princesswhitewolf
01.03.23, 17:44
Takie mam pytanie czy dzieci co mialy w domu jakas forme domestic abuse maja tez EHCPlan?
Tak sie pytam bo dzis pedagog w szkole na moja skarge w kwestii wrednego zachowania jednej dziewczynki i dlaczego niz z tym nie robia powiedziala, ze oni w przypadku niektorych dzieci nie moga reagowac. Nie mogla mi powiedziec wiecej.
No i wydaje mi sie ze nie moga jak ktores ma EHCP. Dziewczynka jest zdolna i inteligentna ma dobre wyniki w nauce wiec na bank nie ma EHCP ze wzgledu na learning difficulties czy inwalidztwo.
Ale wiem z pewnego zrodla, ze jej matka byla przedmiotem domestic abuse jako ze ojciec dziecka prawie ja zamordowal. Trafil do wiezienia na 7 lat. Co ciekawe pozbawiono go praw rodzicielskich. I to sa fakty jakie znam. I to juz trochę dziwne ze go pozbawiono praw rodzicielskich to chyba musialby cos rozrabiac wobec jej jako niemowlaka by doszlo do czegos takiego.
No i z tego co kojarze nie mozna dawac normalnych kar dzieciom z EHCP. Pytanie tylko czy EHCP mozna otrzymac ze względu na domestic abuse i pozbawienie ojca praw rodzicielskich?