mak4701 04.01.08, 12:58 Czy ktos moze mi wyjasnic co to jest Sure Start Children's Centre? Dostalam od nich juz jakies 2 listy ze chca mnie odwiedzic w domu i porozmawiac ale ja niewiem nawet co to jest, po co, i o czym oni chca gadac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
24lena Re: Sure Start Children's Centre 04.01.08, 21:23 U mnie byla przemila pani krotko po porodzie,dostalam liczna,pakowna torbe do wozka,mnostwo ulotek(np o grupach edukacyjnych dla dzoeci,czy sesjach dla mlodych mam)Pani zwazyla,zmierzyla mlodego,obejrzala pokoj gdzie spi dziecko.Jak bylam w ciazy to mi zaproponowali darmowe sesje z innymi mamami na basenie,cwiczenia i pogaduchy :) Mysle,ze nie szkodzi ci z nimi pogadac,mozesz tez do nich chodzic by sobie zwarzyc czy zmierzyc dziecko.W wieku chyba 4 miesiecy (zycia dziecka:)dostalam list na pogaduchy o rozszerzaniu diety,w wieku 6 miesiecy na spotkaniu,dostal mlody pierwsza szczoteczke i paste oraz ksiazeczki...moze zle porownam,ale to takie centrum pomocy rodzinie i mamom,jest tam pomoc psychologa,sesje dla rodzoicow i dzieci...Ja z mojego centrum jestem zadowolona. Odpowiedz Link
darma13 Re: Sure Start Children's Centre 04.01.08, 21:27 www.everychildmatters.gov.uk/earlyyears/surestart/centres/ W linku masz troche na ten temat. Ja mysle, ze moze chca Cie zachecic do korzystania z lokalnej playgroup, przekazac informacje, gdzie i co mozesz dziecku zapewnic zaczynajac od opieki, porady lekarskiej , na rozrywkach konczac. Pozdrawiam lokalnie :) Odpowiedz Link
mak4701 Re: Sure Start Children's Centre 06.01.08, 19:52 Dzieki dziewczyny za odpowiedz:) Moja Droga Darmo ode mnie tez leca pozdrowienia do Ciebie - Ot tak :) Lokalnie jak to ładnie nazwalas :) Odpowiedz Link