Dodaj do ulubionych

Wii, PS czy Xbox??

01.11.14, 19:13
Co kupic?? Szukam prezentu pod choinke dla chlopakow (5 i 2.5 roku) - ale zalezy mi na tym, zeby cala rodzinka (czyli chlopcy + my, rodzice) miala ubaw. Musi byc ruchowo :) czyli nie z joystickiem (tak to sie jezcze mowi????) w reku. Generlanie, jestem w temacie niekumata, wiec poradzcie prosze - ktos ma doswiadczenie z tym dziadostwem? ;)
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Wii, PS czy Xbox?? 01.11.14, 20:58
      Mamy Wii od 5 lat i teraz to bym kupila Xbox, choc maz wolalby PS. Pamietam, ze te 5 lat temu to chcialam konsole, na ktora bylo duzo dzieciecych gier i Wii wygralo. Zreszta teraz tez uzywamy ciagle. Chlopcy maja 2.5 i 6.5 roku. Wydaje mi sie, ze grafika lepsza jest w Xbox i kamera na ruch to tez lepszy pomysl niz same piloty. Widzialam Xbox w uzyciu u znajomych, o PS nie wiem nic. Moze znajomi maja, to bys zobaczyla co i jak. Koszt gier tez musisz wziac pod uwage. My mamy 10 i wystarcza. Wii nie jest tak popularne jak Xbox i PS, maja chyba mniejszy udzial w rynku.
      • ally-t Re: Wii, PS czy Xbox?? 01.11.14, 22:43
        "choc maz wolalby PS. " - no wlasnie, moj cos tez, cos ci faceci maja z tymi PS ;)

Ja kiedys gralam na Wii tylko raz (w golfa) i tak mi sie spodobalo.. PS maja znajomi, wydaje mi sie, ze to troche dla starszych dzieci/ludzi jest. O Xbox tez wlasnie slyszalam, ze fajny.. Hmmmm
        • porzeczka666 Re: Wii, PS czy Xbox?? 02.11.14, 01:05
          Xbox z kinectem - dzieciaki sie wyskacza jak na trampolinie.
        • turmalinka Re: Wii, PS czy Xbox?? 04.11.14, 15:25
          posiadalismy xboxa od pierwszego wydania, pozniej dokupilismy kinect, teraz mamy xbox one i wlasnie zamierzamy przeniesc sie na ps, jest duzo wiekszy wybor gier, ma lepsza grafike (chociaz poprawnie to sie chyba rozdzielczosc nazywa ;)) no i ponoc ma wiecej mozliwosci (cokolwik to znaczy - mnie piraci lego pokonali wiec gracz ze mnie jak z koziej dupy traba i sie znam malo ;)) Zeby w pelni korzystac z mozliwosci xbox one trzeba miec konto gold, duza kwota to nie jest, ale mnie irytuje fakt, ze nie dosc, ze konsola droga, gry drogie to jeszcze haracz miesieczny trzeba im placic :P
          • bisiek10 Re: Wii, PS czy Xbox?? 04.11.14, 16:35
            XBOX .Jak to mowia trzeba placic ( nie koniecznie co miesiac i nie koniecznie Gold) ale wrazie W pomoc z Microsoft jest :)
            • turmalinka Re: Wii, PS czy Xbox?? 04.11.14, 17:08
              zeby grac na multiplayer trzeba gold :/

ps. a przy ps serwisu nie ma?? wiem, ze microsoftu dziala fajnie, korzystalam kiedys jak konsola padla i nie moge zlego slowa powiedziec
              • bisiek10 Re: Wii, PS czy Xbox?? 05.11.14, 22:16
                Pewnie jest jakas pomoc od Sony :) Ale czy na taka skale jak w microsofcie to nie wiem ;)
    • a-inka Re: Wii, PS czy Xbox?? 05.11.14, 12:37
      U nas rzadzi xbox z kinectem,tylko trzeba mieć miejsce aby sie tym bawić...moje dzieciaki robią sobie zawody sportowe i inne takie,w sumie tivi u nas słuzy tylko do xboxa,bo te;lewizji nikt nie oglada.
      Czasem,jak przychodzą znajomi to też gramy w kręgle i jest zabawnie;).Dla dzieciaków jest dużo gier i jest w czym wybrać,więc polecam.
      • bebe52 Re: Wii, PS czy Xbox?? 05.11.14, 14:42
        ja tez polecam xbox z kiniectem duzy wybor gier dla dzeieciakow jak i doroslych,wada to jedynie odleglosc jaka musi byc miedzy graczem a kinectem minimum 2-3 metry odmierz sobie i sprawdzisz czy sie zmiescisz aby ci nie wyszlo jak mi ze zeby grac musielibysmy wchodzic na sofe i skonczylo sie przemeblowaniem,niby odleglosc moze byc krotsza ale wtedy kinect czesto nie reaguje na ruchy co bywa upierdliwe w zawodach,gry mozesz kupowac uzywane i nie sa drogie
        • marninor Re: Wii, PS czy Xbox?? 05.11.14, 15:45
          Jest nakladka na kinekta dla malych pomieszczen...
          my mamy xboxa z kinektem i jest fajny. Warto kupic pady bezprzewodowe i ladowarke oraz akumulatory zamiast baterii.
    • kittyx Re: Wii, PS czy Xbox?? 07.11.14, 18:20
      Trochę sie znam na tym temacie, wiec spróbuje pomoc. Zdecydowanie nie ma co się zastanawiac nad Wii, stracili na popularności i poparciu wśród graczy nie bez powodu. A jesli chodzi po 2 pozostale,nie sprecyzowalas czy chodzi Ci o najnowsze konsole czyli PS4/Xbox one, czy starsze modele czyli PS3/xbox360, a to jest ogromna różnica ;)
      • ally-t Re: Wii, PS czy Xbox?? 09.11.14, 23:02
        Hej, dziekki za wszystkie odp, mam chyba jeszcze wiekszy metlik w glowie, pani w sklepie Game polecala jednak Wii dla tak malych dzieci (zwlaszcza 2 latka). Kupilibysmy jedna z tych najnowszych konsol. Tak myslalam, moze lepiej teraz Wii na nastepne 3-4 lata, a potem kupic xbox/ps - [ewnie wtedy beda jeszcze lepsze... ???
        • marninor Re: Wii, PS czy Xbox?? 10.11.14, 09:49
          Wii to porazka bo do kazdej niemal gry musisz dokupic gadzet do grania zeby w ta gre wogole moc grac. Poza tym musisz trzymac w reku pad zeby skanowalo ruchy co jest dodatkowym minusem dla 2latka. Kup xboxa 360 z kinectem. Nie trzeba nic trzymac w reku. Gry sa tanie. 2latek spokojnie moze tresowac tygrysa i miec radoche ze jak sie tarza po podlodze to tygrys w tv robi to samo.
          zreszta wiekszosc dziewczyn poleca xboxa z doswiadczenia. No ale jak ty wolisz pani z game sie posluchac to po co pytasz na forum?
          • bisiek10 Re: Wii, PS czy Xbox?? 10.11.14, 10:38
            Pani w sklepie zawsze moze Ci wcisnac k..pe i powiedziec ze to czekolada :) Pewnie im nie schodzi to reklame musi zrobic.Choc by mi ktos wciskal Wii za darmo nie skusila bym sie.Bo pozniej i tak na gadzety kupa kasy pojdzie.Jak kupisz Xboxa za te 3-4 lata to bedziesz sie zastanawiac nad zmiana gier a nie konsoli.Ale Twoja decyzja.
          • plain-vanilla Re: Wii, PS czy Xbox?? 10.11.14, 11:08
            My mamy co prawda Wii a nie WiiU, ale zadne gadzety nie sa potrzebne do grania, tylko kontrolery i motion plus. Te wszystkie nakladki to tylko wlasnie dodatki do pilota i w golfa i w tenis mozna grac samym pilotem, rakieta ani nic innego nie jest potrzebne, wiec to nieprawda, ze do kazdej gry trzeba dokupic cos.
            Zgadzam sie, ze trzymanie pilota dla 2-latka to problem. Mozna kupic mini piloty, ale ciagle trzeba cos na tym pilocie naciskac, wiec klopot dla malego dziecka.
            Zreszta pisalam, ze my bysmy kupili Xbox z kinectem teraz, bo lepiej sie gra w gry ruchowe niz na Wii.
            Sprzedawcom w sklepie bym absolutnie nie wierzyla ani nie ufala. Wii moze sie nie sprzedawac dobrze (o czym tez wczesniej pisalam) i pani po prostu probowala wcisnac.
    • carmelaxxx Re: Wii, PS czy Xbox?? 10.11.14, 13:00
      xbox z kinectem jest spoko chociaz gier dla dwulatka to chyba nie uraczysz, ale zabawa i tak jest dla calej rodziny !!!
      • ally-t Re: Wii, PS czy Xbox?? 17.11.14, 08:39
        Na wstepie - Marinor, przepraszam, ze smialam zasiegnac opinii gdzie indziej niz na forum.

Przechidzac do tematu, w swoim niezdecydowaniu kupilam WiiU ORAZ Xbox z Kinectem :) Wii bedziemy mieli do bawialni (play roomu, jak kto woli :) ), a Xbox bedzie w salonie. Koiec dylematu :D Jak bedziemy juz uzywac, to sie podziele wrazieniami (po gwaizdce).
        • plain-vanilla Re: Wii, PS czy Xbox?? 17.11.14, 10:44
          O, tez bym tak chciala, ale nie mamy bawialni ;-)
          • ally-t Re: Wii, PS czy Xbox?? 17.11.14, 11:10
            :) My prerobilismy niedawno z garazu (zeby wysiasc w nim z samochodu trzba bylo bardzo wciagac brzuch, wiec nie byl i tak uzywany), bo balagan w salonie byl po prostu nie do ogarniecia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka