Dodaj do ulubionych

Jaki olej do włosów

23.06.12, 17:13
Chcę potraktować suche wosy olejem. Jaki będzie najlepszy: kokosowy, sezamowy, migdałowy oliwa z oliwek? Myslicie, że ze sklepu kosmetycznego będzie lepszy niż np. spożywcza oliwa z oliwek z supermarketu? Nie lubię przepłacać, kiedy nie ma potrzeby.
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: Jaki olej do włosów 23.06.12, 17:35
      uzywam kokosowy(virgin , tloczony na zimno) i migdalowy , dawniej stosowalam slawna maseczke olej rycynowy+ zoltko jaja (baaardzo dawno temu ale efekty byly zadowalajace :)
      po tych olejach mam blyszczace wlosy i miekkie , ale stosuje tez zamiennie keratyne w plynie i jedwab ale tych nie splukuje potem ,nakladam po umyciu wlosow po prostu. Mam wlosy dlugie i krecone , rozjasnione wiec suche od polowy , mysle ze musisz wyprobowac cos i sprawdzic na sobie , co twoim wlosom spasuje.
      • clonek13 ps 23.06.12, 17:38
        zapomnialam ci napisac ze polecam tez: www.ebay.co.uk/itm/320696979387?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 koniecznie w zielonej butelce aby mial wlasciwosci swoje , niekoniecznie u tego pierwszego lepszego sprzedawcy ebaya, ale zamierzam go wyprobowac , ma super recenzje u dziewczyn / kosmetyczek/ fryzjerek.
    • galadriella Re: Jaki olej do włosów 23.06.12, 19:39
      Już ty kiedyś polecałam ten wątek
      forum.gazeta.pl/forum/w,103682,128243038,128243038,Olejowanie_wlosow_rodzaje_olejow_i_sposoby.html
      Pisałam też, że większe Tesco miewaja specjalną półkę z różnymi olejami do włosów (w dziale etnicznym, zwykle w okolicy masła Ghee) - kosztują niewiele powyżej funta za butelkę.
      Każdym włosom co innego pasuje, musisz wypróbować i sama znaleźć swoje ulubione.
    • elioli Re: Jaki olej do włosów 23.06.12, 20:29
      Ja polecam olejek Khadi. Moze nie najlepiej pachnie ale efekty sa niezle.
      Po stosowaniu go przez miesiac pojawilo mi sie mnostwo nowych wlosow. Bardzo wydajny, naprawde nalezy uzywac niewiele (olej nie powinien splywac z wlosow).
      Niestety i troche z lenistwa i z braku czasu zaniechalam olejowania ale chyba do tego wroce bo warto.
      Aha, dobrze jest stosowac naprzemiennie z np. olejkiem rycynowym lub kokosowym.
      • beibichek Re: Jaki olej do włosów 25.06.12, 01:33
        Hindusi swoje piekne lsniace wlosy traktuja roznymi olejami, m.in. mozesz u nich kupic ALMA oil - tylko uwaga, nie nadaje sie do wlosow blond bo brudzi na zielono, jest to olej z henna
    • margaretka_5 Re: Jaki olej do włosów 25.06.12, 09:24
      Dzięki za wszystkie rady. Rozmyślam od czego zacząć. Chodzi o ciemne włosy więc i ten barwiący może być.
      • zurekgirl Re: Jaki olej do włosów 25.06.12, 11:09
        Ja uzywam raz na dwa tygodnie (albo jak mi sie przypomni) oleju rycynowego, ale kiepsko sie rozprowadza, trzeba go potrzymac pare godzin w cieple, zeby zadzialal jak powinien, a ja na to nie mam czasu, wiec jakos nie widze wielkich efektow.
        Teraz kupilam jeszcze maroccan oil, pachnie oblednie, cudnie po prostu, stosuje go na suche wlosy (bardzo suche koncowki, zniszczone wieloletnim farbowaniem) i jest nieco lepiej, ale tez bez rewelacji. Jednak za zapach go uwielbiam. Minus za cene.
    • makowa.panienka79 Re: Jaki olej do włosów 28.11.13, 13:33
      Kiedys przeczytalam,ze piwo jasne swietnie wlosy nawilza.
      Myjesz wlosy,zawijasz w recznik i pozniej,lekko wilgotne polewasz piwem,odciskasz i zostawiasz do wyschniecia lub suszysz jak zazwyczaj.
      Tyle,ze piwo ma byc zwietrzale,chyba dzien wczesniej otwierasz i zostawiasz.
      Ponoc nie zostaje zaden niechciany zapach,a wlosy sa nawilzone i blyszczace.
      Osobiscie nigdy nie mialam odwagi sprobowac,ale od trzech lat sie do tego przymierzam :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka