23.11.13, 00:04
wystawilam buty na sprzedaz na ebay. Ktos z Niemiec dal najwyzszy bid. Nie wiem co teraz zrobic bo wystawilam cene za przesylke na 2class royal mail w cenie przesylki na terenie UK.
Czy ta ososba powinna mi doplacic za przesylke czy mu odmowic zakupu?
Obserwuj wątek
    • eraz-lilipop Re: ebay 23.11.13, 09:45
      Napisz do kupującego ze koszt przesyłki podany na ebay jest dla kupujących z terenu uk a dla niego koszt przesyłki jest wyższy , podaj jaki.. Nie powinno być problemu.
      • gosia7813 Re: ebay 23.11.13, 10:12
        Skorzystaj z kalkulatora na stronie Royal Mail i napisz o tym koszcie do kupującego. Jak sie nie zgodzi zapłacić wiecej zawsze możesz anulować transakcje.
        • nannyjo32 Re: ebay 23.11.13, 10:50
          Dziekue za porady ;)
    • elajna7 Re: ebay 23.11.13, 10:59
      Z tego co pamietam, to gdy zakladasz aukcje powinnas zaznaczyc opcje aukcja tylko dla UK buyers i ze wysylka tylko na terenie UK. Wtedy nikt z poza kraju nie jest wstanie nawet zabidowac i nie masz problemu.

• nannyjo32 Re: ebay 23.11.13, 11:02
        nie wiedzialam o takiej opcji. Myslalam ze jak jest ebay.co.uk to tylko UK.
        • murasaki33 Re: ebay 23.11.13, 11:34
          Mozesz swoje wlasne preferencje ustawic i zablokowac osoby z danego kraju. Moim zdaniem osoba z innego kraju w sumie powinna byla zapytac czy wysylasz do Niemiec, w kazdym razie ja mialam takie przypadki, ze ktos z Kanady czy Slowacji pytal mnie, czy wysylam poza UK.
          • nannyjo32 Re: ebay 23.11.13, 11:39
            na nastepny raz napisze ze biders tylko uk., madry po szkodzie :)
            • zurekgirl Re: ebay 23.11.13, 13:39
              Na pocieszenie ci napisze, ze ja sporo rzeczy sprzedalam do Holandii, Francji i Polski i tylko raz mialam problem z wyegzekwowaniem odpowiedniej oplaty za przesylke. Nauczona doswiadczeniem wybieram przesylke signed for, zeby nie "zginela".
              • nannyjo32 Re: ebay 23.11.13, 15:47
                wlasnie tak chce zrobic. Tylko to sa ciezkie snow boots 2kg wiec przesylka tyle kosztuje co te buty
                • murasaki33 Re: ebay 23.11.13, 23:20
                  Jak zablokujesz inne kraje, to nie beda mogli "bidowac" i masz problem z glowy.
                  Mnie ktos z Kanady doslownie blagal o pozwolenie na udzial w moich aukcjach, sprawdzilam koszt przesylki na interesujace go rzeczy, kupujacy ja zaakceptowal, wtedy odblokowalam Kanade i zakup zostal dokonany. Zawsze wysylam poleconym za podpisem i mimo to - mimo wysokiej ceny za przesylke - kupujacy nadal chcial brac udzial w aukcji.
                  • zurekgirl Re: ebay 24.11.13, 10:08
                    Moj wujek pracuje w stacji badawczej na odludziach Kanady. Samolot z poczta przylatuje raz na tydzien i podobne klimaty tam panuja. Dla niego ebay to jedyna moliwosc dostania niektorych rzeczy i koszty przesylki nie graja roli, dlatego takie uparte bidowanie z innych krajow juz mnie nie dziwi. Sporo moze byc sytuacji, ze ktos do sklepu dotrzec nie moze i woli zeby mu listonosz pake dostarczyl.
                    • nannyjo32 Re: ebay 28.11.13, 14:46
                      tak jak myslalam odmowil zaplaty przesylki. Wyslalam mu info. z cena International Signed For Small Packets,Delivery aim 5 days, Up to £50 £18.95. Powiedzial ze to za duzo, a ja chce signed for wiec nie wysle taniej. Otworzylam second chance na 3 dni dla 2 najwyzszego bid-era.
                      • nannyjo32 Re: ebay 29.11.13, 10:07
                        dziewczyny pomozcie facet milczy ! nie wiem co potem zrobic jak sie nie odezwie, bo ich 2 w suie bidowalo na te buty. Czy moge zamknac aukcje i wystawic je 2 raz?
                        • murasaki33 Re: ebay 29.11.13, 12:17
                          Musisz miec otwarta i potem zamknieta sprawe z klientem nr 1.
                          • nannyjo32 Re: ebay 29.11.13, 12:51
                            chyba przedzwonie do ebay :(
                            • murasaki33 Re: ebay 29.11.13, 15:31
                              Maja fajny chat na zywo, ktory pomaga rozwiazac problemy.
                              • nannyjo32 Re: ebay 29.11.13, 15:40
                                no wiem juz pogadalam czekam na 15 zeby close case :) dziekuje za pomoc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka