Dodaj do ulubionych

meble dla 9-latki

31.10.17, 11:57
Niedlugo przeprowadzamy sie do nowego domu i przy okazji chcemy zmienic corce (9-latce) meble. Chcialabym zeby wytrzymaly one juz do czasu, gdy wyfrunie z domu. Corka prosi jedynie o to, zeby byly biale, co nie jest problemem, bo zawsze beda pasowac do innych kolorow. Nigdy nie kupowalam mebli w Ikei, znajomi maja podzielone zdania na temat ich jakosci, czy myslicie, ze wytrzymaja jakies 9 lat? Mysle, ze najwiecej pieniedzy zainwesuje w lozko (pojedyncze), bo najwiecej sie je uzywa, moze zasugerujecie jakies dobre jakosciowo, niekoniecznie z Ikei? Bede wdzieczna za wszelkie sugestie i pomysly na urzadzenie tej sypialni.
Obserwuj wątek
    • panixx Re: meble dla 9-latki 01.11.17, 12:59
      Nastolatki lubia miec wieksze lozka, tak wiec nie kupowalabym drogiego pojedynczego lozka, jesli w pokoju jest miejsce na wieksze w przyszlosci.
      My kupujemy meble w roznych sklepach, zalezy co i gdzie nam sie podoba. W Ikei z jakoscia jest roznie, niektore meble swietnie sie trzymaja inne szybko rozlatuja. Jesli postawi sie w jednym miejscu i czesto nie przenosi, to powinno byc ok. My kilka mies temu kupilismy tam biale meble do nowego pokoju 6latki - mozna rozne moduly razem zlozyc i to nam bardzo pasowalo do malego pokoju.
    • wiwi1 Re: meble dla 9-latki 01.11.17, 17:25
      Lozko to moge polecic z Warren Evans, maja swietny wybor modeli i kolorow, sa drewniane a nie ze skleiki czy okleina. Ja akurat wzielam na raty bo mi tak pasowalo, szybko i prosto. Panowie przyjechali i zlozyli mi to lozko, nie trzeba sie samemu bawic. Zadzwonili do mnie kilka dni przed terminem dostawy zeby uzgodnic szczegoly, ja w dniu dostawy bylam w pracy ale akurat odwiedzali mnie rodzice, wiec powiedzialam panu, ktory zadzwonil, ze rodzice nie mowia po angielsku. Pan zapytal w jakim jezyku mowia i przyslal chlopaka, ktory mowi po polsku:)
      Lozko mam dopiero kilka miesiacy, ale wyglada na wytrzymale, porzadnie wykonane.
      Pozdrawiam:)
      • saphira Re: meble dla 9-latki 02.11.17, 12:00
        wiwi1; dzieki, zaraz sprawdze te lozka. Panixx, a jakie konkretnie meble z ikei trzymaja sie lepiej, czy te najdrozsze?, moze podeslesz link do tych, ktore kupilas swojej corce? dziekuje
        • plain-vanilla Re: meble dla 9-latki 02.11.17, 12:19
          Mamy duzo mebli z Ikei i trzymaja sie bardzo dobrze. Wiadomo, ze to sa meble tanie i skrecane, wiec jak sie je rozkreca duzo razy i skreca z powrotem, to moga tego nie wytrzymac. Nie mam zadnych zastrzezen w odniesieniu jakosc=cena. Pytanie, jaki masz budzet na umeblowanie pokoju corki. Na pewno jest wiele firm, ktore sprzedaja meble drozej i mozliwe, ze sa o wiele lepsze jakosciowo od Ikei czy Argosa. Moj brat ma robione meble z litego drewna na zamowienie u stolarza i faktycznie te meble sa przepiekne i funkcjonalne, bo ma tak, jak chcial, a nie, co jest dostepne w sklepie.
          • yadrall Re: meble dla 9-latki 02.11.17, 13:23
            Ja na pierwszym mieszkaniu mialam meble z Argosa i jakosc wg mnie fatalna... Moze gdybym kupowala jakies z drozszych kolekcji to byloby lepiej,ale i tak przy przeprowadzce (po 5 latach) w sumie zaden mebel sie nie nadawal do zabrania :(
            Na drugim kupilam meble z Ikea i cenowo sa nieco drozsze od Argosa,ale jakosciowo duzo lepsze. Wszystkie meble odstaly swoje 5 lat i przeprowadzily sie z nami na kolejne mieszkanie. I nadal wygladaja i sprawuja sie dobrze.
            Dodatkowo ostatnio w czasie wyjazdu wakacyjnego mialam okazje spac na sofie z Ikea i byla mega wygodna-wielka szkoda,ze nie wiedzialam tego wczesniej :(
        • panixx Re: meble dla 9-latki 02.11.17, 23:14
          Dla corki meble Stuva, sa ok, ale nie idealne.
          Najlepiej trzymaja sie debowe krzesla w kuchni, stary maly stol sosnowy (teraz juz w garazu), lozeczko niemowlece i pierwsze dziecinne- te wszystkie meble sa z drewna, nie sklejek i swietnie sie trzymaja. Lozeczko niemowlece jest juz uzywane przez 5go lokatora ( nie mojego) a kosztowalo 10 lat temu ok £30
    • plain-vanilla Re: meble dla 9-latki 02.11.17, 12:21
      A BRW transportuje meble do Uk, czy sami zalatwialiscie transport? Jesli to drugie, to podaj namiary na firme transportowa, ktora przewiezie meble. Kurierzy tak duzych gabarytow nie przewoza. Mialam problemy z transportem jednego mebla z Polski i chetnie sie dowiem, czy sa jakies opcje.
      • niyaa Re: meble dla 9-latki 02.11.17, 17:53
        brw jest w uk sklep wygoogluj
    • saphira Re: meble dla 9-latki 03.11.17, 10:50
      A wiec tak: budzet jest sredni, dlatego pytalam o Ikee, meble pozostana raczej w tym pokoju przez najblizsze 9 lat, wiec nie beda rozkrecane i przenoszone. Tak, jak pisalam wczesniej, priorytetem jest lozko, na tym nie chce oszczedzac, ale nie mam tez jakiegos mega budzetu. Lozka z Warren Evans bardzo przypadly mi do gustu ale pechowo mieszkamy poza ich strefa dostawy :( BRW odradza mi moja mama, ma ich meble i wlasnie lozko wedlug niej jest fatalne. Dziekuje za sugestie
      • plain-vanilla Re: meble dla 9-latki 03.11.17, 12:53
        U nas obaj chlopcy maja loft beds (svarta). Gdybym miala wiecej miejsca, to bym wziela wersalke (beddinge) z Ikei, o ktorej kiedys pisala Ania Heasley. Duzo miejsca do siedzenia, a to sie przydaje, kiedy przychodza koledzy czy kolezanki. Starszy syn ma pod lozkiem regal z ksiazkami i bardzo fajna rozkladana kanapke z Polski. Z wersalka to bylby problem, bo by nie chcial scielic, a ja nie lubie, kiedy ktos siada na lozku, bo poscieli nie chowamy. Mnie sie bardzo podobaja lozka typu ottoman, bo mozna posciel wrzucic do skrzyni i faktycznie wtedy wykorzystac lozko do siedzenia czy zabawy. Co do mebli, to wiadomo komody, my mamy jeszcze regal kallax a do niego doczepiony blat biurka a z prawej strony spora szafke z szufladami na przybory papiernicze i wszystkie szpargaly, ktore trzyma sie w biurku. Wyglada to tak, tylko nie biale:
        i.pinimg.com/736x/57/c6/9c/57c69c599f240d67d39d4184bb760a54--ikea-kallax-craft-room-kallax-hack-desk.jpg

W kilku otworach regalu sa plastikowe pudelka lekman. Poza tym zestawem sa dwie spore komody z naturalnego drewna z Ikei, ktore maja juz prawie 10 lat, loft bed, pod nim regal i ta rozkladana kanapka z Polski i to wszystko. Mysle, zeby zamienic ktoras z komod na szafe, zeby moc wieszac ubrania na wieszakach, ale na razie jakos dajemy rade bez tego.
      • wiwi1 Re: meble dla 9-latki 03.11.17, 19:56
        Kurcze, szkoda. A probowalas do nich zadzwonic, moze moglabys doplacic do transportu zeby dowiezli do Ciebie? Ewentualnie oni maja stacjonarne salony chyba, wiec zakup i wlasny transport moze wchodzilby w gre?
        Pozdrawiam:)
        • gabez1 Re: meble dla 9-latki 09.11.17, 20:12
          Polecam

www.kidsrooms.co.uk/bedroom-furniture/bedroom-sets/manhattan-roomset-2.html

Po 4 latach uzywania, wyglada jak nowe👍
    • paola_k2 Re: meble dla 9-latki 12.11.17, 00:30
      Niedawno urzadzilam pokoj 11 letniej corki. Calosc ikea bo buget nie byl wielki, ale wszystko wyglada bardzo ladnie. Meble biale. Lozko Hemnes, tzw day bed, rozkladane na podwojne lozko w razie wizyt kolezanek. Posiada bardzo pojemne szuflady. Dwa regaly na ksiazki i drobiazgi Billy, do tego biurko narozne Brusali i szafa z lustrem tez Brusali. Do tego stolik pod telewizor Lack. Do tego troche dodatkow, ozdob. Transport z Ikei, wszysko wzorowo.
      • saphira Re: meble dla 9-latki 12.11.17, 13:16
        Jesli chodzi o lozko to zastanawiamy sie wlasnie nad tym day bed Hemnes a normalnym pojedynczym (ewentualnie malym podwojnym) lozkiem. W komentarzach czytalam, ze te materace Hemnes po rozlozeniu lozka sa dosc cienkie i nie kazdemu to pasuje, niektorzy kupuja inne (grubsze) materace ale wtedy jest dosc wysoko, gdy leza jeden na drugim. jak rozwiazaliscie ten problem?
        • paola_k2 Re: meble dla 9-latki 12.11.17, 15:32
          Moja corka lubi spac na twardym materacu wiec dla niej te standardowe materace sa w porzadku. Na codzien spi na zlozonym lozku, a wtedy sa dwa materace na sobie. Lozko rozkladamy tylko okazjonalnie. Osobiscie, radze pojechac do ikei, sprawdzic na zywo, usiasc, polozyc sie i wtedy zdecydowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka