08.06.14, 12:52
Marzy mi sie dobra herbata czarna, assam, normalne duże liście.
Czy ktoś ma pojęcie gdzie można taką kupić? Do tej pory wszystkie które napotkałam były skrojone na drobną sieczkę, która doprowadza mnie do szału i ma w sobie mnóstwo pyłu. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • nulki Re: Herbata 08.06.14, 15:50
      Sklepy herbaciane - np. tea shop przy Neal's Yard w Londynie
      • lianis Re: Herbata 08.06.14, 16:35
        Ja kupuje w lokalnym sklepie herbacianym
    • lucasa Re: Herbata 08.06.14, 18:24
      Harrods w Londynie. Na wyprzedazy sa przystepne ceny.
      • steph13 Re: Herbata 08.06.14, 21:01
        Fortnum & Mason, duzy asortyment herbat
    • sfornarina Re: Herbata 09.06.14, 09:37
      > Czy ktoś ma pojęcie gdzie można taką kupić?

Poddalam sie i sprowadzam ze szwajcarii:)
      • steph13 Re: Herbata 09.06.14, 11:26
        sfornarina napisał(a):

> > Czy ktoś ma pojęcie gdzie można taką kupić?

> Poddalam sie I sprowadzam ze szwajcarii

Przedziwne, bo jesli jakikolwiek kraj slynie z zamilowania do dobrej herbaty to raczej Anglia niz Szwajcaria. To tak jakby ktos sprowadzal zegarki tylko ... z Litwy na przyklad.

Lubie chodzic na afternoon tea do Fortnum & Mason I ich menu zawierajace tylko herbate jest dluzsze niz nie jedno menu restauracyjne. Mozna rowniez zazyczyc sobie sprobowanie kilku roznych herbat zanim zlozy sie zamowienie.
        Wybor, pod katem smakoszy herbacianych, jest naprawde imponujacy.
        • sfornarina Re: Herbata 09.06.14, 11:48
          > Przedziwne, bo jesli jakikolwiek kraj slynie z zamilowania do dobrej herbaty to
          > raczej Anglia niz Szwajcaria.

Mozesz sie dziwic, ale w Szwajcarii herbaty sa o niebo lepsze. I czarne, i ziolowe, i owocowe, bez jakis rozpuszczalnych domieszek, w ktorych na przyklad lubuje sie Twinnings (jak ja uwielbiam to ich 'only natural ingredients':)
          Moze kiedys w Anglii sie herbaty milowalo, niemniej dzis kupic mozna tu prawie wylacznie pyl herbaciany, nie herbate.

> Lubie chodzic na afternoon tea do Fortnum & Mason I ich menu zawierajace tylko
          > herbate jest dluzsze niz nie jedno menu restauracyjne.

Anglia nie konczy sie na Londynie i nie kazdy mieszka w stolicy.
        • sfornarina Re: Herbata 09.06.14, 11:51
          > Przedziwne, bo jesli jakikolwiek kraj slynie z zamilowania do dobrej herbaty to
          > raczej Anglia niz Szwajcaria.

Mozesz sie dziwic, ale w Szwajcarii herbaty sa o niebo lepsze. I czarne, i ziolowe, i owocowe, bez jakis rozpuszczalnych domieszek, w ktorych na przyklad lubuje sie Twinnings (jak ja uwielbiam to ich 'only natural ingredients':)
          Moze kiedys w Anglii sie herbaty milowalo, niemniej dzisiaj kupic mozna tu prawie wylacznie pyl herbaciany, nie herbate.
    • wiwi1 Re: Herbata 09.06.14, 11:07
      Ja akurat za czarna herbata nie przepadam, ale kupuje tutaj herbaty i maja super wybor, byc moze maja tez taka jak chcesz:
      www.cantonteaco.com/
      Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka