Dodaj do ulubionych

Green waste collection

15.06.13, 21:47
W gminie w ktorej mieszkam mozna taka usluge zamowic, kosztuje 60 funtow za rok I odbieraja ogrodowe scinki co dwa tygodnie (w zimie raz na miesiac). Do tego daja duzy kosz na te scinki I wlasnie kosza dotyczy pytanie. Zalatwilam oplate przez internet, na stronie stoi jak byk, ze kosz dostarcza a kosza nie ma. Czy ktos z was korzysta z tej uslugi I moze mi powiedziec Ile na kosz czekal I jak zostal dostarczony?
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: Green waste collection 15.06.13, 21:59
      zwykle dostarczaja panowie od wywozu smieci (z council). W ciagu tygodnia.jezeli nie dotrze-zadzwon do councilu.
      • yadrall Re: Green waste collection 15.06.13, 22:09
        To macie drogo ;)
        Bo u nas chca za ten kosz po 30f/rok i tez wywoza co 2 tyg,ale zima wcale :)

Ja zamawialam jesienia i tam bylo info kiedy staniemy sie posiadaczami kosza. Przyjechal w podanym terminie.
        Mysle,ze jak nie dostaniesz w terminie najblizszej zbiorki (powinnas wiedziec kiedy zabieraja) to dzwon do Councilu i sie upominaj.
        • dorcian Re: Green waste collection 15.06.13, 22:21
          No, zdziercy kurza ich twarz:( Termin najblizszej zbiorki mina, dlatego sie zastanowilam jak to ma wygladac. A juz sie cieszylam, ze sie wylegarni gowniakow (moja siostra twierdzi uparcie ze tak sie po polsku slug nazywa) pozbede. No nic, dzieki za odp, jak mi w przyszlym tyg nie dostarcza to bede "monitowac":))
          • murasaki33 Re: Green waste collection 15.06.13, 22:26
            Oj, to strasznie drogo w porownaniu do prowincji, bo my mamy to za free. Wlasnie wrocilam z ogrodu, pazury zniszczone pomimo rekawiczek;), ale wszelakie chwasciska wyrwane i slimaczyska tez bleeeee
            • gosia7813 Re: Green waste collection 15.06.13, 22:49
              Mi rowniez sie wydaje, ze to drogo bo my tez mamy za darmo (Londyn).
              • dorcian Re: Green waste collection 15.06.13, 22:58
                Ja tez londyn:) Ale ja nie mowie o odpadach organicznych (to tez mamy "za darmo" czyli za nasz wlasny council tax), ale o koszonej trawie I przycietych krzakach z ogrodu, ktorych nie mam czasu wywozic samemu, a ze ogrod mamy spory I zakrzaczony to jest tego duzo.
                • bisiek10 Re: Green waste collection 15.06.13, 23:18
                  U nas takie ogrodowe odpady wrzuca sie do bina z organicznymi i zabieraja co tydzien.Tyle ze To nie Londyn.
    • marninor Re: Green waste collection 15.06.13, 23:43
      szczesciary ! u mnie takiej usługi nie ma... wszystko trzeba wywozić samemu :/
      • justincase987 Re: Green waste collection 16.06.13, 00:51
        mieszkamy w tym samym borough widze, zamiast palcic tyle kupilismy sobie kompostownik. w kwestii dostawy pojemnika to kiedys zamowilam dodatkowy pojemnik na recyckling i czekalam dobre kilka tygodni. proponuje telefonicznie im przypomniec.
        • dorcian Re: Green waste collection 16.06.13, 09:54
          Przypomniec to ja sie im na pewno przypomne bo mam z nimi na pienku jeszcze z innego powodu. Kompostownik odpada niestety nie mialabym co z tym kompostem zrobic, ja mam glownie dojrzale krzaczory I trawe w ogrodzie.
          • plain-vanilla Re: Green waste collection 16.06.13, 13:44
            Koszona trawe i przyciete krzaczki (polamane) wrzucam do kosza na odpady organiczne. Kosz tej samej wielkosci, co na zwykle smieci. Wywoza za darmo raz na tydzien. Jak sie wszystko nie zmiesci, to czekam na nastepny tydzien. Do tego w miasteczku jest wysypisko smieci, na ktore za darmo kazdy osobowy samochod moze wywiezc smieci, ogrodowe rowniez. Mialam raz taka sytuacje, ze czyscilam ogrod i byla masa pocietych galezi, wycietych krzakow, itp. Sasiad wywioz mi vanem na to wlasnie wysypisko, tylko wczesniej trzeba bylo dzwonic, zeby uprzedzic, bo vanow nie wpuszczaja.
            • dorcian Re: Green waste collection 16.06.13, 14:09
              Nasza gmina wyraznie zaznaczyla ze jest to food waste bin I jezeli beda tam odpady ogrodowe to ich nie zabiora.
              • plain-vanilla Re: Green waste collection 16.06.13, 14:21
                U nas ten kosz jest na ogrodowe i na jedzenie, jedynie czego nie wolno wrzucac to ziemi oraz olejow, tluszczow. Nasz sasiad w zeszlym roku palil galezie w ogrodzie (w takim specjalnym metalowym piecyku), zadymil caly nasz ogrod. Na szczescie mialo to miejsce raz.
                • murasaki33 Re: Green waste collection 16.06.13, 23:32
                  No my mamy osobny kosz na zielsko z ogrodu - wieki kosz, taki sam jak ten na inne ogolne smieci. Roznia sie kolorem. A poza tym maly kosz na odpadki z kuchni, co jest swietnym rozwiazaniem. No i 3 rodzaje worow na reszte plus box na szklo i puszki. Uwielbiam idee sortowania smieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka