pineskaa 29.09.06, 15:22 Gdzie i kiedy mam sie zaczac ubiegac o Sure Start Maternity Grant? Czy mi sie nalezy kiedy jestem self-employed na maternity allowance a moj partner zarabia 1100 mc? Dodam ze jestem w 31 tc. Za wszelka pomoc z gory dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: Sure Start Maternity Grant. 29.09.06, 16:23 jesli dostajecie cos z tej listy to mozesz zlozyc: Income Support Income based Jobseeker's Allowance Pension Credit Child Tax Credit which includes an amount higher than the family element or Working Tax Credit where a disability or severe disability element is included in the award. i mozesz juz skladac, w Job Centre mozesz wziac formularz. Tutaj poczytaj: www.dwp.gov.uk/publications/dwp/2002/maternity/ Kinga Odpowiedz Link
lisy77 Re: Sure Start Maternity Grant. 29.09.06, 18:07 hej jesli nie pobierasz narazie zadnego z zasilkow napisanych w poscie wczesniej to masz czas na zlozenie o sure start maternity grant do 3 miesiecy po porodzie. Najlepiej jest zlozyc o child tax credit i nie czekajac na decyzje, sure start maternity grant. Wtedy zaznaczasz ze czekasz na decyzje w sprawie child tax credit.I wszystko jest w porzadku.Ja tak wlasnie robie... Odpowiedz Link
eutyfrona Re: Sure Start Maternity Grant. 29.09.06, 20:58 A nie jest tak, że SSMG jest dla osób, które nie mogą dostać ani Statutory Maternity Pay ani Maternity Allowance? I'm confused... Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Sure Start Maternity Grant. 29.09.06, 22:15 To jest chyba dla tych którzy mają bardzo niski dochód. Odpowiedz Link
a.rokosz Re: Sure Start Maternity Grant. 29.09.06, 22:48 www.uk-benefits.org/sure_start_maternity_grant.html Odpowiedz Link