygodnie. Po 2 tygodniach pojawił się Pan i wymienił klawisz, a pralka nie działa nadal…. Pan stwierdził, że widocznie to nie ten klawisz, tylko jakiś kolejny moduł, czas oczekiwania do 1,5 miesiąca, bo są wakacje!!!! W konkursie na bubel roku mieliby szanse na zwycięstwo….. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: pralko-suszarka 2 w 1 26.07.12, 16:01 umnie 2 w jednym smierdzialo palona guma przy suszeniu kiedy sie zepsulo - jak dobrze chodzilo to nie smierdzialo. tu bym pare emaili wyslala do producenta bo to nie jest normalne. nigdy nie uzywalam oddzielnie pralki i oddzielnej suszarki wiec nie wiem czy i jak sa lepsze. osobiscie nie lubie maszyn ktore zmuszajamnie do czegos albo nie pozwalaja czegos zrobic. szczegolnie jak ograniczaja ilosc pobieranej wody na dany typ prania albo nie mozna np w polowie prania otworzyc zeby cos z pralki wyjac albo dolozyc. Odpowiedz Link
marninor Re: pralko-suszarka 2 w 1 26.07.12, 16:51 kiedyś miałam pralko-suszarkę indesit i byłam z niej mega niezadowolona bo śmierdziało wszystko gumą i nie doszuszała a ponieważ nie było ochów i achów na jakąś konktertną , to ostatecznie zakupiłam oddzielnie pralke i suszarkę- Beko wmb71642s i dcu7230s- i jestem BARDZO zadowolona. cena świetna - jakość super! mogę z czystym sumieniem polecić! Odpowiedz Link