lovage2
24.08.15, 19:45
Czy ktoś może coś wypróbowanego polecić? Szukamy z mężem od kilku tygodni, ale zasypiamy nad internetem. Jak zdążymy sprawdzić wszystko, czyli opinie o hotelu, jak z dojazdem od lotniska, itp. to oferty są już nieaktualne albo kosztują 1,5 razy tyle. Mąż pracuje na nocki po 90 godzin tygodniowo, a ja się zajmuję całodobowo bardzo żywą 2-latką. Jak mamy już tę chwilę wolną - każde o innej porze, to po prostu padamy ze zmęczenia:-( Jak tak dalej pójdzie, to nic nie znajdziemy na interesujący nas termin, czyli październik.
Mamy wypróbowany super ośrodek w Las Palomas na Wyspach Kanaryjskich i najchętniej byśmy tam pojechali, ale nie ma takiej opcji, że nasze młode wytrzyma 4,5 h w samolocie w jedną stronę. Max 2,5 h.
Interesuje nas jakieś miejsce nad ciepłym morzem, z piaszczystą plażą. Taki kaprys - hotel/bungalow/kwatera musi być koniecznie usytuowany w jakimś ładnym miejscu, żeby nie był to betonowy blok-wieżowiec. Mieszkamy na codzień w robotniczej, szarej dzielnicy północnego Londynu, gdzie często ludzie nawet ogródki mają zalane betonem - serio, gdybym nie zobaczyła, to bym nie uwierzyła, że tak można - przed domem beton i za domem beton. Więc jesteśmy spragnieni kontaktu z przyrodą. Fajnie, gdyby był basen. I jakiś supermarket w promieniu ok. 10 km, bo wolimy wyżywienie we własnym zakresie.
Chcielibyśmy zmieścić w £500-600 za przelot i 2 tygodnie zakwaterowania.
Tak w razie czego napisałam wszystkie szczegóły, ale byłabym wdzięczna, jakby ktoś podał mi chociaż nazwę miejscowości/wyspy/krainy geograficznej, co się nadaje na tego typu wypoczynek, by mieć jakiś punkt zaczepienia do szukania.