Dodaj do ulubionych

szkola katolicka

01.10.16, 15:04
chce poslac synka do szkoly katolickiej
wybralam kilka i kazda chce - Original Baptism Certificate, czyli odpis aktu chrztu z polski bo tam mial syn chrzest bedzie ok?

jesli chodzi o Original Proof of address i Original Proof of date of birth to moge wyslac kopie prawda?
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: szkola katolicka 01.10.16, 16:00
      Ja zanosilam wszystkie do szkoly i od reki sobie kserowali i oddawali oryginaly.
    • plain-vanilla Re: szkola katolicka 01.10.16, 16:06
      Kopie to raczej nie. Tylko oryginalne dokumenty, np. akt urodzenia, council tax. Zeskanuj te dokumenty, zebys miala kopie dla siebie w razie gdyby zaginely.
      Odpis aktu chrztu z Polski, jak najbardziej. Popros ksiedza o wersje po lacinie. Nie wiem, jak bardzo beda sie w to wczytywac i czy beda chciec tlumaczenie na angielsku.
    • princesswhitewolf Re: szkola katolicka 02.10.16, 00:55
      no i musisz miec wypis z lokalnej parafii ze ksiadz cie tam na mszach widuje. A parafia musi byc w catchment area...
      • sylaluk1 Re: szkola katolicka 02.10.16, 10:26
        Niekoniecznie, u nas do primary nie było potrzebne zaświadczenie z parafii.
        Do secondary już tak, łącznie ze świadectwem chrztu (ja dałam kopie po polsku) i I Komunii św (wydrukowałam sobie to zaświadczenie po angielsku i poszłam do Kosciola po podpis od ksiedza w polskiej parafii bo tam miał Komunie)
      • aniaheasley Re: szkola katolicka 04.10.16, 14:44
        No to ostatnie to niekoniecznie :) Parafia moze byc gdziekolwiek, rodzina moze byc zwiazana z parafia w innej okolicy, moze uczeszczac np. do polskiego czy irlandziego kosciola daleko od szkoly.
    • noelka1984 Re: szkola katolicka 04.10.16, 13:32
      dzieki dziewczyny za odpowiedzi:)

z tymi kopiami dokumentow to u mnie na stronie council jest zeby kopie wysylac nie oryginal, kuzynka ktora mieszka w innym council w londynie mowi ze jej katolicka szkola chce oryginaly, wiec chyba to zalezy od szkoly.

jeszcze jedno pytanie : na stronie councilu wpisuje szkoly jakie chce wg kolejnosci do ktorej nabardziej chce dac synka. i do katolickich ze strony internetoweh drukuje forme i wypelniam i z dokumentami wysylam tak? i czy moge teraz na stronie council juz wypisac szkoly? a dokumenty do katolickich wyslac za miesiac na przyklad? deadline jest w styczniu.
      • princesswhitewolf Re: szkola katolicka 04.10.16, 13:35
        wpisujesz wszystkie z wyjatkiem prywatnych w kolejnosci odzwierciedlajacych twoje preferencje. Dodatkowo wchodzisz na strone szkol religijnych ktorymi jestes zainteresowana i sciagasz ich forme. WYpelniasz, dodajesz dokumenty jakie sobie zycza. Musza byc dostarczone do stycznia 15tego.

Nie wszystkie szkoly religijne maja takowe formy. Sa szkoly ktore nie wymagaja nic dodatkowego
        • noelka1984 Re: szkola katolicka 04.10.16, 14:09
          ok czyli na stronie council juz moge wpisac szkoly a dokumenty wyslac pozniej do katolickich
          dziekuje bardzo:)

wyczytalam tez ze mozna zmiany pozniej wprowadzac na stronie council
          • princesswhitewolf Re: szkola katolicka 04.10.16, 14:09
            tak, nawet musisz jesli chcesz byc brana pod uwage w tych szkolach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka