Dodaj do ulubionych

Piasek dla kota

08.11.13, 22:22
Dziewczyny, poleccie piasek dla kota. Na pewno macie juz taki ktory Wam ( i kotu) podpasowal.
Kupilam jakis clamping ( w pets at home) ale sredni jest.
Mysle moze ze ten taki ekologiczny by sie u mnie sprawdzil bo moglabym wyrzucac do wc - tak przynajmniej slyszalam ( ze mozna).
Dzieki!
Obserwuj wątek
    • lianis Re: Piasek dla kota 08.11.13, 22:37
      Ja uzywam Cat's Best Eco, zbija sie w grudy i wrzucam do toalety.
    • tairo Re: Piasek dla kota 09.11.13, 02:02
      Cat's Best Öko Plus jeśli masz zwierzaki krótkowłose, Cat's Best Nature Gold jeśli długowłose - słabiej się czepia futra, więc mniej wynoszą z kuwety. A to co wyniosą jest zdecydowanie miększe niż kamyczki zwykłego albo silikonowego żwirku, więc nadepnięcie bosą stopą nie jest traumą :)
      Wydaje się droższy niż zwykłe żwirki, ale jest bardziej wydajny, więc wystarcza na dłużej, ma naturalny - trocinowy - zapach, który koty go lubią. Zadowolona jest nawet moja księżniczka, która raz użytą kuwetę ze zwykłym żwirkiem uważała za zupełnie zepsutą i nie nadającą się do powtórnego wykorzystania.
      Skleja się w grudy, które można wyrzucać do toalety (tylko trzeba uważać, żeby nie wrzucać na raz więcej niż 3-4 grudy, bo się wtedy gorzej spłukuje - w dużej masie rozmięka wolniej, niż woda wpada do miski).
      Można go kupić (ale tylko online) w Pets at Home, ale drogo wychodzi. Ja zamawiam w Zooplusie, największą torbę, i przyjeżdża do domu, nie trzeba tych kilogramów taszczyć. A teraz jeszcze jest promocja, do torby 40l Öko Plus dostajesz gratis jeszcze 5l: www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/cats_best/386115
      • petuniasta Re: Piasek dla kota 09.11.13, 20:13
        Tairo mój lokalny pets at home zaczął sprzedawać 30l za ok 20£ więc całkiem przyzwoicie, tym bardziej że ja muszę płacić za dostawę z zooplusa. No i za każdym razem worek przychodził uszkodzony - sami mistrzowie pakowania tam pracują
        • tairo Re: Piasek dla kota 09.11.13, 20:32
          O, to masz jakiegoś fajniejszego, mój najbliższy nie ma na stanie, a że i tak jest mi bardzo nie po drodze, wolę zamawiać online, tym bardziej że zwykle robię zakupy hurtowe żwirek + chrupki + puszki
          Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby zooplus coś źle zapakował - nawet jak raz zamówiłam sam żwirek, worki były zapakowane do kartonu i nienaruszone.
    • klimea Re: Piasek dla kota 09.11.13, 13:57
      Przeszlismy przez wszystkie piaski mozliwe i najlepszy jest Golden Grey, kazdy z tej firmy. Ladnie sie zbryla i nie smierdzi. Mam dwa koty, ktore wychodza na dwor sporadycznie, wiec caly swoj business zalatwiaja do kuwety. Z reka na sercu polecam, jest niesamowicie wydajny, a jesli sie uda kupic w jakiejs ofercie to juz w ogole wydatek niewielki. www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/golden_grey

Ten polecany przez tairo u nas sie nie sprawdzil, za duzo sie nosil i nie zbrylal zbyt ladnie, nie jest tez zbyt wydajny w porownaniu z Golden grey. Do Golden Grey jest podobny Tigerino.
      • karolkowa1 Re: Piasek dla kota 09.11.13, 16:59
        Dla mnie najlepszy cat litter to www.homebargains.co.uk/products/4462-premium-wood-based-cat-litter-case-of-5-x-5-litres.aspx kupuje w sklepie za 5l place £1.Mam dwa koty i chyba juz wszystkie zwirki, wiorki itp. wyprobowalam i ten nie ma sobie rownych :))) Nie zbryla sie ale tez nie smierdzi. Mozna spuszczac w toalecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka