nannyjo32 17.09.13, 18:47 www.bbc.co.uk/news/uk-politics-24132416 ale sie ciesze:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7oz Re: free lunches 17.09.13, 19:33 Ale z czego tu sie cieszyc? Z tego ze zamiast wydac pieniadze na realne potrzeby rzad bedzie finansowal obiady dzieciom z rodzin, ktore bez problemu same sobie te obiady oplacaly a utnie na innych finansach dla szkol no bo przeciez z nieba im te ekstra miliony na obiadki nie spadna. Ja uwazam ze to strata pieniedzy ktore powinny byc wydane na inne potrzeby szkoly i osob potrzebujacych. W szkole mojego syna wiekszosc dzieci pochodzi z bardzo dobrze sytuowanych rodzin, z tego co wiem w jego klasie do tej pory nikt na darmowe obiady sie nie kwalifikowal i nie widze powodu zeby rodzina mieszkajaca w domu za 600 - 800 tys funtow (tyle kosztuja domy w najblizszej okolicy szkolyalveolar) miala miec finansowane z budzetu na obiady. Jakbym miala wybor to osobiacie bym z takiego uszczesliwiania na sile zrezygnowala. A na partie pana Nicka po tym jak sie kompletnie skompromitowala nie zaglosuje nawet jak calej mojej rodzinie obiady do konca zycia oplacila :) Odpowiedz Link
ally-t Re: free lunches 18.09.13, 22:40 Podpisuje sie rekami I nogami (7oz). Clegg probuje pokaxac, ze on tez cos robi, a nie jest tylko Cameron's bitch 😊 , Odpowiedz Link
effie1980 Re: free lunches 17.09.13, 21:04 powrot do dawnej polityki, czyli wydawania pieniedzy, ktorych nie ma... bez sensu. 400 funtow rocznie dla przecietnej rodziny to nic, a dla budzetu katastrofa... Odpowiedz Link
yskyerka Re: free lunches 17.09.13, 21:14 Tia... "healthy habits". Przez te szkolne obiady moje dziecko nauczyło się, że po posiłku przysługuje deser. I nie ma od tego wyjątku. :( Odpowiedz Link
yumemi Re: free lunches 17.09.13, 21:29 W sumie nie wiem z czego sie cieszyc:) Ci ktorzy placa za school lunches (tak jak ja), nie beda placic (za jedno dziecko w moim przypadku). Ci ktorzy daja kanapki, pewnie i tak beda dawac kanapki jak im dziecko raz ze szkoly przyjdzie ze obiadu nie chce jesc bo woli chleb z szynka i paczke crisps:) Odpowiedz Link
steph13 Re: free lunches 17.09.13, 21:36 yumemi napisała: > W sumie nie wiem z czego sie cieszyc:) Ci ktorzy placa za school lunches (tak j > ak ja), nie beda placic (za jedno dziecko w moim przypadku). Ci ktorzy daja kan > apki, pewnie i tak beda dawac kanapki jak im dziecko raz ze szkoly przyjdzie ze > obiadu nie chce jesc bo woli chleb z szynka i paczke crisps:) Dobry pomysl w przypadku dzieci takich jak Daniel Pelka, a jest ich sporo. Na wieksza skale, nie jestem pewna, chociaz kiedys bylo darmowe mleko dla wszystkich dzieci w szkole, ktore odebrala im okrutna Thatcher the milk snatcher. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: free lunches 17.09.13, 22:32 ja sie ciesze bo mialam wykupic moim malym obiady do bogatych nie naleze, wiec pomoze mi to bardzo. Odpowiedz Link
ssabaudia Re: free lunches 17.09.13, 23:12 może i bym się ucieszyła, gdyby chociaż jedno z mych Dzieciątek raczyło to zjeść.... Odpowiedz Link
agg3 Re: free lunches 17.09.13, 23:16 ja rowniez uwazam, ze to strata pieniedzy... tak samo jak dofinanosowyanie leniuchow ;) Odpowiedz Link