Dodaj do ulubionych

Materiały do szycia

23.02.13, 13:41
Kupiłam sobie właśnie maszynę do szycia i szukam sklepów internetowych, w których mogłabym kupić ładne i niedrogie materiały. Będę wdzięczna za wszelkie adresy ;)
Obserwuj wątek
    • miwah Re: Materiały do szycia 23.02.13, 14:43
      moze sie odezwie mamumilu bo ona swietnie w temacie zorientowana i mi tez pomogla swego czasu.

Tez zalezy czego dokladnie szukasz jakie wzornictwo, na jakie cele ( rekodzielo, ubraniowe itp) i co znaczy `niedrogo`.
      Ostatnio sie rozgladalam np za surowka jedwabna i wydaje mi sie ze na ebayu najlepszy wybor i mozna znalezc czasem dobra oferte np z koncowek linii.
      Jesli chodzi o bawelne, ja lubie taki styl vintage wiec skorzystalam z okazji na Panduro kiedy mieli okoloswiateczna wyprzedaz starszych wzorow Tildy. Zwykle te tkaniny sa a cenie ok. 20L/metr. Wtedy 29.99 za 10m.
      Poza tym lubie tkaniny Laury Ashley i Cath Kidston- albo ebay albo korzystam z sales.
      Pchle targi i crafts fairs sa niezlym miejscem poszukiwawczym choc to oczywiscie jak sie trafi i bardziej przy okazji. Ja przez lata uzbieralam troche, w tym piekne bawelniane koronki, kawalki tkanin na ktorych teraz moja corka szycie cwiczy, nici i mnostwo innych
      Hobbycraft jesli masz w poblizu ( bo lepiej podotykac u nich) ale tani nie sa ( choc to tez rzecz wzgledna)
      Jesli lubisz takie odwazniejsze wzornictwo to tu np
      fabrichq.blogspot.co.uk/
      i lista sklepow online z tkaninami oraz krotkie recenzje
      veryberryhandmade.co.uk/about/big-list-of-uk-fabric-shops/
    • sznurowadla11 Re: Materiały do szycia 23.02.13, 20:33
      www.abakhan.co.uk/
      Najlepszy sklep, jesli lubisz element zaskoczenia. Za 15 funtów mozna tam kupić worek z "resztkami" znakomitej jakości i wystarczająco długimi na ciuchy dla dorosłego.
      Oczywiście maja też do wyboru różnego rodzaju tkaniny na metry- warto zajrzeć do działu clearance.
      Poza tym polecam znalezienie sklepu stacjonarnego i zapoznanie się z ofertą. W moim mieście jest jeden, w którym tkaniny od funta aż do stówy metr są dostępne, bardzo często wyprzedają "resztki".
    • sznurowadla11 Re: Materiały do szycia 23.02.13, 20:35
      No i jeszcze www.jaycotts.co.uk/ z wykrojami, jeśli szyjesz ciuchy. Bardzo często mają przeceny 40-50%.
    • alki_80 Re: Materiały do szycia 23.02.13, 20:37
      Dzięki za linki :)
      Chciałabym uszyć dla córeczki pościel ale dawno nie szyłam, dlatego szukam ładnych i stosunkowo niedrogich materiałów, że w razie jak mi nie wyjdzie to nie szkoda pieniędzy będzie, a w razie jakby mi wyszło to żeby ładne było ;)
      Upatrzyłam już sobie wzory, ale zawsze lepiej mieć większy wybór ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka