Dodaj do ulubionych

Kto jest zadowolony z wakacji?

27.08.14, 20:12
I moze szczerze polecic jakies fajne miejsce, hotel, B&B? Mysle juz o przyszlym roku:) a moze i o feriach pazdziernikowych:) poprosze o maila liley08@hotmail.com

Do tej pory moge sama polecic dwa hotele i sposob, jak zaplacic polowe ceny z high street.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 27.08.14, 21:18
      To polecaj, moze skorzystam. Czy to jakas tajemnica albo tylko dla zasluzonych?
      • nannyjo32 Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 27.08.14, 21:39
        ja tez bede zainteresowana
    • mama-123 Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 27.08.14, 21:45
      Super czysty, przemily, blisko plazy 2 min piechota) hotel w Great Yarmouth. Nazywa sie Lynhurst Hotel. Polecam, bylam. Plaza piaszczysta. Miejscowosc tania, ale troche duzo funfairs czy jak to tam sie nazywa po polsku. Hotel bardzo polecam. Gospodarze sa tak mili, ze nie sposob byc niemilym :-)
    • yuka12 Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 27.08.14, 23:35
      Polecam wakacje w Sarbinowie www.promyczek-sarbinowo.pl/. Warunki moze nie sa super luksusowe, bo wlasciciel nabyl osrodek dopiero dwa lata temu i wciaz go modernizuje/ remontuje, ale jest oferowanych wiele atrakcji w tym codziennie opieka nad dziecmi, rozne wycieczki, ogniska, wieczorki wszelakie itp. Mozna tez na miejscu zamowic zabiegi rehabilitacyjne- rozne masaze, inhalacje itp. A w samym Sarbinowie przewazaja rodziny z dziecmi, po 23.00 nie ma hord pijanej mlodziezy spragnionej wakacyjnej rozrywki.
      Jezeli macie rolki, to jest promenda na ktorej mozna pojezdzic czy pospacerowac z mlodszymi dziecmi. W tym w dodatku mielismy piekna pogode, slonce i cieplo, wiec atrakcji wszelakich i wrazen mielismy pod dostatkiem.
    • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 27.08.14, 23:41
      Ja jestem bardzo zadowolona, jak co roku od lat 10, z drobnymi przerwami. Co roku jezdzimy z Eurocamp, nocujemy w domkach typu mobile home, raz Francja - Languedoc Rousillon raz Hiszpania - Katalonia, i tak na zmiane. W zeszlym roku dla odmiany bylismy we Wloszech, ale strasznie drogo bylo w porownaniu z Hiszpania na przyklad. Ale moze w zeszlym roku funt wyjatkowo slaby byl tez.
      • aga1_o Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 28.08.14, 13:05
        Fajny temat watku :-) dzieki, tez bede zainteresowana tymi hotelami ktore mozesz polecic.

Aniu - co do Eurocamp, mam pytanie. my tez bylismy raz z Eurocamp we Francji, tez bylo super i bylismy zadowoleni. Jednak mam pytanie co do innych miejsc (innych krajow) - jak rozwiazujesz sprawe transportu i potem poruszania sie na miejscu. Bo do Francji jechalismy swoim samochodem, jednak do Wloch lyb Hiszpani jechac samochodem z UK z dwojka dzieci to juz dla mnie koszmar no i zabiera duzo cennego urlopu, czyli w sumie 3-4 dni to bylaby podroz w dwie strony.
        Lecac jednak samolotem trzeba sie nastawic ze nie mamy swojego samochodu na miejscu, co moim zdaniem jest niezbedne przy wakacjach Eurocamp, wiec potem wynajecie samochodu na tydzien lub 2 tyg. plus ceny lotow (bagazy itp), wszystko razem jzu dla 4 osobowej rodziny wychodzi bardzo duzo. Wtedy wychodzi to porownywalnie lub wiecej co wakacje wykupione z biura podrozy.

Ciekawa wiec jestem jak ludzie z UK organizuja to jadac na wakacje z Eurocamp (lub innych tego typu).

Z gody dziekuje iz pozdrawiam,
        Aga

P.S. Acha my w tym roku bylismy:
        w UK w Yorkshire z cottegase4you - o tu: www.cottages4you.co.uk/cottages/scalby-lodge-fell-cottage-ixb?adult=2&child=2&nights=7&range=3

i wczesniej w Polsce o tu: www.sudomie.pl/

oba miejsca szczerze polecam!

• aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 28.08.14, 13:55
          My wszedzie jezdzimy samochodem, rozkladamy to na 2 dni w kazda strone z postojem zwykle w okolicach Vierzon, Issoire czy gdzies indziej w srodku Francji. Po drodze do Wloch nocowalismy w Genewie - jechalismy pod Wenecje, a z powrotem musialabym sprawdzic gdzie nocleg, wracalismy z campingu nad jeziorem Garda. W drodze powrotnej zatrzymujemy sie w Orleanie, w zeszlym roku odkrylismy malownicze Troyes. Bez noclegu to tylko nam sie raz udalo w obszar Vendee we Francji dojechac.
          U nas samolot nie wchidzi w gre bo wozimy lodke dmuchana typu ponton i wielkie ilosci innego sprzetu wodnego :) jezdzimy tez z wlasna posciela i recznikami, do tego dziewczyny zabieraja swoje ulubione koce i poduszki ;) Nie wyobrazam sobie tluc sie z tym po lotniskach.
          • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 28.08.14, 13:59
            Acha, jezeli chodzi o dni urlopowe to my oboje pracujemy dla siebie wiec az tak bardzo sie z kazdym dniem nie musimy liczyc.
            • aga1_o Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 28.08.14, 16:14
              Dzieki Aniu, teraz rozumiem, dla mnie to realne moze... dopiero jak dzieci podrosna no i z takim "zaladunkiem" to albo vana nalezaloby miec :-) albo jakas przyczepke albo przynajmniej bagaznik dachowy :-). My juz teraz myslimy o bagazniku dachowym bo w czworke ciezko sie zapakowac na wakacje tylko do normalnego bagaznika.
              Dzieki za odpowiedz! pozdr.
              • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 28.08.14, 16:28
                My co prawda mamy bagaznik dachowy ale... nigdy z niego nie korzystamy (moge okazyjnie odsprzedac). Mamy toyote verso czyli teoretycznie 7 osobowa. Bagaznik jest z tylu bardzo pojemny. Moje dzieci sa wymarzone do dlugich podrozy. Mlodsza mol ksiazkowy potrafi caly dzien czytac. Starsza zafascynowana wszystkim moze caly dzien sie gapic przez okno z kolei. Syn jak z nami jedzie to z kolei sluchawki na uszy, laptop i zapominam ze jest.
                Dla nas te dni na dojazd wszyscy traktuja juz jak poczatek wakacji, staramy sie zawsze cos zwiedzic po drodze.
                • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 28.08.14, 17:03
                  A zapomnialam dopisac, ze z bagaznikiem dachowym opor powietrza jest bardzo odczuwalny w czasie jazdy, no i pare razy musielismy okrazac gdzie ze wzgledu ma ograniczenia wysokosci pojazdoew do 2metrow. No i straszny klopot z wyjmowaniem stamtad czegokolwiek nie mowiac o przypinaniu i odczepianiu.
                  • aga1_o Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 29.08.14, 11:01
                    Dzieki wielkie Aniu za podpowiedzi! Dobry pomysl z tym zwiedzaniem po drodze, rozlozeniem drogi na raty, tak na spkojnie... bo ta podroz to mnie wlasnie najbardziej przeraza zawsze. Po podrozy do Francji wtedy wszyscy bylismy wykonczeni i powiedzialam nigdy wiecej :-). Ale teraz znowu mysle... Musze poczekac jak moja corcia podrosnie, bo na razie z nia nawet godzina drogi to koszmar, syn juz jest OK (8 lat), tez troche by marudzil, ale film by jakis sie mu wlaczylo to by jakos poszlo :-).

Dzieki za rady dot. bagaznika dachowego, my juz bylismy bardzo bliscy kupna, ale widzisz nie myslalam o tego typu "niedogodnosciach" co piszesz. Zdecydowalismy ze poczekamy do przyszlego roku bo wtedy bedziemy zmieniac samochod, wiec moze lepiej rzeczywiscie wymienic samochod na bardziej "pojemny" niz myslec o normalnym plus badaznik dachowy. Toyota Verso (dziadek ma w Polsce) tez mi sie podoba :-) albo Honda :-), zobaczymy za rok.

Dzieki Aniu! Moze kiedys sie spotkamy w ktoryms z Eurokampow :-) za kilka lat :-). Jak bede szukac to osmiele sie przyjc w laske do Ciebie znowu o rekomendacje :-).
                    pozdr. Aga
      • xiv Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 13:30
        > Ja jestem bardzo zadowolona, jak co roku od lat 10, z drobnymi przerwami. Co ro
        > ku jezdzimy z Eurocamp,

Oczom nie wierzę. Wieki temu na "Z dala od Polski" na podobnym wątku zostałem wyśmiany z propozycję kampingu.
        • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 13:50
          Xiv, Twoj hardocorowy kamping w dalszym ciagu spotkalby sie z mojej strony z taka sama reakcja. Na Eurocamp nocujemy w mobile home z lazienka z prysznicem, na terenie jest restauracja, bar, dyskoteka, w tym roku wielki ekran kinowy dla dzieci, sklepik, itp, itd.
          • xiv Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 13:56

Masz rację. Na moich hardcorowych kempingach nie ma dystkoteki, resturacji czy baru. Nie ma także hałasu i psów :)

Jest za to ognisko na wolnym powietrzu, komary, ptaki i widoczki. A do tego spanie w zrobionym własnorręcznie szałasem.

Ale - jak to mówią - każdy ma to co lubi. Ale wyśmiewać się? Hmm... właściwie to też się mogę pośmiać z wielkiego ekranu kinowego. Właśnie po to jedzie się na kamping! Aby pooglądać sobie filmy. LOL.
            • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 14:11
              Komary i ptaki mamy wspolne :)
              My jezdzimy na te kampingi zeby dzieciaki mogly caly dzien byc na powietrzu, wyzywac sie od rana do nocy na basenach, albo na plazy, staramy sie zawsze zeby bylo bezposrednie dojscie z kampingu na plaze, na zajeciach grupowych, dyskotekach dla dzieci czy roznych pokazach wieczornych akrobatow, magikow, karaoke, itp. Zebysmy nie musieli sie stresowac, ze po hotelowych korytarzach beda sie gonic, piszczec i denerwowac innych gosci.
              Alternatywa bylby dla nas wyjazd typu holiday villa, tylko po pierwsze ceny zaporowe jak dla nas, a poza tym bylibysmy tam sami, a tak to dzieci maja zawsze towarzystwo, a towarzyskie sa bardzo. A ten ekran filmowy to w tym roku byl po raz pierwszy, i to bylo super udogodnienie, bo dziewczyny sobie szly na seans filmowy o 20.00 na jakies Smurfy czy inny Hotel Transylvannnia, a ja z mezem mielismy wtedy blogi czas dla siebie na werandzie przy winku.
              Ale fakt, ze z tradycyjnym kampingiem to malo ma wspolnego.
              • xiv Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 15:02
                A teraz poważniej - piszesz o towarzystwie? Na jakie towarzystwo się tam trafia w porze wakacyjnej?
                • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 16:20
                  Chodzilo mi glownie o towarzystwo dla moich corek, dla siebie tam przyjaciol nie szukam szczerze mowiac ;)
                  Z mojego doswiadczenia to z UK jezdzi tam przede wszystkim typowe middle England.
                  Nagminnie jezdza tam nauczyciele z dziecmi, jacys middle managers z Reading lub z Maidenhead.
                  Bywalam juz zreszta na takich kampingach, gdzie bylo bardzo malo Anglikow (skrot myslowy Jaleo), i dominowali Holendrzy lub Niemcy. Zreszta tak jak teraz mysle, to chyba na wiekszosci dominuja te dwie nacje. Zwykle ludzie preferujacy aktywny wypoczynek, rano ok. 8.00 zawsze jest juz sznurek samochodow wyruszajacych w teren okoliczny, sprzet sportowy i rowery wypozyczany jest pasjami.
                  Dla nas towarzystwo jest tam idealne, spokojne, nieupijace sie, przestrzegajace ciszy nocnej, 'kulturalne'.

To teraz ide sprawdzic co znaczy organoleptycznie ;)
              • jaleo Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 15:38
                aniaheasley napisała:

> Alternatywa bylby dla nas wyjazd typu holiday villa, tylko po pierwsze ceny zap
                > orowe jak dla nas,

A tak z ciekawosci, ile Eurocamp kosztuje w sierpniu? Bo gites we Francji jakies specjalnie drogie nie sa, my w tym roku placilismy odpowiednio 400 i 450 Euro za tydzien (w Wogezach taniej, w Burgundii drozej). Obie kwatery dla 4 osob (bylo nas trojka). Za podobny standard self-catering cottage w UK w sezonie placimy £550 w gore czyli duzo drozej.
                • espionka Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 15:54
                  rok temu sprawdzalam ceny eurocamp niemieckego, polskiego i angielskiego i byly spore roznice w cenie, najkorzystniej wychodzilo zarezerwowac w zlotowkach.
                  Vacansoleil ma podobny standard i czesto domki na tych samych campingach co eurocamp ale maja lepsze promocje na koncowke sierpnia.
                  • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 16:23
                    Espionka, ja probowalam wykupic z polskiej strony wieki temu, ale musze przyznac ze poleglam przy kolejnej probie, bo nie moglam nijak obejsc obowiazku wykupienia jakiegos niebotycznie drogiego ubezpieczenia. Nie bylo opcji, ze mam wykupione we wlasnym zakresie, i dalam sobie spokoj.
                    Probowalam kiedys Vacansoleil, ale (wtedy) jakos mi ich strona internetowa nie podchodzila, i zawsze w koncu wracam do Eurocamp.
                • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 16:13
                  Eurocamp kosztuje duzo drozej w sezonie. No ale ja to sobie tlumacze (jakos musze ;) ) ze place nie tylko za ten domek mobilny, ale za baseny, silownie, i wszelakie rozrywki dla dzieci, i za towarzystwo dla nich, one uwielbiaja te atmosfere kampingowo-obozowa. Plus moja zumba i aerobic nad basenem. My dodatkowo mamy dosyc duza znizke jako starzy lojalni wyjadacze, tylko ta znizka dopiero w ostatniej chwili wyskakuje, jak juz karta kredytowa idzie w ruch i zawsze w innej kwocie niz sie spodziewam.
                  • espionka Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 16:37
                    animacje i ta cala infrastruktura, baseny, silownie etc. jest dostepna dla wszystkich wczasowiczow na campingu (a w obrebie jednego campingu rozne firmy oferuja domki), czy to bedzie vacansoleil, key camp czy eurocamp nie ma kompletnie znaczenia. Zalezy od campingu ile ma gwiazdek i jakie atrakcje oferuje.
                    Wlasnie z tego co pamietam eurocamp ma stala cene, a w vacansoleil w tych samych campingach cena spada po 18 i 24 sierpnia, oferuja 30 % znizki.
                    Czasami Eurocamp wychodzi korzystniej- wszystko zalezy od terminu.
                    • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 16:49
                      My niestety z tych co wszystko na ostatnia chwile zalatwiaja. Co roku obiecuje sobie, ze tym razem zarezerwuje do konca pazdziernika na nastepny rok (ha ha ha), zeby sie zalapac na te 15-20% znizki, no i co roku konczy sie na nerwowym przeszukiwaniu mocno juz przebranych ofert na poczatku czerwca. Ale u nas wiele rzeczy musi byc zgrane i nie sposob, przynajmniej ja nie potrafie, dograc tego spokojnie i wystarczajaco wczesnie. Moj syn do konca sie nie potrafi okreslic co i kiedy bedzie robil w lecie, maz prowadzi firme z bratem, i nie moze ich obu nie byc jednoczesnie, a brat tez na ostatnia chwile wszystko, a teraz jeszcze doszedl logistyczny koszmarek dopasowania tego wszystkiego z kolonia zuchowa/obozem harcerskim corek :)
                      Wiem, ze jak sie podejdzie z glowa to mozna zaoszczedzic. Tylko ja tej glowy nie mam zwykle pod reka.
                    • espionka Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 17:10
                      najwazniejsze zeby urlop byl udany:)
                      a z innej beczki znajomi jezdza co roku do Chorwacji- taka sama droga jak do Hiszpanii
                      • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 17:54
                        Do Chorwacji to juz chyba bysmy sie samochodem nie wybrali. Raz lecielismy do Splitu, a raz zeby bylo smieszniej to do Wenecji a stamtad promem do Porec o ile dobrze pamietam :)
                        Na Chorwacji tez jest w tamtej okolicy na polnocy jeden kamping, ogromny, gdzie Eurocamp oferuje uslugi. Lanterna zdaje sie nazywa, ale to z pamieci pisze ;) Bardzo nam sie tam podobalo.
          • xiv Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 13:58
            Tak z ciekawości - czy przed takim mobilnym domku jest przypadkiem sztuczna trawa, aby za bardzo nie wydeptać naturalnej? Bardzom ciekaw.
            • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 14:03
              Xiv, radze wejsc na ich strone ;)
              Tam przed takim domkiem jest skraweczek trawy, na ktorej stoi grill, zwykle weglowy, ale bywaja tez gazowe. Jest tez miejsce zaraz obok domku na samochod.
              Camp w nazwie jest troche mylacy...
              • xiv Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 02.09.14, 15:00
                Ależ ja dobrze wiem jak to wygląda :) Sprawdziłem organoleptycznie :D
    • karolina_zet Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 29.08.14, 12:29
      ja moge polecic: polnocna Walia, miejscowosc i okolice Conwy, ten BB:
      securebooking.eviivo.com/mywebsite/details.aspx?shortname=BrynLL328LT
      bardzo blisko zamku, bardzo sympatyczne miasteczko, super baza wypadowa na w Snowdonie. Jesli ktos wybiera sie na szczyt Snowdonii kolejka to sugeruje kupic bilety wczesniej przez internet;)
      Sam park narodowy jest przepiekny!!
      • liley11 Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 29.08.14, 13:58
        Dziekuje za rekomendacje angielskich miejsc:)
        Ten park Snowdonia brzmi bardzo interesujaco.
        Gdyby ktos byl w okolicach magicznego Ashdown forest w East Sussex, to szczerze polecam B&B The Anchor Inn w XVI wiecznym pubie w Hartfield. Bardziej wygodnego lozka trudno szukac. Sa dwa pokoje do wynajecia tylko. I dwuosobowe, ale gospodarze zgodzili sie, aby dzieci spaly na podlodze (mielismy mate i spiwor). Czysto, przytulnie, wygodnie i gospodarze z pasja, snieznobiala posciel, reczniki, puchowe poduchy i koldra. Lazienka w pokoju. Pyszne sniadanie.

A gdyby ktos szukal wakacji w Europie, to sposob na zaoszczedzenie jest taki, pewnie nie nowy: bookowanie bezposrednio w hotelu telefonicznie, oddzielnie loty, transfer lub samochod i ubezpieczenie. Mozna zaoszczedzic polowe ceny i miec takie same wakacje, jak z biura turystycznego na high street. Jasne, nie ma opieki rezydenta... Ale jak tej opieki trzeba mi bylo kiedys, to moglam sobie popukac w rynne...

Strona www.lowcostholidays.com ma o kilkaset funtow tansze oferty niz takie same z booking.com
        • mama-123 booking.com 29.08.14, 17:02
          Co do booking.com to ja mam o nich super zdanie. Nalezy jednak rezerwowac przez nich jak najpozniej i wtedy ceny sa niskie. Rezerwowalam przez nich dwukrotnie i zawsze bylo super. Maja bardzo przydatne customer reviews, cene mozna wybrac jaka sie chce od najnizszej po drozsze.
          My np zawsze wybieramy pokoje w cenie ze sniadaniem i to jest tam wlasnie wyszczegolnione.
          • wiwi1 Re: booking.com 29.08.14, 20:09
            My bylismy w Kornwalii w tych apartamentach:
            www.kernow-homes.co.uk/
            Sugerowalam sie samymi dobrymi opiniami na tripadvisor.
            Bardzo czysto, pokoje wyposazone we wszystko co moze byc potrzebne. W lodowce swieze mleko, buleczki i owoce na dziendobry:) Kawa, herbaty, sprzet kuchenny i lazienkowy, ksiazki, filmy do ogladania, gry planszowe, pomysleli o wszystkim chyba. Acha ogrzewanie podlogowe na chlodniejsze dni:)
            Jedynie samo najblizsze miasteczko nie bardzo mi sie podobalo, ale juz nieco dalej piekne miejsca do zwiedzania i wiele atrakcji dla dzieci.
            Pozdrawiam:)
          • propheta123 Re: booking.com 10.10.14, 11:19
            Ja również jestem zadowolony z tego portalu. W tym roku byłem w Gdańsku w Apartament Art Old Town na samej starówce. Porównywałem ceny z hotelami. W tym apartamencie zmieszczą się 4 osoby, a w hotelu musiałbym brać 2 pokoje. Apartamenty są lepsze od hoteli i super wyposażone. Polecam!
        • szczur.w.sosie Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 31.08.14, 12:11
          Okolice Edynburga - Park Neuk Cottage.
          Mają stronę, bezpośrenio tam można rezerwować. Ceny jak przeciętny cottage, ale standard bez porównania.
          www.parkneuk.co.uk/

A tak to zwykle rezerwujemy przez cottages4u. Domki ok, ale bez szału, na wakacje mogą być.
          • espionka Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 01.09.14, 17:04
            ja bylam w Vendee, o ktorym Ania tu wspomniala.
            Mozna tam dojechac w jeden dzien a morze jest cieple (jak Baltyk :D) i kilometrami ciagna sie piaskowe plaze, do tego srodziemnomorskie klimaty co zaskoczylo mnie na plus :)
            Polecam firme Vacansoleil- bylam juz z nimi wczesniej w Hiszpanii.
            Czy ktos jechal z UK w Alpy francuskie?
            • jaleo Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 01.09.14, 18:40
              My bylismy w Alpach francuskich na urlopie samochodem kilka lat temu. W jeden dzien to trudno byloby przejechac od Calais, nawet jak dwie osoby prowadza. My najpierw spedzilismy pare dni w Jura (Jurze?), a stamtad to juz bylo niedaleko.
              My akurat mielismy specyficzne potrzeby, bo jechalismy ogladac koncowke Giro d'Italia, ktore akurat przejzdzalo przez francuska granice wtedy, i poczatek Dauphine Libere, wiec zainstalowalismy sie w Bourg D'Oisans, kotre jest slynna mekka kolarska u podnoza Alpe D'Huez, i w okolicy, gdzie te etapy sie odbywaly.
              Mieszkalismy w tych domkach
              www.lacascadesarenne.com/
              Co prawda to juz troche dawno bylo, ale znajomi tam mieszkali dwa lata temu i tez chwalili.
              • espionka Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 01.09.14, 19:20
                tez myslalam o Jurze, fakt po gorach inaczej sie jezdzi
                My zawsze spimy u znajomych w Orleanie - tym razem to troche nie po drodze :)
                • aniaheasley Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 01.09.14, 21:53
                  My bylismy w Jurze, z Eurocamp oczywiscie, dawno juz dosyc, nie moge sie doliczyc, ale chyba w 2010 roku. Nad jeziorem Lac de Chalain kolo Poligny, a w ogole to z drugiej strony juz niedaleko do Genewy bylo, cos mi sie kojarzy ze chyba ok 50 km. Tereny ladne, malownicze, wodospady Herrison sa konieczna do zaliczenia lokalna atrakcja, poza tym urokliwe gorskie miasteczka, mnostwo punktow widokowych. Sam camping z tych bardziej kameralnych, polozony bezposrednio nad samym jeziorem, piaszczysta plaza, dla mnie perfekt.
            • szprotka6 Re: Kto jest zadowolony z wakacji? 04.09.14, 14:13
              My bylismy w tym roku w Alpach francuskich. Aczkolwiek nie do konca byla to podroz UK-Alpy. Z Anglii jechalismy najpierw do Paryza, potem Langwedocja i stamtąd w Alpy (około 8 godzin podrozy autem)- w sumie 3 tygodnie we Francji. W Alpach wynajmowalismy ten apartament (szczerze polecam!)
              www.homeaway.co.uk/p922091a?flspusage=fl
              • liley11 A w Grecji lub we Wloszech macie jakies miejsca? 04.09.14, 18:34
                J/w

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka