Dodaj do ulubionych

Tablet 7" czy 10"?

21.10.13, 23:54
Przymierzam sie do zakupu. Korzystac ma cala rodzina. Filmiki na YouTube, appsy, gry edukacyjne itp.itd. Nigdy nie mialam mozliwosci korzystania z takiego urzadzenia. Pozyczyc nie mam od kogo albo i nie chce, bo mi glupio. W sklepie widzialam. Te, co mnie interesowaly, wylaczone albo tylko z pulpitem bez dostepu do filmow czy aplikacji. Jedyne urzadzenia interaktywne, z ktorych w tej chwili korzystam to 40" telewizor i 17" laptop. Logika podpowiada, ze 10" tablet lepszy od 7", ale czy faktycznie? Mam watpliwosci czy 7" doslownie "wystarczy". Ktos ma urzarzenia w tych parametrach i moze cos sensownego podpowiedziec? Dzieki.
Obserwuj wątek
    • botu Re: Tablet 7" czy 10"? 22.10.13, 08:50
      7" lepszy do torebki/kieszeni, obsługi dla kilkulatków, aplikacji mobilnych.
      10" lepszy do filmów/gier, czytania gazetowych forów (na razie nie mają wersji mobilnej...), używania na sofie.
      • plain-vanilla Re: Tablet 7" czy 10"? 22.10.13, 13:46
        No wlasnie my bedziemy uzywac na sofie, w domu. Nie planuje zabierac tablet ze soba.
        • xiv Re: Tablet 7" czy 10"? 22.10.13, 14:53
          Na sofie to lepsze 7" - może robić za pilota :)

I jeśli masz wielosobowe potomostwo to będą o niego walczyć - niezależnie od rozmiaru.

Ostatnio Tesco wypuścił taniego tableta:
          www.tesco.com/direct/hudl-7-16gb-wi-fi-android-tablet-black/629-5239.prd?pageLevel=&skuId=629-5239
          który może być bardzo tani jeśli masz Tesco ClubCard. O tyle jest jeszcze fajny, że nie jest "zamknięty" jak Amazon Kindle, więc masz pełną dowolność z aplikacjami.

Możesz jeszcze się szarpnąć na głośniczki z zasilaczem:
          www.amazon.co.uk/gp/product/B00ABZDDB2/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1
          i w ten sposób mieć grajka z bajkami dla dzieci.
          • plain-vanilla Re: Tablet 7" czy 10"? 22.10.13, 15:01
            Drugie dziecko jeszcze jest za male, zeby kupowac mu tablet. Oczywiscie bedzie walczyl o niego, bo chce robic to, co starszy brat. Tesco unikam jak moge, wiec zadnych kuponow nie mam, zeby cene zbic. Jedyne wlasnie co mnie kieruje w strone 7" tableta to cena, ale moze sie okazac falszywa ekonomia.
    • jaleo Re: Tablet 7" czy 10"? 22.10.13, 15:03
      Ja mam Kindle Fire HD 7 cali - uzywam przede wszystkim do surfowania netu, czytania ksiazek, ale od czasu do czasu obejrze jakis film albo program. Dla mnie jest to wystarczajaco duzy ekran, jakosc KF HD tez jest bardzo dobra wiec wszystko widac jak najbardziej wyraznie. No i jest maly, poreczny, lekki, do torebki sie miesci itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka