panixx 19.02.08, 15:18 Jak sie to nazywa w j.ang i gdzie mozna kupic? Uzywacie? Zadowolone jestescie? Czy sa jakies rozne modele i jesli tak, to akie polecacie? Dzieki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betaeta Re: Chusta do noszenia niemowlaka 19.02.08, 15:30 Widziałam w Boots, kosztowala ok 30 funtow, nie wiem czy sie sprawdza bo jestem na etape kompletowania wyprawki, do porodu jeszcze 6 tygodni:) Odpowiedz Link
dariazv Re: Chusta do noszenia niemowlaka 19.02.08, 16:23 chsta to sling.wrap sling to chusta wiazana.ring sling to kolkowa. odwiedz forum chustowe na gazecie.wlasnie probujemy zorganizowac jakies spotkanie w londynie. Odpowiedz Link
szymama Re: Chusta do noszenia niemowlaka 19.02.08, 17:06 do mnie dzis doszedl ellaroo cudny, kolorowy, juz oczywiscie sie nosilysmy :) dla mnie to cudowny wynalazek, ktorego uzywamy od narodzin mlodej. Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz Re: Chusta do noszenia niemowlaka 19.02.08, 18:45 Mam pytanie,juz dawno mnie to ciekawilo,czy noszenie dziecka dlugo w takiej chuscie nie sprawia problemow?mam na mysli bole kregoslupa,nog? Bo ja nie moglam sie doczkac kiedy urodze i nawet na mysl mi nie przyszlo aby nosic ten brzuszek dluzej:-)) Odpowiedz Link
ciocia_ala Re: Chusta do noszenia niemowlaka 21.02.08, 14:05 Tez sie zastanawaim and chusta. Ale nie widzialam jeszcze w zadnym sklepie. Wiec gdzie mozna takie cuda poogladac (oprocz internetu??) Ala Odpowiedz Link
panixx Re: Chusta do noszenia niemowlaka 22.02.08, 12:28 W nastepny weekend w Londynie w Excelu bedzie wystawa Baby Show (wszystko dla mauchow). Polozna mi mowila, ze beda tez prezentowali sie producenci chust, podobno mozna na miejscu przymierzyc, pobrobowac i kupic taniej. Chyba sie wybiore. Odpowiedz Link
basiak36 Re: Chusta do noszenia niemowlaka 22.02.08, 22:34 Ja kupilam taki: www.bigmamaslings.co.uk/zen-cart/slings-ring-slings-c-10_48.html Sprawdza sie super! Zwlaszcza ze moja dzidzia z tych ciezkich, wygodniej nosic ja w chuscie niz na rekach. Odpowiedz Link
dariazv Re: Chusta do noszenia niemowlaka 22.02.08, 23:54 Szczeze to nie sadze zebys cos ciekawego jezeli chodzi o chusty zobaczyla na baby show.Bylam dwa razy i jedyne chusty jakie byly to Close Parent Close Baby carrier. jedna z mam w londynie prowadzi workshop na ktorych mozna poprobowac chusty.trzeba sie wczesniej zapisac i taki workshop iles tam kosztuje.mozna od niej tez chusty kupic. www.slingdiva.co.uk/ wejdz na slingmeet.co.uk.znajdziesz tam linki do sklepow internetowych sprzedajacych chusty. Aha mothercare zaczela sprzedawac Mei Tais z napsack baby Odpowiedz Link
golfstrom Re: Chusta do noszenia niemowlaka 27.06.08, 16:45 Hej, a łyszałyscie o summer sling show (to cos innego niz excel) www.summerslingshow.co.uk/ Ja mam Hoppediz. Bardzo go lubie (maly tez sie przyzwyczja ;). Kupilam na ebayu. W snugglensnooze.co.uk kupilam tez vatanaia ale zaginal w poczcie... :( Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Chusta do noszenia niemowlaka 24.02.08, 16:30 Ja kupiłam swoją na ebay od babki z nickiem cheaper by the dozen. Ona ma 12 dzieci i takie chusty sama robi. Jakość super i bardzo poręczna. Z trzecim dzieckiem nie używałam ale teraz lubię. Odpowiedz Link
panixx Do Dariazv 29.02.08, 10:49 Hej, Dzieki za porade. Znalazlam wczesniej ta strone, o ktorej wspomnialas. Osobiscie wybralam sie do sklepu w Londynie i chuste kupilam. Pani (Koreanka) pokazala mi wiazanie dla 2-tyg malucha. W domu troche ciezko mi to samo powtorzyc, ale probuje. Odpowiedz Link
abri Re: Chusty 24.03.08, 14:01 Czy mozecie pomoc mi wybrac ktoras z chust? Czytam, czytam i nadal nie wiem , ktora kupic. Na pewno chce na poczatek wrap sling. www.littlepossums.co.uk/slings/wrap-slings.htm#storch Nie mam mozliwosci uczestniczenia w zadnych warsztatach niestety, bo mieszkam na zad... Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: Chusty 24.03.08, 14:24 Ja mam zwykly Calin Bleu Gauze Wrap, o NIEBO lepsze od zwyklego nosidla gdzie dzieciak obija mi sie o nogi i zdecydowanie lepsze od bebelulu w ktorym moj syn dostawal ataku histerii. Nie rozciaga sie to. Nie wiem jak jest z elastycznymi slingami, moze dziecko czuje sie wygodniej bo ma mozliwosc ruchu. Ja juz sie przyzwyczailam i byc moze lepiej gdy dzieciak ci sie za bardzo nie wije jak idziesz ;) Teraz dokupilam jeszcze MT. Odpowiedz Link
bibba Re: Chusty 25.03.08, 09:50 nie polecam elastycznej, chyba, ze zamierza sie kupic dwie. elastyczna jest swietna dla noworodkow, ale umozliwia tylko niektore wiazania, tak czy inaczej, bo jako elastyczna musi oplatac dziecko 3 razy by dac odpowiednie wsparcie kregoslupowi. dla dzieci starszych elastyczna nie jest wskazana, tzn dla ich mam nie jest - nie niesie 'ciezaru' rownie dobrze jak tkane. wsrod tkanych wszyscy chwala sobie didymosy i storchenwiege (jest ich wiele rodzajow, ale wszystkie uwazane sa za wspaniale), tansza wersja to ellaroo - bardzo dobre na lato, bo cienkie, a w pl dostepne sa chusty nati - porownywalne moim zdaniem do storchenwiege, jesli nie lepsze ;) Odpowiedz Link
ewag12 Re: Chusty 27.06.08, 15:32 I jak tam chustowe mamy? Zadowolone z wyboru? Ja siedze i czytam i ...dalej nie wiem na jaka sie zdecydowac. Az wstyd przyznac:) Czy ta Ellaroo nie bedzie za cienka np na jesien? Mozna powiedziec ze u nas juz zapanowala jesien albo lato jeszcze nie przyszlo... Odpowiedz Link
abri Re: Chusty 27.06.08, 17:06 Ja wybralam Storchenwiege Leo Marine (taki kolor bo maz tez mial jej uzywac, ale sie wstydzi he he). Dosc gruba jak na lato, ale jak jest goraco to i tak chusty nie uzywamy bo bardzo sie obie pocimy i bez chusty. Nie mam porownania, bo innych chust nie mialam w reku, ale jak na razie spelnia moje oczekiwania. Ale poczatki byly trudne ;) Na dworzu corcia zasnie zawsze na 100%. W domu juz gorzej bywa. I nie za duzo moge zrobic, bo bardzo chce widziec co aktualnie robie. Wychyla sie wtedy albo bardzo oczami "zezuje". Wiec daje sobie spokoj Odpowiedz Link
golfstrom Re: Chusty 27.06.08, 16:46 Spróbuj slingmeet.co.uk - moze jest grupa w Twojej okolicy :) Odpowiedz Link
panixx Do abri 25.03.08, 18:17 Ja kupilam chuste Ellaroo (jest na tej stronie, o kt napisalas). Mam 6-tyg Malucha, lubi byc noszony, uspokaja sie w chuscie, a ja mam wolne rece. Troche ciezko bylo z wiazaniem na poczatku, ale coraz lepiej mi to idzie. W sumie Maluch niewiele byl dotad noszony, bo sa u nas dziadkowie i oni z checia nosza na rekach. Tez myslalam o kupnie elastycznej chusty ale odradzano mi. Szkoda, ze nie mialam okazji poprobowac i porownac roznych chust, bo wowczas wiedzialabym, ktora chusta najlepiej mi pasuje. Mam nadzieje, ze dobrze wybralam i dlugo bedzie mi sluzyla. Odpowiedz Link
liley11 Re: Do abri 28.06.08, 20:48 Ja kupilam stad wiazana www.chustomania.pl/ jestem bardzio zadowolona. Ela tez!:) Bardzo wygodna rzecz, kiedy trzeba albo chce sie obejsc bez wozka i ma sie wolne rece. Nie odczuwa sie tak bardzo ciezaru dzioecka jak niosac na rekach. Niestety ja jestem drobna osoba a moja pociecha juz sobie wazy, wiec na dlugie spacery biore wozek a na miasto pozalatwiac sprawy - chuste. Odpowiedz Link
ewag12 Re: Chusta do noszenia niemowlaka 29.06.08, 00:33 Kupilam dzis chuste wiazana! Juz sie nie moge doczekac kiedy przyjdzie. Mam tylko nadzieje, ze mala bedzie chciala w niej byc noszona. Pozdrawiam. Odpowiedz Link