Dodaj do ulubionych

Prezenty BN 2017 Dzieci

22.11.17, 17:46
Dziewczyny, podzielcie się pomysłami prezentowymi. Starszy zrobił liste. Młodszy jeszcze nie umie pisać. Po starszym odziedziczył tonę zabawek, które głównie się kurzą. Generalnie chłopcy na bieżąco dostają to, czego potrzebują czy chcą (drugie z umiarem). Mnie już się kończą pomysły. Od kilku lat kupuję na BN po kilka prezentów, bo święta zawsze spędzamy sami, dzieci nic nie dostają pod choinkę od nikogo z rodziny, dlatego zawsze się staram, żeby to były fajne, przemyślane rzeczy, ale moje dzieci naprawdę mają wszystko.
Mogę napisać, że starszy zażyczył sobie kompas, lornetkę (do oglądania samolotów) oraz jakieś 4 gry na komputer. Ja dokupiłam jeszcze Science kit cable car.
Żadne z moich dzieci Lego się nie bawi.
Piszcie, co wy kupiliście lub kupujecie. Mogą być jakieś nietypowe experience vouchers z tym, że Szkocja wchodzi w grę i przedział wiekowo to 5.5 latek i 9.5 latek
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 22.11.17, 21:29
      Ja dla syna, 8 lat mam w planach mikroscop, jeszcze nie wiem jaki, na pewno nie zabawkowy i do tego jakis science kit, kilka gier na playstation, bo zmienil ps3 na ps4 i ma tylko minecraft do grania teraz. Chcial klocki magnatiles, ma niewielki komplet i lubi sie bawic,ale znalazlam w necie magformers i chyba te mu kupie. Do tego mam kupione jakies figurki minecfart do zabawy. Chce mu jeszcze jakas ksiazke kupic, bo lubi cztytac. Sluchaja ebooki Enid Blyton, syn caly czas sie smieje jak tego slucha, najbardziej mu sie podoba seria The faraway tree.
      Dla corki 6 lat, mam jakies figurki shopkins i "zaszalam" i kupilam w monsoonie cala torbe roznych drobiazgow, akurat byly na przecenie, jakies naklejki kolczyki, naklejki na buzie, blyszczyki w ksztalcie jednorozca, fajne rekawiczki, notes z jednorozcem zamykany na klodeczke, lakiery do pznokci, pudelko z pozytywka i jakies inne drobiazgi. Do tego chce jej dokupic plyte we sing albo cos w tym stylu na ps4 z mikrofonami, bo bardzo lubi spiewac.
      A to znalazlam wczoraj na amazonie i sie zakochalam, ale nie kupuje, moze jak stanieje:
      www.amazon.co.uk/Anki-000-00067-Cozmo-by/dp/B0747LZTM8/ref=cm_cr_arp_d_pdt_img_top?ie=UTF8
      Pozdrawiam:)
    • panixx Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 22.11.17, 22:20
      Mysle, ze sporo juz masz :)
      Z drogich zabawek polecam anki overdrive - 2ka razem moglaby sie bawic
      Ksiazki zawsze u nas sa
      maly latajacy dron
      Dla mlodszego sticky mosaics? Sa tez ciekawe dla chlopcow
      www.amazon.co.uk/Sticky-Mosaics-Dinosaurs-Craft-Kit/dp/B00HYEAHHG/ref=sr_1_5?s=kids&ie=UTF8&qid=1511385257&sr=1-5&keywords=sticky+mosaics

Z doswiadczen
      Rodzinne wyjscie do teatru ( cos swiatecznego)
      Lyzwy
      • plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 22.11.17, 23:47
        Chłopcy niestety razem się nie bawią. Anki kupiłam 2 lata temu mały tor i nie przekonalam się, żeby inwestować w coś droższego. Mają wielki tor scaletrix. Maly helikopter dron jest, kurzy się. Młody jeszcze za mały, żeby nim operować bez rozstrzaskania go. Książki starszy zamówił. Młodszemu nie wiem, co kupić - jakieś pomysły? Uwielbia słuchać historyjek, więc rotujemy te same książki po angielsku i po polsku. Jest jakaś ciekawa antologia (po angielsku) pięknie ilustrowana? Mamy taki zbiór historyjek o Elmerze i bardzo lubimy, poza innymi książkami oczywiscie, ale prawie wszystkie to pojedyncze książeczki.
        • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 12:55
          a od jakiego wieku chlopcy sie zaczynaja interesowac takimi samochodami itd? Moj ma prawie 5 lat i wszystkie elektryczne samochody i pociagi odlogiem leza i nie wiem czy taki typ malego czleka czy jeszcze nie czas?
          • alannda Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 14:01
            Moj sie bawil samochodami hot wheels jak mial 3-4 lata na chwile. Lego zawsze bylo na pierwszym miejscu. Wszystkie autka, tory magnetyczne i inne cuda porozdawalam.
            • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 14:34
              ok dzieki
      • plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 22.11.17, 23:49
        A łyżwy dobry pomysł, może wyśle męża z młodszym. Wspólne wyjście to często problem, więc teatr to raczej odpada.
        • panixx Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 00:16
          Moze cos sportowego?
          Rolki, hulajnoga, rower
          Stroj pilkarski, mala bramka do ogrodka
          Do wspolnej zabawy rozne gadzety typu bumerang, latajacy talerz,
          Smieszne pizamy, kapcie, onesie
          Z ksiazek dla poczatkujacych czytaczy polecam serie Usborne, sa rozne poziomy, mozna cos dobrac do poziomu dziecka:
          www.amazon.co.uk/Usborne-First-Reading-Library-Collection/dp/B00MS2I38E/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1511392412&sr=1-2&keywords=usborne+reading+collection
          www.amazon.co.uk/Usborne-Reading-Library-Collection-Complete/dp/B00SRCY4PU/ref=sr_1_7?s=books&ie=UTF8&qid=1511392412&sr=1-7&keywords=usborne+reading+collection
          • plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 09:25
            Dzięki za poświęcenie czasu na te pomysły.
            Bramki są dwie w ogródku. Kapci nie noszą. Ale szczerze nie widze, żeby się cieszyli z piżamy czy onesie. Właśnie hulajnogę dla młodszego wczoraj wymyśliłam. Strój piłkarski - bardzo fajny pomysł - dopisuje do prezentów urodzinowych, bo mają obaj 2 miesiące po świętach i będzie okazja założyć bliżej wiosny niż teraz.
            • panixx Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 11:06
              Ja sie odwdzieczam za watki o paszportach brytyjskich i obywatelstwie - bardzo mi pomoglas kilka lat temu :)

U syna zawsze Lego bylo i jest top zabawka. Do tego zawsze jakies inne zabawki/modele to skladania, budowania. Gry planszowe i dobre puzle (Orchard games dla mlodszych). Dla chlopcow zawsze lekko mi bylo wybrac podarki, natomiast zawsze i nadal mecze sie z corka. Ciezko mi wybrac cos dla niej.
              • plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 13:02
                😀
          • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 12:57
            a ta seria Usborne to sa bajki, historyjki nowozytne czy co?

• panixx Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 18:49
              Chyba sa rozne serie, popatrz np na Amazonie. Corka miala serie ze znanymi bajkami i legendami, napisane bardzo prostym jezykiem. Teraz dorwalismy w biblio ksiazki z roznych serii, bylo cos z mitologii greckiej, o obecnych zwyczajach swiatecznych, Itp
    • alannda Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 10:00
      Moj syn to akurat glownie tylko Lego, ale kupilam mu tez piekne wydanie ksiazek Harry Potter, bo przeczytal pierwsza i sie mu spodobalo. A byliscie kiedys w Snow Factor? Ja wlasnie odkrylam ze cos takiego istnieje i kupilam kilka gift vouchers na lekcje jazdy na nartach. Moze to jakis pomysl? To w Glasgow wiec chyba masz blisko?
    • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 12:58
      Macie do polecenia jakies edukacyjne gry?

• plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 13:01
        Właśnie, o gry też miałam zapytać. Princess zobacz Smart Games
        www.smartgames.eu/en
        - gry logiczne bardzo ładnie wykonane, tylko są dla jednego gracza, można na przemian robić zadania.
        • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 13:09
          a przepraszam ze zapytam glupio ( totalnie sie na grach nie znam)

czy do tych gier trzeba miec odpowiednio szybki komputer typu Alienware ( ktos mi tlumaczyl ze do gier musi byc Alienware albo cos porownywalnego) czy moze byc normalny komputer tzn szybki ale bez przesady...?

Jak to jest z tymi grami?
          • plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 13:40
            My kupowaliśmy te gry w pudełkach. Mamy chyba 3, piękne drewno i super wykonanie, moim zdaniem niezniszczalne. Teraz widzę, że mają opcje gry online, ale nie mam pojęcia, czy trzeba za dostęp płacić? Wątpię, żeby do tych gier potrzebny był jakiś super wypasiony komputer. Zresztą możesz zobaczyć, czy mają apps i włączyć dziecku na tablecie. Ewentualnie kupić fizycznie któraś z tych gier. Amazon je sprzedaje.
            • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 14:33
              ok
    • eutyfrona Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 16:26
      Może komuś się przyda:

www.familiesonline.co.uk/local/tameside/offers/exclusive-discount-on-oregon-scientific-smartglobes
      • princesswhitewolf Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 16:45
        Mamy taki. Ale musze ostrzec ze pierwszy sie zepsul juz po tygodniu uzywania
    • karolina_zet Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 23.11.17, 20:24
      Ja polecic moge dwie zabawki:

magnetix w kazdej formie - godziny ukladania i miliony kombinacji
      oraz Pl sprowadzam BAMP www.inwestment.info.pl/index.php?p=2_1

od angielskich mamusiek dowiedzialam sie ze Simon Optix ma byc hitem ( wszystkie kupuja swoim dzieciom)
      • mishatracker Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 26.11.17, 18:41
        Skydiving indoor. Napewno jest w Edynburgu i moze Glasgow. My kupilismy bilet dla 10latka. Mozna od 3 roku zycia.niezapomniane przezycie
        • mishatracker Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 26.11.17, 18:46
          Klocki Clics dla 4, 5 latka sa fajne.
          Gra pedzace żółwie
          GRA PENTAGO bardzo fajna dla 2ch graczy
          Gra blokus

• plain-vanilla Re: Prezenty BN 2017 Dzieci 26.11.17, 20:28
          Nie mogę znaleźć. Pokazuje mi Manchester jakieś 360 km w jedną stronę. Szczerze, to nigdy się nie spotkałam, a strony z atrakcjami przeglądam dość często. Jeśli masz linka do strony, to wrzuć go tutaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka