Dodaj do ulubionych

obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie?

09.10.14, 11:22
właśnie jesteśmy na etapie urządzania domu i szukam właśnie czegoś do salonu.. i waham się pomiędzy 'sztuką współczesną' lub reprodukcją jakiegoś arcydzieła -np Pocałunek Klimt'a (bo na oryginał mnie nie stać hehehe) Podzielcie się co u was w domu wisi (i gdzie nabyłyście)- może się zainspiruje :)
Obserwuj wątek
    • espionka Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 11:47
      u mnie wisza obrazy-prezenty namalowane przez zaprzyjaznionych artystow :)
      pastele i oleje - sztuka niewspolczesna
      sama tez mam w planach cos namalowac bo kiedys sie w to bawilam
      • tisz Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 12:20
        U mnie wisza 4 obrazy namalowane przeze mnie (akryl) -wspolczesna i matrwa natura oraz zdjecia.. Tez mialam kiedys Pocałunek Klimt'a ;) Lubie tez plakaty. Wszystko zalezy z czym dobrze sie czujesz.. i czy pasuje do wnetrza. Poprzegladaj sobie obrazy, napewno cos Ci przypadnie do gustu.
    • sfornarina Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 12:06
      U nas dominuja plakaty i odbitki z roznych galerii i wystaw, cale mieszkanie mamy nimi zagracone. Ostatnio do naszych ulubionych nalezy Carmen oraz Sudety.
      (Trafilismy przypadkiem do Galerii Plakatu we Wroclawiu i wykupilismy pol wystawy:D)

Z klasyki mamy w sypialni odbitke Picasso Woman in a Chemise.
      • eraz-lilipop Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 13:59
        U nas wiszą oleje z ukochanym Kazimierzem Dolnym, Anioł Stróż i zdjęcia i afrykańska maska .
        Kiedyś dorwalam oleje i płótno i namalowalam własną Damę w fotelu Picassa, najprostszy do skopiowania www.artinlimbo.com/wp-content/uploads/2013/04/large-nude-in-red-armchair-1929.jpg .Niestety płótna nie zabezpieczylam i zniszczyło .
        • ilonka45 Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 14:25
          Jestes z Kazimierza Dolnego? :)
          • szprotka6 Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 14:53
            Wszystkie reprodukcje, jakie mamy na scianach zamawiałam tu:
            www.allposters.co.uk/?aid=1629062913&DestType=3&VTP=Start&NetWorkType=g&PAdCopyId=4870647643&ClickPos=1t3&VTP=End&KWID=1188144066&KWID=1188144066&gclid=CJ2Qzq3On8ECFUXnwgodoQUA3Q
            Wielki wybór plus dowolnosc w wyborze rodzaju ram. Ostatecznie mozna tez zamawiac bez ram, a oprawiac samemu.
            • steph13 Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 16:40
              www.art.co.uk
            • trifti Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 19:48
              Szprotka, dzieki za ta stronke 😄 wlasnie szukam ciekawych plakatow, niesamowity wybor!
          • eraz-lilipop Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 16:19
            Nie z miasta koło Kazimierza ;) ale nasze rodziny pochodzą z Kazimierza .
            • ilonka45 Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 17:07
              Moja rodzina tez z miasta kolo Kazimierza :)
              • robak.rawback Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 17:20
                mnie sie podobaja roznego rodzaju duze wall decals z motywami japonskimi, chinskimi, albo wlasnie klimt albo obrazy ktore cos konkretnego przedstawiaja i nie sa wpolczesnymi maziajami.

warto poogladac zdjecia z interior design - mozna sporo fajnych pomyslow podkrasc. mnie sie bardzo spodobaly naklejki na sciane - cala duza sciana po prostu zdjecie - las, gory morze etc - szczegolnie jak maly pokoj - to daje uczucie duzej glebi. no ale akurat ja lubie nature, i pokoje z mala iloscia mebli - jak sie taki spory wall decal trzasnie to jednak czesc sciany jest nie do uzytku tylko do patrzenia.
                • robak.rawback Wall murals 09.10.14, 17:54
                  wall murals np
                  www.muralsyourway.com/northhead-lighthouse-washington-coast-mural/#
      • saphira Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 17:43
        Alez piekne te plakaty! Nigdy nie kupowalam plakatow, czy Ty je sama oprawiasz?
        • saphira do sfornariny 09.10.14, 17:46
          za wczesnie wyslalam pytanie o plakaty. Zupelnie nie mam pojecia jak je wieszac, zgaduje, ze oprawione.
          • sfornarina Re: do sfornariny 09.10.14, 17:54
            Dziękuję!

Tak, sami oprawiamy. W żadne wymyślne ramy, tylko najprostsze, czarne lub białe z Ikei, tyle że najczęściej umacniamy je z tyłu dodatkowymi śrubami i linką, bo one dość mało wytrzymałe są.

Zawieszony mamy tylko jeden plakat. Cała reszta okupuje podłogę i wszelkie inne miejsca, gdzie ramę da się postawić. Do tego nie stoją pojedynczo, tylko w pakietach po 2-4 na kupie (widać tylko ten z przodu), i jak nam się odwidzą to zamieniamy miejscami.

Chłop mój ma straszną manię na punkcie printów i cały dom jest zawalony tubami z plakatami:)
    • ilonka45 Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 17:22
      5 obrazow namalowanych przeze mnie (acrylic) 2 dziela mojego niezyjacego juz brata ciotecznego, pare akwareli z pchlego targu.
    • nulki Re: obrazy - jakie macie, gdzie kupujecie? 09.10.14, 21:04
      Obrazy namalowane przez przyjaciela (glownie olej na plotnie) i akwarela mojej mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka