17.05.13, 23:29
najnowsze wiesci fajnie ze cos policja w tej sparwie cos robi
www.bbc.co.uk/news/uk-22576103
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: madeleine 18.05.13, 01:02
      sorry nie czytalam linku wiec nie moze nie na temat gadam ale ciekawi mnie czy tak wszyscy draza wszystkie inne sprawy o zaginiecie, ciagle mi sie wydaje ze madeleine jest bardzo uprzywilejowana sprawa.
      • mrs.t Re: madeleine 18.05.13, 06:40

> sorry nie czytalam linku
        wszystkie inne sprawy o zaginiecie, ciagle mi sie wydaje ze m
        > adeleine jest bardzo uprzywilejowana sprawa.
        to przeczytaj
        bo ze kto drąży? gazety? a im w to graj, o czyms muszą pisać, to sie dibrze czyta ludzie lubia pewne historie

policja drazy? wydaje mi sie ze rodzice jej draza po prostu I art zdaje sie potwierdzac..

The UK review into Madeleine's case - known as Operation Grange - began last May after Prime Minister David Cameron responded to a plea from her parents.
        • kalpa Re: madeleine 18.05.13, 10:24
          Rodzice Madleine nagłośnili sprawę i dbali, żeby wciąż być w mediach- dzieki temu wciąż o maddie się pamięta.
          Może inne sprawy nie są tak nagłośnione i dlatego wrażenie, że sprawa maddie jest szczególna...
          Swoją drogą po tej ostatniej akcji w USa z uwolnieniem trzech kobiet to... włos się jeży na głowie :( :(
          Pewnie takie zakończenia daja siłę tym rodzicom, którzy wciąż poszukują swoich dzieciaczków ;(
          Straszne to jest, że ludzie robią innym takie straszne rzeczy ;(
          A z drugiej strony kwestie Katarzyny W....
          ludzie lubią czytać o tej sensacyjnej kobiecie i... wciąż jest na "topie". Za co pewnie ma profity...
      • yumemi Re: madeleine 18.05.13, 10:48
        ciekawi mnie czy
        > tak wszyscy draza wszystkie inne sprawy o zaginiecie, ciagle mi sie wydaje ze m
        > adeleine jest bardzo uprzywilejowana sprawa.

Na pewno, bo dla jej rodzicow to super wazna sprawa i tak byc powinno. Ja bym tez drazyla, do upadlego, i do samego premiera.
        Nic w tym dziwnego nie ma.
        • robak.rawback Re: madeleine 18.05.13, 11:46
          w ilu innych sprawach sie prime minister wypowiedzial?
          • yumemi Re: madeleine 18.05.13, 13:55
            robak.rawback napisała:

> w ilu innych sprawach sie prime minister wypowiedzial?

Ze niby PM sam do nich poszedl i ich odnalazl? Przeciez wiadomo ze chodzi o to ze ci rodzice walcza bez konca, i oczywisicie widac ze to przynosi rezultaty w postaci lepszej 'publicity' etc. Co w tym dziwnego? I jaki sens ma porownywanie do sytuacji gdzie nie ma az takiej wytrwalosci w dzialaniach?
            • nannyjo32 Re: madeleine 18.05.13, 14:05
              ja na miejscu rodzicow tez bym sie nie poddawala. Jak sobie pomysle o Madeleine to az mi sie cos robi, mam 2 corki w tym samym wieku i nie wyobrazam sobie jakby cos im sie stalo. Mozliwe ze wlasnie dziewczynka zyje, byly spekulacje ze byla porwana przez jakas szajke pedofilska i jest na terenie USA.
              • robak.rawback Re: madeleine 18.05.13, 19:04
                czytalam jakies porownanie ile razy byly lokalnie w newsach pisane artykuly na temat bialej porwanej z cleveland a ile razy byly artykuly o niebialej - zgadniejcie o ktorej bylo wiecej w prasie.
                • turmalinka Re: madeleine 18.05.13, 19:19
                  naprawde przy takiej tragedii musisz szukac drugiego dna?
                  • robak.rawback Re: madeleine 18.05.13, 19:29
                    mozna byc zmartwionym trageia, ale z drugiej strony zachowac toche krytycyzmu? chyba jedno drugiego nie wyklucza?

jakby ktos zginal z rodziny mniej zamoznej to bym chciala wiedziec ze nawet jak rodzina nie ma pieniedzy i moze mozliwosci umyslowych i finansowych na medialne kampanie i elokwentne i ladnie wygladajace pogadanki, to policja i prime minister beda tak samo przejeci ta nieuprzywilejowana rodzina jak i ta bardziej wyksztalcona i ladna.
                    moge sie na ten temat wypowiadac bez bezsesnownych komentarzy na temat jak to nie jestem przejeta ze komus ktos z rodziny zaginal?
                    • yumemi Re: madeleine 18.05.13, 20:15
                      ze nawet jak
                      > rodzina nie ma pieniedzy i moze mozliwosci umyslowych i finansowych na medialn
                      > e kampanie i elokwentne i ladnie wygladajace pogadanki, to policja i prime mini
                      > ster beda tak samo przejeci ta nieuprzywilejowana rodzina jak i ta bardziej wyk
                      > sztalcona i ladna.

Oczywisce ze tak, bo przeciez wszedzie jest rownosc i obojetnie co, kazdy dostanie tyle samo:)
                      Tak sie sklada ze osobisty wysilek ma ogromne znaczenie i widac to po sprawach gdzie ktos z rodziny sie nie poddawal i szukal pomocy i sprawiedliwosci, np w sprawie morderstwa S.Lawrence. I dla mnie to akurat cos pozytywnego jesli ludzie walcza i chca wiecej i chca zmieniac system.
                • yumemi Re: madeleine 18.05.13, 20:10
                  robak.rawback napisała:

> czytalam jakies porownanie ile razy byly lokalnie w newsach pisane artykuly na
                  > temat bialej porwanej z cleveland a ile razy byly artykuly o niebialej - zgadni
                  > ejcie o ktorej bylo wiecej w prasie.

Tak, w kazdej mozliwej gazecie powtarzali to iles razy, trudno przeoczyc.
                  I co z tego? Taka jest rzeczywistosc, chyba nie chodzi o to zeby tutaj pisac o idealnym swiecie gdzie PM ma czas zeby zajac sie kazda absolutnie sprawa, gdzie kazdy jest szczesliwy i wszedzie jest sprawiedliwosc.
                  Rodzice Madeleine poruszaja niebo i ziemie i mam nadzieje ze beda tego efekty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka