cherrie 03.11.14, 18:25 Czy te napoje Wam smakuja? Warto kupic taka maszynke? Widzialam ostatnio Bosch vivy za £44 i tak sie zastanawiam... A i jeszcze: czy sa takie automaty gdzie mozna zwykla kawe zaparzyc lub kapsulki? Dzieki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanka77 Re: Kto ma Tassimo? 03.11.14, 20:54 Ja mam. Wydalam 49?. Potem kupila moja kolezanka. Kawy sa najrozniejsze, mozna tylko wode uzyc do herbaty, super czekolady. Moje dzieciaki uwielbiaja Oreo chocolate. Jestem zadowolona Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Kto ma Tassimo? 03.11.14, 21:08 ja mam model fidelia.uwielbiam kenko kawe te brazowa bo fioletowa za mocno palona.i espresso Odpowiedz Link
agg3 Re: Kto ma Tassimo? 03.11.14, 21:54 Mam I tez lubie :) Nawet dziecko moze Ci kawe zrobic rano ;) Odpowiedz Link
cherrie Re: Kto ma Tassimo? 03.11.14, 22:18 A czy te kawy nie smakuja (tak zle), jak te z torebek zalewane wrzatkiem. Chodzi mi glownie o cappucino, latte itp. Boje sie, ze ta kawa nie smakuje..., albo ze smakuje chemicznie bardzo. Odpowiedz Link
leyla76 Re: Kto ma Tassimo? 04.11.14, 11:57 Mi cappuccino nie smakuje, wole latte. Latte caramel super jak mi sie słodkiego chce. Latte tez robię sama, wystarczy capsulka expresso plus zwykle mleko podgrzane w mikrofali i spienione zwykłym ręcznym spieniaczem. Normalna kawa smakuje dobrze. Odpowiedz Link
klimea Re: Kto ma Tassimo? 04.11.14, 14:39 cherrie, moi znajomi maja taka maszynke i pilam u nich juz przerozne kawy, co jedna to gorsza ble. I jak pomysle, jaki jest koszt tych kapsulek to ie naprawde dziwie, ze ktos to kupuje. Ja pije zwykla kawe z ekspresu przelowowego z mleczkiem. Ale tez nie cierpie tych kaw instant typu late itp z torebek. Ale ja jestm dziwna bo tez nie lubie tych ze Starbucksa lol Odpowiedz Link
klimea Re: Kto ma Tassimo? 04.11.14, 14:42 A jak nam sie chce jakies lekkiej troszke slodszej kawy to robie tak, zwykla (najsmaczniejsza rozpuszczalna z Lidla IMHO) lyzeczke kawy, pol lyzeczki cukru najlepiej demerara, mleczko skond. do smaku to wszystko do kubeczka, spieniam recznym spieniaczem, az powstanie gesta pianka i zalewam goraca, ale nie wrzaca woda i juz. Pyszna kawa! Odpowiedz Link
run_away83 Re: Kto ma Tassimo? 04.11.14, 14:59 Ja mam ekspres bosch tassimo. Chwalę sobie. Kupuję różne kawy - carte noir, keno, costa; mąź lubi kawy typu crema intenso, ja jedtem fanką latte. Tassimo ma chyba najlepsze kawy z mlekiem ze wszystkich ekspresów kapsułkowych, bo mleko w kapsułkach nie jest w proszku, tylko skoncentrowane uht. Odpowiedz Link
cherrie Re: Kto ma Tassimo? 04.11.14, 15:50 akurat mleko w proszku jest lepsze od uth:-) dzieki za opinie. niestety po zastanowieniu stwierdzam, ze to nie dla mnie. ja jestem zwolenniczka prostych rozwiazan, a to dla mnie za...plastikowe i zbyt chemiczne czy malo naturalne, jak to woli. za wasza rada przyzadzam teraz pyszne kawy z uzyciem recznego spieniacza za £1 z Ikea:-) Odpowiedz Link
agg3 Re: Kto ma Tassimo? 04.11.14, 22:52 Ja jestem wybredna jesli o kawe I uwazam, ze te z tassimo wogole chemia nie podchodza! Np z rozpuszczalnych pije tylko I wylacznie Douwe Egberts zlota albo Jacobs, gdyz inne mi nie smakuja. Kolezanka ma ekspres cisnieniowy I robi Lavazze I tez jest dobra. Kapsulki wcale nie sa takie drogie. No ale ja za duzo kawy nie pije wiec moze dlatego nie odczuwam tego w portfelu. Dominika 04.10.2007 r. godz. 21:06, 4820 gr. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2197216,2,2,DSC00173.html Odpowiedz Link