jlory 11.05.13, 21:37 jak w tytule umieram a GP jest nieczynne a mnie dopadla grypa zoladkowa.co mi mozecie doradzic na sobotni wieczor??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja3333 Re: umieeeerramm 11.05.13, 21:46 ja doradzam nie iść do GP z grypa żoładkową, bo i po co ? pić dużo, leżeć i przeczekać. Nic więcej nie da sie zrobić :) acha i keep smiling :) Odpowiedz Link
3-mamuska Re: umieeeerramm 11.05.13, 21:47 Nawadniac się, małymi lykami. Można odgazowana colę zwykła z cukrem. Do tego krakersy czy slone paluszki jeśli możesz jeść. Najlepiej jakbyś miała smecte, lub coś podobnego angielskiego . Moze ktoś skończy ci do apteki . Odpowiedz Link
jlory Re: umieeeerramm 11.05.13, 21:52 objawy typowe do grypy zoladkowej czyli biegunka i wymioty.w tej chwili jestem tylko z dziecmi wiec niemam nikogo kto by mogl pojsc do apteki Odpowiedz Link
ssabaudia Re: umieeeerramm 11.05.13, 22:07 metoda mojego Tatusia - kielon wódki z pieprzem. Na to cholerstwo za bardzo nie ma lekarstwa. Moja córa wczoraj zostałą rażona - 40 st. gorączki i kilka pawików - ale dzisiaj już opanowała. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: umieeeerramm 11.05.13, 23:03 tez mi kiedys ktos opowiadal ze jak do jakiegos brudasowego tropikalnego kraju pojechali to strzelali wodke na goly brzuch zeby ewentualne wirusy/bakterie zabic - nie wiem czy to tak dziala ale brzmi sensownie i pewnie tez bym zastosowala. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: umieeeerramm 11.05.13, 23:49 dziala ja tak robilam wodka albo coca-cola wszytko wyzre Odpowiedz Link
a74-7 Re: umieeeerramm 12.05.13, 10:53 mam nadzieje ze przesilenie juz przeszlo .Kazdy inaczej na to choruje ,symptoms sa podobne zazwyczaj . www.nhs.uk/Conditions/Norovirus/Pages/Treatment.aspx Z alkoholem - nie wiem - zoladek musi byc do niego przyzwyczajony inaczej moze podraznic watrobe i wtedy staje sie to bardzo bolesne . Dobrze zebys mogla odpoczac dzis , choc przy dzieciach jest to raczej trudne . Odpowiedz Link
elioli Re: umieeeerramm 12.05.13, 16:40 Podobno coca-cola i slone paluszki. W sumie to moze miec sens przeciez cola to takie swinstwo, ze moze pogoni co trzeba :) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: umieeeerramm 12.05.13, 21:57 na problemy zoladkowe rzeczywiscie coca cola i wodka. znajomi lekarze sami stosuja i polecaja. na grype zoladkowa po co lekarz? Sama widzisz ze nie umarlas. Duzo pic i tyle. Odpowiedz Link