gabez1 04.12.17, 14:55 Niektore gminy oferuja ta usluge przy sprawdzaniu wniosku o obywatelstwo brytyjskie. Czyli rozumiem, ze po uzyskaniu certyfikatu, paszporty przyjda do domu automatycznie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 15:26 Nie, wniosek o paszport musisz złożyć osobno już po otrzymaniu certyfikatu obywatelstwa. Odpowiedz Link
gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 16:20 Wniosek o paszport juz wypelnilam i zostawilam podczas NCS Odpowiedz Link
polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 16:32 Nie nadążam za zmianami w takim razie. Ale przed wydaniem pierwszego paszportu zawsze jest osobiste spotkanie w HO, więc pewnie przyślą ci informację, żebyś się umówiła na spotkanie. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 17:06 To już chyba nie ma wtedy żadnego spotkania, gdy aplikuje się o paszport przy skladaniu wniosku o obywatelstwo. Paszport powinien przyjść do domu bez konieczności udania się na paszportowe interview. Ale na 100% nie jestem pewna. U nas w NCS nie było takiej opcji, także oboje rozmowę w HMPO zaliczyliśmy. Odpowiedz Link
polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 17:28 Ja też nie miałam takiej opcji. Ale wydaje mi się, że skoro Brytyjczycy z urodzenia przy pierwszym paszporcie muszą pójść na rozmowę, to tym bardziej ktoś kto dopiero uzyskał obywatelstwo? Może jest na forum ktoś, kto składał wniosek razem z aplikacją? Odpowiedz Link
gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 17:48 No wlasnie tez jestem ciekawa Odpowiedz Link
szczepka75 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 18:16 Przyjda pocztą paszporty Pewniec2-3 dni po ceremoni. Interview już tez nie. Nawet jak wniosek o paszport wysyla się poczta odzielnie. Odpowiedz Link
polkawuk Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 19:58 Zmiana na plus zatem:) Odpowiedz Link
dorota_mojewypieki Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 04.12.17, 23:58 My dostaliśmy paszporty 2 mies temu, wysyłana aplikacja online, nie przez Checking Service, nie mielismy interview - byłam miło zaskoczona, nie musieliśmy tarabanić się ponad godzinę w jedną stronę ;-). Odpowiedz Link
ally-t Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 05.12.17, 09:04 Jesli sklada sie w councilu razem z aplikacja o naturalizacje, interview nie ma, paszporty przysylaja automatycznie. Odpowiedz Link
dorota_mojewypieki Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 05.12.17, 18:05 Nie składaliśmy w councilu razem z aplikacją o naturalizację. Naturalizowaliśmy się pół roku wcześniej, a o paszporty wystąpilismy online. Odpowiedz Link
gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 24.12.17, 11:46 2-3 dni?! No to chyba mamy problem, bo jeszcze nie dostalismy😱 Odpowiedz Link
gabez1 Re: Nationality Checking Service a wniosek o pasz 06.12.17, 10:04 Super, dzieki. Odpowiedz Link