andulka1 24.09.08, 13:28 Dziewczyny czy mozna w uk kupic Vit C dla noworodka(8 tyg) ?? dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiak36 Re: Vit C 24.09.08, 23:27 Raczej nie bo dziecku w tym wieku nie daje sie dodatkowej wit C, wystarczajaca ilosc dostaje albo w mieszance albo w mleku mamy (chyba ze mama ma jakies chroniczne niedobory, wtedy powinna sama brac suplementy). A nadmiar wit C tez nie jest dobry. Odpowiedz Link
andulka1 Re: Vit C 25.09.08, 17:00 Moja siostra mieszka w polsce i pediatra przepisala jej corce (3miesiecznej) vit c gdy ta byla przeziebiona.Moj synek ma katarek i goraczke od 4 dni gp mowi aby czekac zadnych lekow nie dostaje wiec ja na wlasna reke chcialam zakupic vit c myslalam ze moze pomoc Odpowiedz Link
basiak36 Re: Vit C 25.09.08, 20:52 Slyszalam o tym podawaniu wit C przez niektorych lekarzy w Polsce, podobno przedstawiciele handlowi dobrze zachwalaja:( Dziecku nie trzeba dodatkowej wit C. Moja coreczka nie dostawala i nie dostaje zadnych sztucznych witamin, ma 11 mcy i karmiona piersia. Synek tez nie dostawal kiedy byl maly. Odpowiedz Link
gusia260 Re: Vit C 26.09.08, 15:35 Mojej koleżance wczoraj też lekarz przepisał wit C jej córeczka ma 4 miesiące i miała wczoraj gorączke. Odpowiedz Link
popolina Re: Vit C 28.09.08, 23:04 Sa krople z vitamina C (40mg na dawke) ale maja jeszcze 6 innych (A,D2,B1,B2,B6,PP).' ABIDEC multivitamin drops' ok £3.70 za 25ml. Mozna stosowac od urodzenia. Samej vit C nie widzia£am. Odpowiedz Link