24.10.14, 15:39
Dopiero co kupowalam kostium na haloween a dzis dostaje sms ze 5 listopada dziecie moje ma byc przebrane za WWI evacuee. Jako ze ja dopiero na poczatku edukacji szkolnej mojego dziecka to czuje sie troche zagubiona.
Wiec pytanie skad wziac kostium, ew poszczegolne czesci garderoby (my nie z Londynu)? Koszula czy beret to nie problem, ale gdzie kupic materialowe spodenki za kolano, podkolanowki chlopiece, plaszczyk/marynarke z epoki, walizeczke/torbe i ta karteczke przypieta do dziecka?

Oni tak czesto beda musieli sie przebierac w ciagu roku?
Obserwuj wątek
    • tisz Re: Kostiumy 24.10.14, 15:47
      np. na ebay World War Fancy Dress Costumes
      www.ebay.co.uk/itm/Child-Victorian-World-War-Fancy-Dress-Costumes-Book-Week-Kids-Boy-Girl-Outfit-/191024142883?pt=UK_Clothes_Children_sFancyDress_RL&var=&hash=item2c79ed1a23
      • zuzanka77 Re: Kostiumy 24.10.14, 19:03
        U nas w szkole chlopcy mieli szkolne spodnie letnie do kolana, dziewczece szare podkolanowki,kamizelki albo od garnituru jak ktos mial albo takie chlopiece jesienno/zimowe, koszule,czapke jak mieli,walizki to albo picnic basket albo torby papierowe na lunch. Wszystko da sie albo pozyczyc albo kupic jak kamizelke bo zawsze mozna to nosic na codzien ;-) pozdrawiam
        • lucasa Re: Kostiumy 25.10.14, 22:41
          wlasnie tez mialam podpowiedziec, abys zalozyla krotkie spodenki szkolne, i kamizelke welniana na biala koszulke. marynarka (jak nie masz) to nie musisz sie przejmowac :)

my bez mielismy evacuee kilka tyg temu

mi to przebieranie nie przeszkadza tak dlugo jak dlugo nie musze kupowac strojow, na szczescie dzieci maja wieksza wyobraznie niz ja i zawsze cos wygrzebia takiego, ze pasuje do tematu
    • aniaheasley Re: Kostiumy 26.10.14, 18:13
      Lianis a gdzie mieszkasz? Wlasnie dzisiaj odkrylam, dzieki poradzie na innym forum super sklep z kostiumami, takimi tez o jakie pytasz. Party Superstore w Londynie przy Clapham Junction. Tam jest wszystko, od sexownej pielegniarli i policjantki prze Harry Pottera, po kostiumy dzieciece w stylu period drama wlasnie.
      • ssabaudia Re: Kostiumy 27.10.14, 00:32
        Lianis, kochana Ty weź wdech głęboki! Przebierają się, często. Przed feriami moja Córa musiał się przebrać za słonia Elmera ;D Po feriach syn ma być ubrany jak żołnierz z WW1. Był już postacią z bajki (Gandalf), postacią z filmu (Droid Bojowy) oraz wojownikiem anglosaksońskim ;D
        Gaćki krótkie przed kolanka, na cieplejsze dni jak znalazł, kolanówki z Tesco, koszula może być biała i swetek z serek (zawsze można rękawy obciąć!). No a z kawałkiem kartki i sznurkiem to sobie chyba poradzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka