edda79 03.04.07, 15:29 Hej.Czy kobieta z dzieckiem do slubu moze miec welon?? Slyszalam ,ze nie ,bo to jakis przesad:/ !! Co o tym myslicie ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamahania2 Re: Slub 03.04.07, 15:50 ja tam nie wierze w przesady.mysle ze to czy bedziesz miala welon czy nie to tylko twoja indywidualna sprawa.ja bralam slub w 5tym miesiacu ciazy i welonu nie mialam ale tylko dlatego,ze mi sie nie podobaja.mialam za to sliczny kapelusz:)pozdrawiam cieplo. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Slub 03.04.07, 15:55 Kobieta nie moze miec welonu na slubie tylko jezeli beznadziejnie w nim wyglada. Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Slub 04.04.07, 15:29 aniaheasley napisała: > Kobieta nie moze miec welonu na slubie tylko jezeli beznadziejnie w nim > wyglada. Odpowiedz Link
basia313 Re: Slub 03.04.07, 15:58 Byc moze sie myle, zle ja slyszalam, ze i welon i biala suknia to symbol czystosci. JEsli pani mloda jest w ciazy to oczywiscie dziewica byc nie moze. OCzywiscie nie oznacza to, ze ta ktora nie w ciazy jest dziwica, ale tak wlasnie jakos to sie przyjalo, ze to znak czystosci. Odpowiedz Link
aniaimax Re: Slub 03.04.07, 16:19 Ja mialam welon, nasz synek mial 2 lata, kiedy bralismy slub. Ania Odpowiedz Link
mamahania2 Re: Slub 03.04.07, 17:14 dlatego tak modne sa teraz suknie ecru(chyba tak sie to pisze).masz racje,ze biala suknia i welon to znak czystosci.pozdrawiam cieplo. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: Slub 03.04.07, 17:44 oczywiscie ze biala suknia i welon to oznaka czystosci a nie zaden przesad. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Slub 04.04.07, 00:16 Chyba jednak w naszych czasach to czysta jest tylko ta biala sukienka.... Odpowiedz Link
edda79 Re: Slub 04.04.07, 11:06 dzieki dziewczyny :) Wlasnie biel to oznaka czystosci !!:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
zobrien Re: Slub 04.04.07, 11:06 trafna uwaga :-) A symbolem cnoty jest swoja droga nie welon, tylko wianek. Odpowiedz Link
ewmag Re: Slub 04.04.07, 14:42 Ecru jest teraz modne, bo malo komu jest ladnie w czystej bieli, a nie dlatego ze dziewczyny, ktore biora slub nei sa dziewicami. Przesodow jest mnostwo, jeden gluszy od drugiego, w to wlaczam wlasnie przesady dotyczace welonu i koloru sukni. Odpowiedz Link