iwona7706 15.03.13, 11:25 dziewczyny mam pytanie czy dzieci moga jechac do polski na przeterminowanym dowodzie?a w polsce im wyrobic nowe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: dowod osobosty 15.03.13, 15:40 Zadzwon do linii lotniczej albo innego przewoznika, z ktorego uslug bedziesz korzystac, zeby potem nie bylo rozczarowania, kiedy was na poklad nie wpuszcza. Odpowiedz Link
brown_aurelia Re: dowod osobosty 15.03.13, 15:49 czy jechać mogą to nie wiem (trzeba spytać linii lotniczych), ale na pewno zostaną wpuszczone do kraju, którego mają obywtalestwo Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: dowod osobisty 16.03.13, 12:50 Musisz sie skontaktowac z przewoznikiem, czy to linia lotnicza czy prom, zadna roznica. Musisz miec wazny dokument podrozy, to ze cie do Polski wpuszcza, to ok, ale najpierw musisz sie dostac na poklad samolotu albo promu. Chyba nie chcesz bazowac na wiedzy z forum, jesli nawet nie wiadomo, jakimi liniami lotniczymi albo promowymi ktos opuszczal UK. Zadzwon do operatora promu, ktorym chcesz poplynac i sie dowiesz. Poszukaj sobie w archiwum, bo byl juz taki watek, ze ktos musial dzwonic do Francji, bo nie bylo jasne, czy wypuszcza we Francji z promu. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: dowod osobisty 16.03.13, 13:15 a jeszcze pytanie czy by cie wypuscili potem z kraju jakby sie okazalo ze musisz wczesniej wracac a nowy dowod jeszcze nie wyrobiony etc Odpowiedz Link
derka1 Re: dowod osobisty 16.03.13, 21:07 Wypuscic z niewaznym dokumentem? Nie wydaje mi sie. No chyba, ze w obrebie strefy Schengen bo wtedy chyba i tak nic sie na granicach nie sprawdza. Odpowiedz Link
derka1 Re: dowod osobisty 16.03.13, 21:07 To powyzej bylo odnosnie postu roback. Niestety wyskoczylo nie tam gdzie trzeba. Odpowiedz Link