panixx 01.12.13, 00:45 zabieram sie za kupno lozka pietrowego dzieciom. Macie? Jakie polecacie? Na co zwrocic uwage przy kupnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 11:22 panixx ja tez bede kupowala na razie szukam w suie znalazlam. Ja chce z szufladami pod lozkiem, wiec jest ciezko cos znalesc. Ja chyba kupie od nich to mi sie podoba. jdmexpress.co.uk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=12&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=13&vmcchk=1&Itemid=13 Odpowiedz Link
run_away83 Re: Bunk bed 01.12.13, 11:55 Moje chłopaki (prawie 3 lata i 7 lat) mają łóżko kylura z ikei, o takie: m.ikea.com/gb/en/catalog/products/art/80253809/ To nie jest stricte piętrowe łóżko, ale na dół można wrzucić porządny materac i jest fajne miejsce do spania (super bezpieczne bo dzieciak nie spadnie, fajne rozwiązanie dla malucha). A górny materac jest ciut niżej niż w typowych piętrowych łóżkach, dzięki czemu to wyrko sprawdzi się nawet w niskim mieszkaniu lub w pokoju na poddaszu. I nie trzeba się wspinać po drabinie, żeby zmienić pościel ;) Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 12:03 ja chce potem je rozlaczyc na 2 pojedyncze wiec szukam typowego lozka pietrowego Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Bunk bed 02.12.13, 13:22 run_away83 napisała: > Moje chłopaki (prawie 3 lata i 7 lat) mają łóżko kylura z ikei, o takie: m.ikea.com/gb/en/catalog/products/art/80253809/ > > To nie jest stricte piętrowe łóżko, ale na dół można wrzucić porządny materac i > jest fajne miejsce do spania (super bezpieczne bo dzieciak nie spadnie, fajne > rozwiązanie dla malucha). A górny materac jest ciut niżej niż w typowych piętro > wych łóżkach, dzięki czemu to wyrko sprawdzi się nawet w niskim mieszkaniu lub > w pokoju na poddaszu. I nie trzeba się wspinać po drabinie, żeby zmienić poście > l ;) > dokladnie tak zrobila moja kolezanka,bardzo sobie chwali,ma synow,wiek 5 i 3 latka. Odpowiedz Link
jahns Re: Bunk bed 01.12.13, 13:30 ja to planuje kupic w niedalekiej przyszlosci, widzialam na zywo, i jest naprawde porzadnie wykonanie i do tego ladnie sie prezentuje www.ebay.co.uk/itm/KACPER-2B-with-safety-rail-BUNK-BED-Free-P-P-with-foam-mattresses-and-drawers-/151158446457?pt=UK_HG_ChildFurniture_RL&var=&hash=item2331bed979 Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 13:37 tak tez fajne tylko ja chce juz bez barierki bo nie potrzebuja:) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Bunk bed 01.12.13, 14:54 No ale barierka u gory musi byc, a te na dole mozna wcale nie montowac. Widac, ze jest osobno przykrecana do ramy. Jedyny minus jaki widze, to rozmiar materaca. Tutaj materace sa 190x90 cm. A w opisie podaja 185x80. Nie sadze, zeby mozna bylo kupic taki materac tutaj. Ani shorty ani small single nie maja takich rozmiarow. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 16:17 no ale znam firme ktora robi materace na wymiar. Zamawailam u nich materace do cot beds. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 16:18 to oni childrensmattressesonline.co.uk/custom-made-mattresses Odpowiedz Link
asica74 Re: Bunk bed 01.12.13, 20:23 www.aspace.co.uk/beds/bunk_beds ogladalam ich lozka, sa super. Odpowiedz Link
fifka02 Re: Bunk bed 01.12.13, 20:29 ja bym pilnowala, żeby dało się z niego zrobić dwa single bed, i zeby jak stoja jeden na drugim, to żeby na tym dolnym dało się swobodnie siedzieć Odpowiedz Link
paola_k2 Re: Bunk bed 01.12.13, 21:01 Kilka lat temu kupiłam w Homebase. Służy dobrze. Można je rozłożyć na dwa osobne. Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Bunk bed 01.12.13, 21:34 Ja mam właśnie tego Kacpra. Jest super, dobrze wykonane, solidne i ładne. Faktycznie, tej dolnej barierki nie trzeba montować jak ktoś nie chce, i można je rozłożyć na dwa pojedyncze także. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 22:11 bialasek jakie masz wymiary lozka bo mozna od nich kupic w 2 rozmiarach. Odpowiedz Link
yadrall Re: Bunk bed 01.12.13, 22:32 Niesety do tych lozek nie pasuja typowe materace single :( I nie ma mozliwosci zeby zaczely pasowac... Juz pytalam sprzedawcy-chyba,ze ktos sie dowie,ze zmienili wymiary,albo co to dajcie znac. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 01.12.13, 22:34 no ale nie mozesz zamowic osobno materacow robionych na wymiar? Odpowiedz Link
panixx Re: Bunk bed 02.12.13, 13:05 O, dzieki bardzo za propozycje! Jestescie kopalnia wiedzy!!! :) Odpowiedz Link
yadrall Re: Bunk bed 02.12.13, 14:00 Pewnie,ze moge,ale jeden materac (now, kupiony rok temu) mam... Szkoda mi go dac na smieci-sam materac kosztowal tyle co cale lozko,wiec raczej poszukam czegos co bedzie pasowalo do materaca. I bardzo zaluje,ze te lozka z PL sa w innym wymiarze,bo sa super! Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 02.12.13, 16:51 no jak juz masz jeden materac to rzeczywiscie szkoda wyrzucac Odpowiedz Link
mialumia Re: Bunk bed 02.12.13, 16:19 przymierzam sie do tego www.bedmark.co.uk/product-Joseph-Maple-Three-3-Sleeper-Bunk-Bed-153 Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Bunk bed 02.12.13, 21:48 Nasze łóżko ma wymiary 180x80. W sumie to nawet nie zastanawiałam się nad materacem, mam ten piankowy z zestawu i jest ok. Odpowiedz Link
lucasa Re: Bunk bed 03.12.13, 00:28 Ja jak swojego czasu przegladalam oferty bunk bed to pelno dosyc tanich ofert bylo w np. tesco, argosie itd, I wiekszkosc drewnianych mozna bylo rozlozyc potem na dwa pojedyncze. Odradzam kupowac lozka z niestandardowymi materacami, bo potem czasami wiecej sie zaplaci za materac niz za lozko, albo kupi sie tani materac piankowy razem z zestawem. A porzadny materac single bedzie sluzyc lata. U nas dzieci maja osobne lozka, ale za materac zaplacilam wiecej niz za rame, bo wydaje mi sie, ze to jest wazne. Co do ikei, to jak kiedys szukalismy to w sumie tylko jedno lozko pietrowe - metalowe sie nie ruszalo, reszta (lacznie z lozeczkami!) byla bardzo chwiejna i zrobiona jakos tak malo stabilnie. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Bunk bed 11.08.14, 12:31 dziewczyny chcialam sie pozalic na jdmexpress zamowilam u nich lozko tydzien temu. Wczoraj dostalam pieniadze na paypal dzwonie rano do nich, a chlopak Polak nie potrafil mi zasugerowac innego lozka i wytlumaczyc dlaczego. Nie polecam ich kupilam takie jak bialasek75 na ebay. Odpowiedz Link