Dodaj do ulubionych

Naturalizacja dziecka

19.01.13, 12:17
Wlasnie dostalam poczta certyfikat naturalizacji syna. Wniosek przyjety 11 grudnia, data decyzji 15 stycznia :-) Fajnie. Teraz to ja jedyna Polka jestem w naszym domu.
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: Naturalizacja dziecka 19.01.13, 15:23
      gratulacje!
      Tata ma angielski paszport? My zabieramy sie za wypelnienie wniosku dla corki. Ma skonczone 5 lat, mieszka tu od urodzenia. Niestety my mamy tylko polskie ( bo jakos za te angielskie zabrac sie nie mozemy). Syn urodzil sie gdy bylismy tu juz 5 lat wiec dostal brytyjski bez problemu. Dlatego corce tez chcemy zalatwic no i po to aby do konsulatu nie trzeba bylo jezdzic...
      • plain-vanilla Re: Naturalizacja dziecka 19.01.13, 17:55
        U nas tak samo. Mlodszy brat dostal paszport z marszu. Dla starszego 5-latka aplikowalismy o naturalizacje. Tata chcial miec obywatelstwo tak czy siak, to aplikowal pierwszy, a jak dostal, to wtedy dla starszego syna zlozylismy aplikacje. Wlasnie w watku obok dyskutujemu, czy rodzice musza miec obywatelstwo, zeby aplikowac o naturalizacje dziecka urodzonego w UK. Z tego, co ja rozumiem (czytajac guide mn1), to nie musza, wystarczy, ze stana sie 'settled'. Pewnie wieksze szanse powodzenia, gdy chociaz jeden rodzic aplikuje, ale koszty tez niemale.
        • panixx Re: Naturalizacja dziecka 19.01.13, 22:07
          To ja mam tylko pytanie: ja i maz nie mamy brytyjskich paszportow, mlodsza corka ma, bo urodzila sie wiecej niz 5 lat po naszym przyjezdzie, syn wczesniej sie urodzil. Chce zlozyc aplikacje o naturalizacje syna (ma prawie 5 lat). przeczytalam 'guide'na stronie www UK border Agency i wydaje mi sie, ze powinien to dostac na 100%. To dlaczego w innym watku piszecie o ''szansach''?
          Moga odrzucic? Czekac az skonczy 10 lat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka