Dodaj do ulubionych

Do moderatorek

17.10.13, 00:10
Proszę o wyjaśnienie i podanie ktory punkt regulaminu złamałm swoimi postami? Jeżeli tego nie zrobicie zgłaszam sprawe do Agory, to nie jest Wasza prywatna przestrzeń, forum jest publiczne i każdy ma prawo do wypowiedzi. Jeżeli inni mogą wyrażać się krytycznie, to i mnie proszę tego prawa nie odbierać.

https://rafaln.kylos.pl/agora/post%201.tiff
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Do moderatorek 17.10.13, 00:22
      Zglaszaj.
      Napisalam i Tobie i LWP, ze jezeli nie bedziecie w stanie odpuscic sobie wycieczek osobistych, wpisy beda usuwane. Twoje i jej. Forum, jak zauwazylas, jest publiczne - a nie Wasze prywatne bagienko, gdzie mozecie sie przepychac. Po raz kolejny - jezeli pioro Cie swedzi i musisz LWP (albo innym uczestnikom forum) dokopac, prosze rob to poza forum. Krytycyzm a czepiactwo to dwie rozne sprawy.
      • ampiltuda Re: Do moderatorek 17.10.13, 00:36
        Och, to jednak sa równi i równiejsi, bo steff jakoś może robić osobiste wycieczki:

"Autor: steph13 17.09.13, 21:43
        No to sie dopiero wysililas na komentarz! Dlugo nad nim rozmyslalas? Poczekaj I zobacz jaka dzielnice beda okupowac Rumuni od stycznia I szybko skladaj tam oferte na dom I zapisuj dzieci do szkoly."

Ktoś może napisać, że "Polacy żrą kiełbasy", ktoś może wyszydzić kobiety używające wody utlenionej, można, wiesz dobrze, przytoczyć takich przykładów mnóstwo, więc gdzie wtedy jesteś? Dlaczego tak niesolidnie wywiązujesz się ze swoich obowiązków?

I jak sama wiesz , wiele szyderstwem od niej nie odbiegasz, więc jak to jest, Wam wolno innym nie?
        Dlaczego też nie usunęłaś wcześniej wpisów LWP pod moim wpisami? Z jakiego powodu ona ma jakieś przywileje?
        • podkocem Re: Do moderatorek 17.10.13, 23:22
          ktoś może wyszydzić kobiety używa
          > jące wody utlenionej,

Przepraszam, ze sie trącam, dyskusja niezywkle interesująca, ale o co chodzi z tą woda utlenioną???
          • ampiltuda Re: Do moderatorek 17.10.13, 23:48
            Ależ nie masz za co przepraszać, to forum publiczne i każdy ma prawo sie wtrącić ( mam nadzieję) :)
            Nie chce mi się streszczać, więc pozwolę sobie wkleić.
            forum.gazeta.pl/forum/w,37418,146464416,146464416,Polska_woda_utleniona_wreszcie_do_lamusa.html
          • jaleo Re: Do moderatorek 18.10.13, 08:59
            A prosze Cie bardzo - moj ulubiony watek;
            forum.gazeta.pl/forum/w,37418,146464416,146464416,Polska_woda_utleniona_wreszcie_do_lamusa.html
      • ilonka45 Re: Do moderatorek 17.10.13, 12:38
        Glasscraft masz racje co do wycieczek osobistych, ale amplitu
        • ilonka45 Re: Do moderatorek 17.10.13, 13:17
          Przepraszam, ucielo mi wypowiedz bez sprawdzenia:) Wydaje mi sie, ze jestem osoba obiektywna i dlatego uwazam, ze Amplituda ma duzo racji, czasami jej wypowiedzi sa nieco ostre i "szczere do bolu" , moga swiadczyc o jej temperamencie, ale nie sa chamskie jak niektorych tu osob. Wchodze na to forum z ciekawosci bardziej niz po jakiekolwiek rady, niestety musze przyznac, ze pare razy zostalam sprowokowana do pyskowek przez niektore osoby dajacym upust wlasnym frustracjom i kompleksom.
          • ta_ruda Re: Do moderatorek 17.10.13, 15:27
            no akurat amplituda, choc agresywna w sowich wypowiedziach, nie ustepuje w niczym wielu innym stalym bywalczyniom tego forum, tylko kierunek jej opinii jest inny i moze dlatego sa kasowane.
            Tyle 'jadu' ile tutaj wylaly niektore stale bywalczynie, jak najbardziej wyksztalcone i gramotne ( nie bede teraz szukac linkow) to mysle ze aplituda jeszcze nie zdazyla napisac...
    • plain-vanilla Re: Do moderatorek 17.10.13, 13:32
      Moje zdanie jest takie, ze ton twoich wypowiedzi jest bardzo napastliwy i czasami agresywny. Poczytalam sporo twoich postow. Podobne zdanie jakis czas temu wyrazilam na temat LWP. Zdaje mi sie, ze troche zlagodniala. Zgadzam sie z moderatorka, jesli zdecydowala sie usunac forumowa pyskowke. Nie o to chodzi kto ma racje a kto ma prawo pisac, co mu sie podoba. Nawet to, ze sie teraz rzucasz i grozisz skarzeniem do Agory tylko potwierdza twoja wyjatkowa nadpobudliwosc i napastliwosc. Wyluzuj troche.
      • londynwarszawaparyz Re: Do moderatorek 17.10.13, 15:58
        Moze w tym watku wypowiem sie i nie zostanie skasowane skoro o mnie mowa:) a wiec mam dosc wiecznych prowokacyjnych wpisow ampiltudy pod kazdym moim postem. Jej obrazanie na forum mnie, steph i plain.vanilla bodajze, i nazywanie kretynkami, to juz przegiecie. Mozna wyrazac swoje zdanie, moze ono byc inne od zdania reszty, budzic kontrowersje, ale obelgi to juz za wiele. Zdaje sie ze ampiltuda zapomina sie, i probuje prowokowac- daletgo na jej niektore wpisy przestalam odpowiadac bo szkoda nerwow i pyskowek- na jeden moj wpis jej trzy pod moim. grozenie moderatorom forum, zglaszanie sprawy do Agory...no prosze, widac ze jednak wiele osob nie myli sie w jej ocenie. Mam nadzieje ze raz i jasno napisze ze nie zycze sobie komentarzy tej osoby pod moimi wpisami, i moze w koncu dotrze, juz zwracalam na to uwage ale dalej jak grochem o sciane....
        • derka1 Re: Do moderatorek 17.10.13, 19:00
          Sorry ale swieta (LWP, na wypadek gdyby wyskoczylo nie pod tym postem gdzie trzeba) nie jestes. Przypominam sobie Twoj nie tak dawny obelzywy wpis nt osoby, ktora zrobila w tytule swojego watku blad ortograficzny. Na szczescie moderacja zadzialala sprawnie i wpis szybko zniknal. Teraz nie ma co robic z siebie meczennicy. Przyganial kociol garnkowi.
          • londynwarszawaparyz Re: Do moderatorek 17.10.13, 19:13
            derka, obelzywie napewno nie pisze, tj nie ublizam nikomu. Chcesz teraz prowadzic dyskusje na temat moich postow? Zaloz taki watek na forum i sobie dyskutuj :). Ten watek tego nie dotyczy.
            • derka1 Re: Do moderatorek 17.10.13, 19:49
              londynwarszawaparyz napisał(a):

> derka, obelzywie napewno nie pisze, tj nie ublizam nikomu. Chcesz teraz prowadz
              > ic dyskusje na temat moich postow? Zaloz taki watek na forum i sobie dyskutuj :
              > ). Ten watek tego nie dotyczy.

Serdecznie dziekuje za rade ale uwazam, ze jest o wiele wiecej ciekawszych tematow niz Ty i Twoje posty :-). A, ze Twoja pamiec troche wybiorcza? Opuszcze na to zaslone mileczenia. Zawsze jest jakas szansa, ze Ci zwyczajnie troche wstyd za to co wtedy do tej dziewczyny napisalas :-).
        • steph13 Re: Do moderatorek 17.10.13, 22:08
          londynwarszawaparyz napisał(a):

> Moze w tym watku wypowiem sie i nie zostanie skasowane skoro o mnie mowa:) a wi
          > ec mam dosc wiecznych prowokacyjnych wpisow ampiltudy pod kazdym moim postem. J
          > ej obrazanie na forum mnie, steph i plain.vanilla bodajze, i nazywanie kretynka
          > mi, to juz przegiecie.

e tam LWP, to sa prowokacje obok ktorych mozna latwo przejsc z pelnym usmiechem na obliczu. Jest tu garstka osob, ktorych opinie cenie I rozpatruje, bo wnosza cos do przemyslenia, nawet jesli sie z nimi nie zgadzam. Gdyby ktoras z tych osob rzucala we mnie wulgaryzmami czy wyzwiskami to czulabym sie nieco dotknieta, ale te akurat osoby potrafia w kulturalny sposob wyrazic krytyke moich pogladow. A tak poza tym to trzymam sie zasady, sticks and stones etc......
    • glasscraft Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 17.10.13, 16:11
      ... dyskutowac sie nie ma ochoty, w ustawieniach taka osobe zaznacza sie jako nieprzyjaciela i "wygasza" jej wspisy/watki. Unika sie w ten sposob nie tylko podniesionego cisnienia :-) ale rowniez pyskowek rozciagajacych watki do 500 wpisow :-)
      • ampiltuda Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 17.10.13, 21:11
        Glasscraft, jesteś tu moderatorka, więc weź się do pracy i pokasuj wątki swoje, steph i i kilku innych osób, niech nie kieruje toba nepotyzm, bo to, że przyszłam niedawno nie znaczy, że nie czytałam forum wcześniej. Jest wiele watków, w których Ty i kilka innych osób sa bezczelne i aroganckie, nie przebieraja w słowach i ubliżają. Nie każ mi teraz tego szukać, bo nie mam na to ani ochoty ani czasu. Rasistowskie ataki na "polaczków", nie będe imiennie wskazywać czyje, jakoś cie tak bardzo nie raziły, bo osoba ta była dłużej na forum, znacie się osobiście, czy nie wiem dlaczego...? Jeżeli chcesz być sprawiedliwa, to zwróć uwagę, że nigdy nikogo nie zaczepiłam pierwsza, ale nie pozwole sie obrażać, bo chce posłać dziecko do prywatnej szkoły, albo czeszę sie u polskiego fryzjera. Ogólnie, nie pozwole poniżać Polaków, bo byli zmuszeni emigrować, czy chcieli wyjechać z Polski. LWP, steph Ty i kila innych osób, nie zostałyście tu sprowadzone wbrew waszej woli, przyjechałyście tu świadomie i z pełną premedytacją, więc nie macie prawa oceniać innych imigrantów i nie ważne jakiej sa narodowości. Czy pozwoliłabys na komentarze dotyczące koloru skóry partnerów użytkowniczek forum, nie! bo to rasizm, tak samo jest z życiem, sytuacją materialną i wyborami Polaków. To nasza sprawa, gdzie jak i dlaczego żyjemy, czy "żremy polskie kiełbasy", czy robimy zakupy u "ciapaka/ciapka", czy Polaka, i nic nikomu do tego. Jeżeli ktoś może skrytykować mnie za używanie wody utlenionej, to ja mam pełne prawo skrytykować jego za brak wiedzy na temat szamponów przeciw wszom. Jeżeli nie pozwalasz mi na to i kasujesz moje wątki, skasuj również wątki LWP, steff i swoje. Postepujesz jak pies ogrodnika, Ty możesz byc arogancka, ale inni już nie...
        Co do pyskówek, to zwróć uwagę, że niejednokrotnie sama brałaś w nich udział, więc raczej, dobrego przykładu, jako moderator nie dajesz.
        Tu masz dowód/cytat z innego forum, że jednak panować nad językiem ci trudno i nie tylko mnie się to nie podoba:
        "glasscraft zalecam ci zatem nie czytac moich wpisow. ( btw skad u ciebie taka potrzeba ciaglego wytykania glupoty u ludzi jak i analiza tego czy zyja i nie zyja w slumsach. Jakies kompleksy) Na milosc boska co za charakterek paskudny. Przestan sie tak fascynowac moja osoba bo to chore ."
        Skoro jesteś taka wrażliwa na krzywdę LWP, to powiedz czemu nie interweniowałaś w wątku pt;
        "chyba nie dam rady...." założonym przez led-a? Dlaczego pozwoliłaś tak dziewczynie zdołować...?
        • sfornarina Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 17.10.13, 22:32
          Amplituda, wyluzuj i przestań obrażać ludzi naokoło.
          Już nie mówiąc, że to tylko forum, a Ty zrobiłaś z tego taki personalny ajwaj, jakbyś poza komputerem życia nie miała.
          Odpuść, bo za kilka dni (jak oprzytomniejesz) będzie Ci po prostu za tę całą awanturę głupio.
          • robak.rawback Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 17.10.13, 22:52
            nie czytam tu duzo ostatnio wiec widze ze mnie cos ominelo. nie wiem kto ma jakie poglady ale zgadzam sie w calej rozciaglosci ze wpisy draznia i sa usuwane wyrywkowo i nie konsekwentnie i dotycza wybranych postow/postowaczy. i nie sciemniajcie ze nie

albo wszystkie pyskowki i ewentualne rozbieznosci zdan sie usuwa albo sie nie usuwa wogole.

zreszta moje wlasne posty krytykujace moderatorstwo tez zostaly szybciutko usuniete zeby czasem ktos inny nie przeczytal

he he sciema do kwadratu ale idziecie w zaparte. mysle ze niektorzy sa juz w tym stadium ze moga udzielac kazan na ambonie, ten sam poziom uswiecenia.
            • ilonka45 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 12:01
              :)
            • karolajna83g Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 21:56
              Zgadzam sie w 100% z robakiem
          • ampiltuda Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 00:01
            Sfonarina, jeżeli nie chce Ci sie przeczytać wszystkich wątków, to proszę Cię, nie oceniaj. Nie obrażam wszystkich naokoło, nie pozwolę jak wyżej napisałam na ataki ze strony "zasiedziałej" forumowej śmietanki. Nic co polskie im nie pasuje, więc po co tu przychodzą. To jest forum założone dla Polaków, a pojawia się mnóstwo wątków krytykujących, szydzących, obrażających ich. Jestem Polką, nie zgadzam się na to.
            Nie odpuszczę, oprzytomnieć nie mam z czego, a już z cała pewnością nie będzie mi głupio. Głupio powinno być tym, którzy, bez znajomości sytuacji, uważają za głupie, decyzje ludzi, porywających się na emigrację. Na dodatek na koniec wakacji, jak miejsca w szkołach "rozdawane" są w lutym. Jeżeli czytasz forum, to doskonale wiesz, że wszystko co powiesz może zostać wykorzystane przeciwko Tobie...
            • moccabristol Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 09:54
              Ja tylko w kwestii formalnej - to jesteś nadal moderatorką czy nie?
              forum.gazeta.pl/forum/w,37418,144444445,144444445,Pozegnanie_.html
              • glasscraft Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:21
                No niestety jestem, bo zalozycielka forum nie odpowiedziala na mojego maila i nie zdjela mnie. Wiec z glupiego poczucia obowiazku do momentu, kiedy da mi znac, ze moge sobie odfrunac - niestety jestem.
                • moccabristol Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:29
                  ok
                  • glasscraft Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:33
                    Moze w takim razie (rowniez poniewaz jakos trace ochote na przekopywanie sie przez wszystkie wpisy) zglaszajcie wpisy do usuniecia na mojego maila gazetowego.
                • steph13 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:35
                  glasscraft, podziwiam, ze chce Ci sie w to bawic. Bardzo niewdzieczna funkcja, ciagle ktos sie czepia, zwykle pogaduszki urastaja do wielkich problemow bo czyjes ego siega nieba. Forum publiczne, a wiec odzwierciedla publike. A ta jest taka ... jaka jest. Grunt to sie nie przejmowac!
            • berlin30 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:23
              A ja ta pania popieram, amplitude ma racje. Juz dawno z forum zrobilo sie kolko wzajemnej adoracji.
      • izabelski Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:35
        wydaje mi sie, ze ten watek moze byc dobrym miejscem na temat rozmowy o moderowaniu tego forum

osoby czytajace watki maja prawo do przebywania w kulturalnym miejscu, ja po prostu przestaje wchodzic na watki, gdzie robi sie agresywnie i mysle, ze wiele osob zachowuje sie w podobny sposob

moja sugestia - moderatorka moze zaznaczyc w poscie, ze pisze jako moderatorka i wtedy jej nick bedzie wyswietlony na czerwono - pomaga to oddzielic 2 nurty wypowiedzi moderatora - prywatne i "moderatorskie" - poszukaj glasscraft tego kwadracika w prawym rogu nad tym miejscem w ktorym piszesz i mysle,ze jak zaczniesz go uzywac latwiej ci bedzie przekazywac swoje komunikaty uczestnikom. Rola moderatora jest bardzo trudna, bo musi umiec stanac z boku i osadzic, czy dane wpisy sa warte moderowania.

zasada wg mnie sa proste:
        nawet "chamskie, personalne odzywki" nie muszą być usuwane, natomiast powinny być wyciągane konsekwencje w stosunku do autorów. Usuwane powinny być tylko wpisy, które jakoś komuś zagrażają, albo krańcowo niestosowne (np. gdyby na forum wkradł się troll i zamieszczał posty składające się z samych wulgaryzmów).
        Na wielu forach dzieje sie tak, ze w przypadku niemiłej personalnej wycieczki moderator pisze (otwarcie) do autora mniej więcej tak: "Twój post przekroczył regulamin, musisz przeprosić XY za to, co napisałeś; jeśli tego nie zrobisz, to za następne przekroczenie zostaniesz skreślony". Działa to bardzo dobrze. Często uczestnicy po prostu przepraszają, bywa, że zostają wykreśleni. Podejrzewam, ze na tym forum nie da sie nikogo wykreslic :)

Wiele osób obraża się automatycznie za krytykę ich światopoglądu, zwłaszcza religijnego czy bycia rodzicielem a kryterium ocenienia, czy cos jest obrazliwe powinno byc takie, ze np. użyto argumentu ściśle personalnego (czyli zaatakowano charakter albo życie osobiste rozmówcy, a nie poglądy) albo wulgarnego języka, powtarzające się ataki na jedną osobę tworzą pattern (bullying) itd.

jestem moderatorem na innym, duzo starszym forum z prawie pol milona wpisow
        forum jest zamkniete, istnieje od ponad 10 lat

ostatnio rozpoczela sie burzliwa dyskusja na temat moderowania i podkreslilam tam moje podejscie, ze kazdy powinien odpowiadac za tresc swoich wypowiedzi - ja nigdy nie usuwam niczyich wpisow
        efekt jest taki ze wszystko widac - czarno na bialym z kim mamy do czynienia i jaka klase soba reprezentuje

moje rady do piszacych: ZAWSZE pomysl, czy:
        1/ powiedzialbys to samo tej osobie twarza w twarz w towarzystwie kilku/dziesieciu/set osob (bo tyle pewnie przeczyta ta konkretna wypowiedz), jesli ten test nie przejdzie - to zdecydowanie nie nalezy czegos pisac

2/ napisanie czegokolwiek w necie jest na zawsze - nie jak w rozmowie, czy bedziesz zadowolona z formy swojej wypowiedzi jutro czy za tydzien ....

"wyszarzanie" kogos nic nie pomaga - ja moge wyszarzyc dana osobe a ona nadal bedzie wylewala na mnie pomyje
        oprocz tego traci sie sens watku

przedyskutowana zostala zasada ktora tam zamierzamy przyjac - 2 zolte kartki po czym czerwona
        czyli 2 ostrzezenia i wykreslenie z forum da kubel wody osobom ktore nie potrafia kulturalnie sie wyrazac ALE w przypadku mobbingu zareaguje duzo szybciej

nie wiem, czy podobne zasady mozna tu przyjac - wszystko zalezy od tego jakie jest ustawienie forum
        nie postuluje tutaj za zamknieciem forum ale za ustaleniem jasnych regul, ktore beda odnosnikiem dla kazdego uczestnika
        • glasscraft Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:45
          Nie mam mozliwosci oddzielenia wpisow jako moderator od "normalnych" wpisow.

Generalnie nie mam ochoty (ani nie widze takiej potrzeby) na wprowadzanie zamordyzmu i Korei (jak robak wdziecznie kiedys to opisala). Natomiast uwazam, ze wszyscy na forum maja prawo do czytania czegos, co nie zamienia sie za kazdym razem w prywatna jatke kilku osob (i tylko dlatego zareagowalam ostatnio na przepychanki A i LWP). Mozliwosci usuwania uczestnikow nie mam jako moderator, ani tez niekoniecznie chce miec. Nie moje forum, zebym miala prawo az tak ingerowac. Jezeli pasuje Wam zglaszanie postow do mnie, to prosze bardzo.
          • ampiltuda Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 11:28
            glasscraft napisała:
            >wszyscy na forum maja prawo do czytania czegos, co nie zamienia sie za kazdym razem w >prywatna jatke kilku osob (i tylko dlatego zareagowalam ostatnio na przepychanki A i LWP).

A możesz uzasadnić dlaczego zareagowałaś tylko w tym przypadku, dlaczego nie reagowałaś w innych, w których sama czasami brałaś udział?
        • moccabristol Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 10:49

<<ja nigdy nie usuwam niczyich wpisow
          efekt jest taki ze wszystko widac - czarno na bialym z kim mamy do czynienia i jaka klase soba reprezentuje>>

zgadzam się w pełnej rozciągłości z wypowiedzią. Podobnie jak izabelski moderuje inne forum i tylko 2 razy usunęłam czyjś wpis- raz na życzenie samego piszącego drugi raz , bo wpis wyciągał prywatne informacje o osobie. Moderator nie może być inkwizycją.
          • londynwarszawaparyz Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 12:13
            Po wpisach i zarzutach A widac kto jest najbardziej agresywna formuowiczka...sama rzuca jadem a ma pretensje do garbatyc ze ich dzieci sa proste...zenujaca postawa powoduje ze coraz mniej mam ochote wchodzic na to forum. Rozsierdzila cale forum-spolecznosc, zrobila wielkie halo, bo "moja racja jest najmojsza"- lepiej bylo, gdy bylo "kolko wzajemnej adroacji" jak to A napisala bodajze-wiecej spokoju i kilka osob z "wybitnym "zdaniem, ale bez obrazania i obelg wlasnie.
            • pola731 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 20:10
              nie lubię wycieczek personalnych - choć nie mieszkam w UK to na forum bywam od dawna
              (mój M pracuje w UK) i jak miałam pytania to uzyskałam konkretną pomoc (glasscraft - dzięki raz jeszcze ) - z ciekawością czytam, o tym jak się żyje w UK , bo może przyjdzie mi tam spędzić jakiś czas

" Rozsierdzila cale forum-spolecznosc, zrobila wielkie halo, bo "moja racja jest najmojsza"-
              - nie obraź się londynwarszawaparyż, ale czytając forum to Twoje wpisy są właśnie takie - czasem mam wrażenie, że piszesz tylko po to, żeby pisać albo żeby dokopać- właśnie Ty oceniasz i wylewasz spore porcje jadu, jak dla mnie prowokujesz ;
              • glasscraft Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 20:17
                :-)
            • mamonia78 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 18.10.13, 22:08
              Wyluzuj dziewczyno, musisz zawsze dorzucic swoje 5 groszy mimo ze z reguly nie masz nic ciekawego do powiedzenia...
              Teraz tez jatrzysz, a nie rozumiesz ze tu nie chodzi o to czy racja jest twoja czy amplitudy...
              • londynwarszawaparyz Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 19.10.13, 09:35
                :D
                • porzeczka666 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 19.10.13, 21:33
                  nikogo nie obrazam i rzadko sie wypowiadam bo glass craft i pare innych probowalo mnie zgnoic i odechcialo mi sie pisac. Wole ksiazke poczytac. Na forum sa rowni i rowniejsi ale czadem czytam bo mozna sie czegos dowiedziec czy posmiac
                  • glasscraft Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 19.10.13, 21:38
                    No nie ma jak to sobie chlopca do bicia wybrac. Jak juz to GLASSCRAFT prosze.
                    • steph13 Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 19.10.13, 21:59
                      glasscraft napisała:

> No nie ma jak to sobie chlopca do bicia wybrac. Jak juz to GLASSCRAFT prosze.

Zadziwiaja mnie te napady na Ciebie, bo z mojej obserwacji ingerujesz tutaj bardzo rzadko I tylko wtedy kiedy zaczynaja sie dziac dzikie jatki. A tu raptem tyle pokrzywdzonych dusz sie pojawia?
                      • glasscraft Re: Zeby uniknac dyskusji z kims, z kim.... 19.10.13, 22:03
                        No bo te pokrzywdzone sa glownie odpowiedzialnie za jatki. A latwiej wystepowac jako uciezony obronca wolnosci slowa niz malutki troll, wiec jak reszta po kims leci to latwo sie podlaczyc. W lesie pojedynczych drzew nie widac :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka