Dodaj do ulubionych

homeopatyk na kolke

04.03.08, 20:35
Mamy 4 tygodniowa coreczke i straszne problemy w kolkami.
W Polsce popularny jest lek o nazwie Viburcol w czopkach ale w UK go nie widze.
Czy uzywalyscie czegos podobnego i bezpiecznego dla takiego malenstwa a
dostepnego w Anglii?
Obserwuj wątek
    • basiak36 Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 20:43
      Najbardziej polecam masaz niemowlat. U nas zajecia (5 sesji) prowadzila health
      visitor, swietnie dziala na maluszki.
      Tutaj instrukcja po polsku:
      www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79409,2818142.html
    • dariazv Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 21:05
      my uzywalysmy grip water.ale to raczej nie jest homeopatyk ale
      dziala bardzo szybko i skutecznie.Inny rownie dobry srodek to infacol
      • karolkowa1 Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 21:35
        U nas Infacol sprawdzil sie rewelacyjnie i masowanie brzuszka tez
        pomagalo.
        • chestnutflower Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 21:37

Stosujemy INFACOL 4 dzien i nie widze zadnej poprawy:(
          • karolkowa1 Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 21:46
            a kiedy zaczeliscie stosowac?z tego co mi wiadomo to efekt moze byc
            po 2-3 dniach.
          • karolkowa1 Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 21:50
            tutaj jest napisane jak sie stosuje

One dropper full (0.5ml) of the medicine should be given to the baby
            before each feed. Follow the instructions in the leaflet provided
            with the medicine. If after three or four days your baby still seems
            to be suffering from trapped wind, you can double the dose to two
            droppers full (1ml), especially at night before the evening feed.

www.netdoctor.co.uk/medicines/100001342.html
            • aula27 Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 22:59
              U nas nie pomagały ani Gripe Water, ani Viburcol, ani Infacol, ani koperek i
              inne cuda. Bo to była nietolerancja laktozy i dziecko darło się jak zwariowane.
              Ale Infacol chyba rzeczywiscie jest najskuteczniejszy z tego wszystkiego. I mała
              chętnie go łykała z pipetki.
              • lady_annie Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 23:13
                A u mnie ani infacol ani nic innego nie pomagało, dopóki mi z PL nie
                przywieżli espumisanu dla dzieci i po tygodniu stosowania się
                skończyło!
              • joa33 Aula27 08.03.08, 16:57
                A jak sprawdziliscie ze ma nietolerancje laktozy? Czy dziecko przybieralo na wadze?
                Ja tez podejrzewam u mojej, ale HV nie slucha.
                U nas bardzo pomaga Colief - zawiera laktaze, ktora trawi laktoze; inne nie
                pomagaly, no moze oprocz Lefaxu
                • aula27 Joa33 08.03.08, 19:20
                  Moje dziecię już prawie 5-letnie, w Warszawie urodzone, wtedy nie było na to
                  żadnego specyfiku. Fajnie,ze teraz cos już jest :) Ten Colief to jest takie cos
                  dla noworodków? Tak pytam na przyszłosc, bo ta nietoleranja to może być
                  dziedziczna i może kiedys moje drugie dziecię też będzie miało.
                  Nietolerancje laktozy lakerze orzekli po zbadaniu kupki. Kupki były okropne,
                  wodniste, dziecko się strasznie męczyło zanim cos "wystękało". A gdy zbadano,
                  okazało się, ze są "zbyt kwasne" i jednym ratunkiem na normalne życie było
                  przejscie na Nutramigen. Ja karmiąc piersią byłam na diecie bez mlecznej i
                  bezglutenowej, jedłam tylko chlebek ryżowy i kukurydziany, piłam prawie tylko
                  wodę, ale to wszystko było, brzydko mówiąc, "o kant tyłka potłuc". Ale strasznie
                  mnie serce bolało, jak mósiałam ją od piersi odstawić.
                  • aula27 Re: Joa33 08.03.08, 19:23
                    tzn. musiałam. Wpisałam mósiałam - pijana już jestem :)
    • basiak36 Re: homeopatyk na kolke 04.03.08, 23:44
      Osobiscie czopkow bym nie uzywala bo wedlug mnie sa zbyt inwazyjne (chyba ze
      jakies chorobsko by tego wymagalo), zwlaszcza ze na kolke jako taka nikt jeszcze
      leku nie wynalazl:)
      My probowalismy Infacol, Gripe Water, Sab Simplex, i kolka przeszla ksiazkowo
      czyli apogeum w 6 tygodniu i spadek w 8 tygodniu. Te specyfiki wedlug mnie mialy
      bardziej dzialanie psychologiczne i zdawalo mi sie ze pomagaja ale tak naprawde
      nic nie dawaly.
      Masaz zdecydowanie pomaga bo relaksuje dzidzie, tylko trzeba pamietac aby od
      razu potem malucha nakarmic bo maja wtedy wieksze pragnienie.
      • aula27 Re: homeopatyk na kolke 05.03.08, 11:21
        A! Przypomniałam sobie, ze swietnie pomgała suszarka do włosów :)! Tzn.
        delikatne ogrzewanie brzuszka ciepłym suszarkowym powietrzem, najlepiej przez
        ubranko albo pieluszkę, zeby dziecka nie oparzyć! Ciepło powoduje, że jelitka
        się rozkurczają i daje to ulgę dziecku.Przy okazji ten szum, monotonny szum
        bardzo małą uspokajał i usypiał. Potem bardzo długo używałam szumu suszarki jako
        usypiacza, dosłownie w 3 min. usypiała twardym snem :)
        • aula27 Re: homeopatyk na kolke 05.03.08, 11:26
          Albo tetrową pieluszkę wyprasować i taką ciepłą położyc na brzuszek. Tylko
          uwaga, żeby nie była zbyt gorąca! A jak dziecko lubi kąpiele, to ciepła kąpiel
          też może pomóc.
    • black-cod Re: homeopatyk na kolke 05.03.08, 11:19
      nie wiem czy pomoze, ale mozesz sprobowac, tylko pewnie tu tego nie kupisz,
      musialby ci ktos przeslac z Polski.To jest herbatka 'Plantex' nie pamietam czy
      pisze sie przez'x' czy przez'ks', ale byla bardzo skuteczna.To sa male saszetki
      wiec mozna wlozyc do koperty i wyslac.Moja corka miala wielkie problemy z kolka
      a do tego nie byla w stanie zrobic sama kupki, probowalismy wszystkiego,
      jezdzilismy do roznych lekarzy i nic.Kiedys przez przypadek kupilam ta herbatke
      i jak reka odjal; zero kolek a oprocz tego zaczela sama robic kupki. Bardzo polecam
      • aula27 PLANTEX 05.03.08, 14:23
        www.lek.com.pl/preparaty_otc/plantex.php
        ehipokrates.pl/zakupy/dzieci/produkt/Herbatka-Plantex,6490,32.html
        Mnie tą herbatkę polecali, ale ze względu na laktozę nie mogłam małej dawać.
        Może można zamówic ją w aptece internetowej?
        • migotka_bober Re: PLANTEX 05.03.08, 15:41
          infacol nie dzialal wcale na mojego synka, spruboj moze mleczka
          Dentinox
          pozdr
        • basiak36 Re: PLANTEX 05.03.08, 18:52
          Oprocz laktozy (i suchego ekstraktu z owocu kopru włoskiego) zawiera tez
          glukoze. Najlepiej po prostu samemu pic zwykla herbatke z kopru wloskiego,
          jesli sie karmi piersia, jesli nie, wystarczy Gripe Water, bo zawiera olejek z
          kopru, i podaje sie malutkie ilosci lyzeczka, czyli nie ma problemu ze dziecko
          wypije za duzo i przez to dostanie mniej mleka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka