25.07.13, 09:02
Akwarium mamy ponad 4 lata i pierwszy raz jestesmy w takiej sytuacji. Kupilismy jakos w kwietniu 4 takie rybki:
https://rybyakwariowe.eu/media/zmienniak-plamisty-platka-ryba-akwariowa.jpg

W tej chwili w akwarium jest pomaranczowo, zbiornik jest spory - 120l, ale jesli one nadal beda mnozyc sie w tym tempie to zaczna zdychac bo bedzie ich za duzo :/
Nie mam serca spuscic ich w klopiku, oddac nie bardzo mamy komu, myslicie ze w sklepie zoo by je przyjeli??? Kiedys wychodowalismy mega glonojada to w pets at home wzieli, ale on poszedl do akwarium na wystwie.
A moze ktoras z was mieszka w okolicy B'ham i ma ochote zalozyc akwarium?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: rybki :/ 25.07.13, 09:21
      Ja w Pl zaopatrywalam sklep zoologiczny w pare gatunkow rybek, jesli tutaj by nie chcieli, sprobowalabym na gumtree.
    • oolijull Re: rybki :/ 25.07.13, 09:27
      Nom mieczyki mnoza sie jak glupie, taka rybka.
      Co do zwrotow to my z mezem bez problemu oddawalismy do malych lokalnych 'rybnych' w sensie sklepikach z samymi rybkami i akcesoriami woec moze warto zrobic rundke po paru i popytac.
      A propos wyrosnietego glonojada to ja ryczalam jak oddawalismy, przywiazalam sie do zwierzatka ;)
      • turmalinka Re: rybki :/ 25.07.13, 09:33
        > A propos wyrosnietego glonojada to ja ryczalam jak oddawalismy, przywiazalam si
        > e do zwierzatka ;)

ja tez, nawet imie mial - Gucio :)

mamy jeden maly sklepik u nas, pojde pozniej i zapytam czy przygarna nasze maluchy
        • spaola76 Re: rybki :/ 25.07.13, 10:16
          My też mamy akwarium i mój M jak ma jakieś rybki w nadmiarze odnosi do lokalnego sklepiku z rybkami, w zamian dostaje albo inny gatunek rybki lub pokarm.
    • xiv Re: rybki :/ 25.07.13, 10:45
      A gdzie mieszkasz? To jest bardzo dobry żywy pokarm dla większych rybek (na przykład takich jak moje).

wrzuć ogłoszenie tutaj:
      www.aquarist-classifieds.co.uk/
      na pewno ktoś chętny się znajdzie
      • turmalinka Re: rybki :/ 25.07.13, 10:52
        wednesbury, tylko wiesz, ja sie do nich przywiazalam i trudno mi sobie wyobrazic moje malutkie rybki jako pokarm dla innych :/
        • mrs.t Re: rybki :/ 25.07.13, 11:08
          o to to jakbym wiedziala jakie rybki ma moj brat to bym ci podpowiedziala -rakiebjakies bkado bialorozowe- takie zarloczne ze procz nich nic w akwarium sie nie ostalo, malutkie rybki nowonarodzone tez znikają szybciutko

tylko wiesz, ja sie do nich przywiazalam i trudno mi sobie wyobrazi
          > c moje malutkie rybki jako pokarm dla innych :/

wj no turmalinka do ilu sie przywiazalas? 10? 20? 50? 100? wszystkie imiona maja?;)
          taka kolej rzeczy w naturze. .
          • turmalinka Re: rybki :/ 25.07.13, 11:12
            > wj no turmalinka do ilu sie przywiazalas? 10? 20? 50? 100? wszystkie imiona maj
            > a?;)
            > taka kolej rzeczy w naturze. .

ja wiem, ale jak sie pojawiaja nowe to ja panikuje, ze je inne zjedza, chociaz wiem, ze jest ich juz stanowczo za duzo :D

ja tak mam ze wszystkimi stworzeniami, nawet pajka wywalam za okno, brzydze sie, ale zabic nie pozwole, a jak ostatnio przed domem rozdeptalam slimaka to sie poplakalam :D
            • xiv Re: rybki :/ 25.07.13, 12:25
              Ja też pająki wyrzucam za okno i inne wszelakie chrząszcze. W końcu ptaki muszą coś jeść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka