Dodaj do ulubionych

blokada okien

06.08.12, 12:52
juz ten temat poruszalam,dostalam od was linki za ,ktore dziekuje.znalazlam fajne zabezpieczenia akurat na ,,moje okna''
www.ebay.co.uk/itm/easyfit-window-restrictor-child-saftey-restrictor-/120711831956?pt=UK_HaG_Lock_Safes_GL&hash=item1c1afc6194
ja juz jestem gotowa je kupic i zamontowac ale...
kolega mi poradzil spytac najpierw landlorda bo jesli ten ma gwarancje na okna to ja wkrecajac pierwsza srube pozbawiam go jej.ze okna moga miec jakis gaz(tu mi zaczal opowiadac jak sie takie okna robi),ze moga miec zbrojenia.

zadzwonilam do tej firmy co te okna montowala i spytalam o ewentualny koszt zalozenie blokad(tych z linka co podalam wyzej),maja odzwonic do mnie.
dzwonilam do agencji(z landlordem moge sie skontaktowac przez nich tylko)kazali sobie przyslac zdjecia tych blokad,zapytaja landlorda o zgode ale ja bede za to placic.

dzwonilam do counsila z zapytaniem kto powinien za zamontowanie blokad zaplacic.maja oddzwonic do mnie.

i teraz mam pytanie jesli landlord sie zgodzi to czy ja sama bez kozystania z uslug firmy montazowej moge zalozyc te zabezpieczenia(nie ukrywam ,ze opcja ta jest dla mnie najkozystniejsza,ja place za zabezpieczenia a one sa akurat nie drogie)
czy musze kozystac z firmy montazowej?

jesli landlord sie zgodzi ale na firme montazowa i mnie bedzie chcial obciazyc kosztami to czy to jest zgodne z prawem(zaczynam podejzewac ,ze moj landlord jest szkotem:P bo jest baaaaardzo skapy i ciezko co kolwiek u niego wywalczyc)

dlaczego ja mialabym placic za montaz zabezpieczen skoro wynajmuje u niego dom od 2007 roku i on wie ,ze mamy male dziecko.skoro zlecil montaz okien powinien pomyslec o zabezpieczeniach,no tak ja mysle i mam nadzieje ze slusznie.

podpowiedzcie prosze jesli wiecie co kolwiek .
dziekuje.
Obserwuj wątek
    • miss_scary Re: blokada okien 06.08.12, 14:06
      Dla mnie to nielogiczne by landlord mial placic za zakladanie blokad, bo idac ta droga to z okazji,ze wiedzial, ze macie male dziecko to i powinien bramke na schodach (jesli sa) zainstalowac i moze lozeczko zamiast single bed zapewnic? Na pewno trzeba go zapytac ale za instalacje takich dodatkow to wynajmujacy placi, tak jak za antene satelitarna chociazby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka