Dodaj do ulubionych

Koszula do szkoly

25.04.14, 19:36
Starszy syn dostal sie do szkoly,ktora wymaga od chlopcow noszenia koszul z krawatem-nie moga byc polo :(
I teraz sie zastanawiam co i gdzie kupic. To co wstepnie ogladalam w Tesco i M&S to wszystko sa koszule ze sztucznych materialow z atrakcyjnie brzmiacym Non-iron. No,ale co mlody ma chodzic caly czas w sztucznosciach? Bo spodnie tez sa non-iron oczywiscie...
Kupujecie te sztucznosci? Czy gdzies mozna dostac koszule z bawelny? A moze niepotrzebnie utrudnie sobie zycie i lepiej kupic takie non-iron?
Macie jakies rady? Doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • kalpa Re: Koszula do szkoly 25.04.14, 19:44
      Mój syn nie znosi tych plastikowych koszul, nawet kupowanych w M&S... kupiłam w zeszłym roku z cienkiego lnu, ale niestety został poproszony o ubieranie tych "szkolnych" wrr. Koszmarna marynarka plus poliester w upał doprowadzał mojego syna do nienawisci do szkoły, bo jest typem "goracego chłopaka". Panie nauczycielki i panowie nauczyciele oczywiscie w krótkim rekawku mogli chodzic, dzieci nie... musiały byc koszule, krawaty i marynarki plus spodnie sztuczne ofkors. Wracał przegrzany, upocony i wściekły :( Niczego nie udało mi się wskórać.Głupie przepisy i tyle.
    • szczepka75 Re: Koszula do szkoly 25.04.14, 19:51
      koszule z M&S z serii skinkind sa 100%cotton
      www.marksandspencer.com/2-pack-boys-pure-cotton-long-sleeve-skinkind-shirts/p/p22143803
      albo Next
      www.next.co.uk/x532846s2#
      a spodnie u mojego syna sa granatowe i kupuje w Matalanie 100 % ale to nie jest seria szkolna
      • steph13 Re: Koszula do szkoly 25.04.14, 19:54
        Znajoma kupuje 100% cotton z www.eczemaclothing.com
        Bardzo sobie chwali chociaz musi wszystko prasowac
    • agg3 Re: Koszula do szkoly 25.04.14, 21:25
      Corka tez musi chodzic w koszuli I krawacie. Najpierw opieralam sie tym z domieszka poliestru... kupilam w Gap takie z bawelny, ucieszona bo jeszcze w promocji byly.
      Teraz je przeklinam, bo bawelne prasuje sie koszmarnie, wszelkie paproszki sie przyklejaja I ogolnie zmienilam zdanie I juz wole te z poliestrem ;)
      Moja tez wiecznie goraca, ale ja Jej zadnych podkoszulkow nie zakladam I nosi koszule tylko z krotkim rekawem. Na to pinafore dress I cardigan.
    • plain-vanilla Re: Koszula do szkoly 25.04.14, 22:35
      Moj ma Easy Iron z Georga (krotki rekaw tylko). 65% Polyester, 35% Cotton. W ogole nie prasuje.
      Spodnie z Nexta 65% Polyester, 35% Viscose. Bardzo wytrzymale, bo przewrocil sie na asfalcie kilka razy i jeszcze dziur nie maja na kolanach. Moj z typu zmarzluch, wiec nie zauwazylam, zeby byl przegrzany w tych koszulach. Ma stroj do futbolu 100% poliester. W ogole chyba koszulek futbolowych nie robia z bawelny?
    • yskyerka Re: Koszula do szkoly 25.04.14, 23:12
      Moja córka też z tych "krawacianych". Bluzki i koszule kupuję jej takie z krótkim rękawem albo 3/4 - Next albo George. Szybko schną, właściwie nie trzeba ich prasować. W szkole dzieciaki mogą zdejmować sweterki, więc luz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka