Dodaj do ulubionych

Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy

25.08.06, 20:38
Moze znacie jakis sposob na mdlosci, ktory choc troche by mi ulzyl. Caly
dzien mi niedobrze. Wymiotuje od tygodnia po kilka razy dziennie, zoladek mam
juz wywrocony na lewa strone i nie mam na nic sily. Musze jakos normalnie
funkcjonowac zeby zajmowac sie synkiem, a jak na razie jest to niemozliwe. W
pierwszej ciazy tez mialam mdlosci ale nie bylo az tak tragicznie. Help :-)
Obserwuj wątek
    • bibba Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 25.08.06, 20:56
      nigdy nie mialam mdlosci w ciazy, wiec nie wiem czy to prawda, moja kolezanka
      zawsze miala korzen imbiru przy sobie - obrany, oczywiscie, i jak ja bralo, to
      od razu sie w niego wgryzala i po wszystkim. to pewnie przez ten ostry smak :)
      • mioczka Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 25.08.06, 21:31
        ja słyszałam zeby jeść ciasteczka imbirowe kupisz np.w tesco
        • ageminix Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 25.08.06, 21:54
          Na mnie nic nie dzialalo, ani imbir, ani po przebudzeniu ciepla herbata i
          krakers, ani w ciagu dnia woda mineralna z cytryna...NIC - schudlam 4kg w
          pierwszych miesiacach...
          • wolkam Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 26.08.06, 10:51
            O rany ja miałam tak samo w obu ciążach. Wymiotowałam przez 4 miesiące po kilka
            razy dziennie, a potem do końca ciąży też raz-dwa na dzień, nawet w czasie
            porodu!!! W drugiej ciąży przytyłam tylko 3 kilo a dziecko urodziło się z wagą
            3800.
            Mamoliv próbuj różnych sposobów, może czymś chociaż złagodzisz te objawy. Ja
            piłam herbatkę z lipy, lekko słodzoną, rumianek (herbata, kawa kompletnie mi
            nie wchodziła), jadłam sucharki. Staraj się nie wstawać na czczo, nie jedz
            jednocześnie dużych porcji, malutko a często. Imbir troszkę pomaga.
            No i przeczekaj cierpliwie, ja wiem, że to trudno z drugim maluchem u boku. Ale
            dasz radę.
            Pozdrawiam
            Agnieszka
    • moto_mama Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 26.08.06, 14:20
      Mocno miętowa guma do żucia i 3 głębokie wdechy z jej zawartością w ustach ;)
      Nie gwarantuję, ale mi pomagało
    • justyna_be Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 27.08.06, 23:08
      Moja znajoma prof. ginekologii twierdzi, ze jesli lubisz mleko- wypij pol
      szklanki zaraz po wstaniu (albo najlepiej jeszcze w lozku- niech maz
      przyniesie)... Na sobie tego nie wyprobowalam, wiec nie wiem, czy skutkuje.
      Oczywiscie nie probuj jesli nie lubisz mleka, bo efekt bedzie odwrotny ;)
      Trzymaj sie! - to tylko kilka tygodni
      Justyna
      • kasiagroshek Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 29.08.06, 18:28
        Jak ja bylam na poczatku ciazy, tez mialam okropne mdlosci, pomagalo mi jedynie
        ciagle podgryzanie czegos, ale zeby nie utyc to glownie jadlam owoce i warzywa,
        po slodkim zreszta bylo mi gorzej. Jesli wymiotujesz kilka razy dziennie, to
        moze powinnas isc do lekarza, to moze grozic odwodnieniem organizmu i anemia.
        A przy okazji, jesli znasz ang.,oto swietna strona z forum gdzie sie
        wszystkiego dowiesz o ciazy i zawsze poprosic o porade: www.bounty.com , mozesz
        sobie wybrac swoj miesiac kiedy jestes 'due' i tam postowac. :-)
        • asiula511 Re: Sposoby na mdlosci i wymioty w ciazy 18.09.06, 09:24
          witam tez mam ten problem wlaśnie jestem w 2 miesiącu ciąży i pracuję; w pracy
          jest mi niedobrze i mam wrażenie ze zołądek mi zaraz wyfrunie..Podobno (jak
          oczywiście ktoś nie pracuje) pomaga śniadanie do łóżka i nie wstawanie od razu
          po przebudzeniu..Nie wiem bo niestety musze rano wstawać...Podobno również
          należy unikać płynnych potraw z rana tylko jeść stałe np.bułeczka.Nie wiem czy
          to pomaga ale przeczytałam to na portalu o ciąży...
          • mamaliv Re: asiula511 18.09.06, 11:07
            U mnie na szczescie juz troche lepiej :-) Asiula na kiedy masz termin bo ja na
            4 kwietnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka