Dodaj do ulubionych

Nationality Checking Service a wniosek o paszport

04.12.17, 14:55
Niektore gminy oferuja ta usluge przy sprawdzaniu wniosku o obywatelstwo brytyjskie.
Czyli rozumiem, ze po uzyskaniu certyfikatu, paszporty przyjda do domu automatycznie?
Obserwuj wątek
    • polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 15:26
      Nie, wniosek o paszport musisz złożyć osobno już po otrzymaniu certyfikatu obywatelstwa.
      • gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 16:20
        Wniosek o paszport juz wypelnilam i zostawilam podczas NCS
        • polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 16:32
          Nie nadążam za zmianami w takim razie. Ale przed wydaniem pierwszego paszportu zawsze jest osobiste spotkanie w HO, więc pewnie przyślą ci informację, żebyś się umówiła na spotkanie.
          • plain-vanilla Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 17:06
            To już chyba nie ma wtedy żadnego spotkania, gdy aplikuje się o paszport przy skladaniu wniosku o obywatelstwo. Paszport powinien przyjść do domu bez konieczności udania się na paszportowe interview. Ale na 100% nie jestem pewna. U nas w NCS nie było takiej opcji, także oboje rozmowę w HMPO zaliczyliśmy.
            • polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 17:28
              Ja też nie miałam takiej opcji. Ale wydaje mi się, że skoro Brytyjczycy z urodzenia przy pierwszym paszporcie muszą pójść na rozmowę, to tym bardziej ktoś kto dopiero uzyskał obywatelstwo? Może jest na forum ktoś, kto składał wniosek razem z aplikacją?
              • gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 17:48
                No wlasnie tez jestem ciekawa
                • szczepka75 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 18:16
                  Przyjda pocztą paszporty
                  Pewniec2-3 dni po ceremoni.
                  Interview już tez nie.
                  Nawet jak wniosek o paszport wysyla się poczta odzielnie.
                  • polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 19:58
                    Zmiana na plus zatem:)
                    • dorota_mojewypieki Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 23:58
                      My dostaliśmy paszporty 2 mies temu, wysyłana aplikacja online, nie przez Checking Service, nie mielismy interview - byłam miło zaskoczona, nie musieliśmy tarabanić się ponad godzinę w jedną stronę ;-).
                      • ally-t Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 05.12.17, 09:04
                        Jesli sklada sie w councilu razem z aplikacja o naturalizacje, interview nie ma, paszporty przysylaja automatycznie.
                        • dorota_mojewypieki Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 05.12.17, 18:05
                          Nie składaliśmy w councilu razem z aplikacją o naturalizację. Naturalizowaliśmy się pół roku wcześniej, a o paszporty wystąpilismy online.
                  • gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 24.12.17, 11:46
                    2-3 dni?!
                    No to chyba mamy problem, bo jeszcze nie dostalismy😱
    • gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 06.12.17, 10:04
      Super, dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka