Dodaj do ulubionych

dobre PL filmy

15.08.16, 16:17
Prosze podac mi tytuly dobrych Polskich filmow jakie ogladalyscie i moglybyscie polecic (sprzed ostatnich kilku lat). Moga byc dramaty i komedie
Chcemy dac w prezencie kolekcje DVD dla starszej osoby mieszkajacej daleko daleko... :)
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: dobre PL filmy 15.08.16, 22:31
      Ja mam bardzo duze zaleglosci, ale ogladalam i nawet podobal mi sie gdzies polecany "Ile wazy kon trojanski" komedia, taka ciepla.
      Z przyjemnoscia tez obejrzalam kiedys serial z Brodzik "Dom nad rozlewiskiem", jest tego chyba kilka sezonow.
      Pozdrawiam:)
      • lucasa Re: dobre PL filmy 16.08.16, 00:24
        Ja bardzo malo ogladam filmow polskich - akurat konia trojanskiego widzialam i sie umeczylam ogladajac go - wg mnie slaby. Warto moze dla jednego zdania ktore pamietam do tej pory.

Z ostatnich, polecanych na innym forum, ogladnelam kryminal - Ziarno Prawdy. Bardzo mi sie podobal.

Ze starszych to moze Dlug? (Mam jeszcze zafoliowany- boje sie go ogladnac)

• robak.rawback Re: dobre PL filmy 16.08.16, 01:07
        nie wiem czy to sie kwalifikuje na 'ostatnie kilka lat'
        Biała sukienka(2003) to jeszcze z czasow kiedy pawel malaszynski nie wygladal jak ogolony dresiarz.

www.youtube.com/watch?v=1nydm6nBQ90
    • lucasa Re: dobre PL filmy 16.08.16, 00:26
      Ide pewnie tez mozna polecic - aby sobie zdanie wyrobic czy zasluzenie taki slawny sie zrobil...
    • zurekgirl Re: dobre PL filmy 16.08.16, 07:47
      Hmmm...glosno było o "Poklosiu", ze starszych może "Plac Zbawiciela". Filmy Szumowskiej lubie w zasadzie wszystkie, a jak cieple komedie, to "Listy do M.". Może "Roza" oraz "Rozyczka", "Boisko bezdomnych". Ogladam filmy na youtubie i cda i w zasadzie większość polskich z ostatnich 10 lat pozytywnie mnie zaskoczyla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka