nannyjo32 14.06.13, 14:08 wybieram sie w przeciagu 3 miesiecy na 3 wyjazdy i zastanawiam sie nad travel insurance. MAz ma juz dawno razem z kontem bankowym, ale ja z dziecmi nie mam. Czy wy tez wykupujecie insurance przed wyjazdami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacinda Re: travel insurance 14.06.13, 15:06 Mielismy roczne travel insurance z protect my bubble. Często wyjezdzalismy, wiec jednorazowe się nie oplacalo. Odpowiedz Link
nulki Re: travel insurance 14.06.13, 15:46 Zawsze mam travel insurance wykupione gdy wyjezdzam poza UK i PL. Przerazaja mnie potencjalne koszty leczenia i transportu medycznego. Odpowiedz Link
sfornarina Re: travel insurance 14.06.13, 15:56 Zawsze wykupuję. Dużo chodzę po górach i przerażają mnie potencjalne koszty ratunkowe. Odpowiedz Link
steph13 Re: travel insurance 14.06.13, 16:29 >MAz ma juz dawno razem z kontem bankowym Jesli mowisz o travel insurance z Barclays Additions to jest calkowicie do chrzanu. Jak okroja wszelkie koszta administacyjne, airport tax, fuel tax, koszt korespondencji to za przelot oplacony suma £420 dostalam zwrot £120. W wypadku choroby jako powod kancelacji to dodatkowo wymagaja opieczetowany list od GP, za ktory ten liczy po £25 od osoby, w sumie szkoda zachodu. Teraz mam roczne Barclays Insurance, na caly swiat, lacznie ze sportami zimowymi I to sie sprawdza w praktyce. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: travel insurance 14.06.13, 17:39 ma jeszcze stare jak byl alliance and leicester teraz santander Odpowiedz Link
bialasek75 Re: travel insurance 14.06.13, 22:12 Mam w Barclays konto premier life i tam jest to ubezpieczenie. Właśnie z niego korzystam, bo podczas pobytu w PL synek dostał zapalenia płuc i wylądowaliśmy w szpitalu. Musieliśmy przełożyć powrót do UK, kupić leki, inhalator, zapłacić za prywatne wizyty kontrolne. Mają za wszystko mi zwrócić, jak będzie faktycznie powiem Wam za kilka tygodni. A czy podróżujesz z mężem czy sama? W naszym ubezpieczeniu jest tak, że cała rodzina podróżująca jest objęta, a nie tylko posiadacz konta. Ewentualnie niech mąż dopisze Cię do swojego konta, wtedy za jedną opłatę oboje korzystacie z benefitów. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: travel insurance 14.06.13, 23:59 tylko on ma ubezpieczenie ja chce wykupic na siebie i dzieci. dzisiaj troche sie porozgladalam i chodzi mi o excess wysoki a ja chce niskie badz zadne w takich opcjach ubezpieczenie jest wysokie. A wy jak wybieracie czym sie kierujecie? Odpowiedz Link