Dodaj do ulubionych

cholestaza - jak to wyglada w uk ??

14.08.09, 01:59
Jutro mam spotkanie w szpitalu +kontrolne badania .Boje sie bardzo niewiem czego mam sie spodziewac . Czy ktos tez to przechodził tu a uk??
Obserwuj wątek
    • kawoszek Re: cholestaza - jak to wyglada w uk ?? 14.08.09, 11:33
      Witaj, u mnie cholestaza wystapila pod koniec ciazy.Gp mnie zbyl ,powiedzial ze
      to normalne i zebym wrocila gdyby mi oczy zaczely zolknac.bez komentarza.Na
      szczescie trafilam do szpitala.Zbadali krew i dzwonili po mnie zeby umowilc na
      aizyte i ctg.Dowiedzialam sie ze wlasnie w puznej juz ciazy cholestaza zagraza
      dziecku wiec beda kontrolowac ,co 2 dni mialam ctg, poza tym mialam obserwowac
      czy ruchy sa takie same jak do tej pory.Gdyby mnie cos zaniepokoilo,kazali
      przyjechac.Na szczescie maly skakal na calego.Dostalam tez leki(przepraszam nie
      pamietam jakie, chyba cos na swedzenie) i balsam do ciala,zeby troche ulge
      przyniesc.To trwalo ok 2 tyg i jak skonczylismy 38 tydz wywolali porod .Wtedy
      dziecko uzanje sie juz za dojrzale(nie jest wczesniakiem). Spokojnie kochan, mam
      nadzieje ze Cie ie przestraszylam.Lepiej wiedziec na czym to polega.Badania krwi
      mialam dosc czesto, chyba przy kazdym ctg pobierali jelsi dobrze pamietam.Na
      prawde w szpitalu sie mna juz porzadnie zajeli.Tylko GP do tej pory bym mogla
      udusic golymi rekoma,na szczescie sie wyprowadzilam.Zaraz na mnie pewnie spadnie
      lawina krytyki ze smialam zle slowo na GP napisac ale jego brak kompetencji mogl
      sie zle skonczyc.Napisz koniecznie jak Twoja wizyta przebiegla.Na pewno wszystko
      bedzie dobrze!!!!!w ktorym tygodniu jestes? pozdrawiam!
      • gypsi Re: cholestaza - jak to wyglada w uk ?? 14.08.09, 13:58
        Ode mnie na pewno lawina nie spadnie za zle slowo na GP za niekompetencje -
        jesli sie slusznie nalezy, to sie nalezy i basta.

Ale za co innego, to i owszem;)
        Zrobilas cos w tej sprawie, napisalas do Practice Manager, Senior Partnera, PCT
        albo GMC w jego sprawie?
        Czy tylko dusic bys chciala i na forum popsioczysz?

Naprawde nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego w demokratycznym kraju, gdzie od
        lat sa procedury skladania skarg, bardzo powaznie traktowanych, Polacy nie
        umieja z tego korzystac? Bariera jezykowa? Przywieziona z Polski niewiara w
        odpowiednie "organa"?
        • kawoszek Re: GYPSI 14.08.09, 16:02
          Wiesz masz calkowita racje.Nie wpadlam na to ,mysle ze z tego powodu ze to byla
          koncowka ciazy i juz ciezko mi bylo.No i szok jak uslyszalam w szpitalu ze to
          zagraza dziecku itd, zryczalam sie jak bobr.Potem juz tylko byly ctg co 2 dni,i
          wywolywanie porodu.Wszystko trwalo juz tylko ok 2 tygodni.Wyszlam ze szpitala po
          5 dniach bo porod byl ciezki itd.Wiesz co ja sie teraz jakos nie tlumacze,
          bardziej chyba musialam sobie odpowiedziec dla czego nic nie zrobilam.Wlasnie
          chyba z tych powodow.Potem wpadlam w wir macierzynstwa no i przeprowadzka
          jeszcze na glowie.i chcialam juz tylko zapomniec.Sama sobie wiec odpowiedzialam
          na pytanie czemu nic nie zrobilam.bo raczej jestem osoba ktora reaguje w takich
          przypadkach.Od tych wydazen minelo juz 1,5 roku.Myslisz ze jest juz za
          puzno????Pozdrawiam!!!!
          PS: przepraszam ,tak haotycznie napisalam, strasznie sie spiesze......
          • rene41 Re: kawoszek 14.08.09, 16:32
            No wiec dzis mialam ktg +badanie krwi :( dostalam tabletki na swedzenie i we wtorek i piatek znow na badania do szpitala. Dzis mija 36t1d wiec za za 2 tyg czeka mnie szpital i wywoływanie porodu.

Ps.Kawoszek napisz prosze jak wygladał Twoj pobyt w szpitalu i wywoływanie porodu. Bardzo prosze.
          • gypsi Re: GYPSI 14.08.09, 18:38
            Tu mnie zastrzelilas - nie wiem kiedy sie takie sprawy "przedawniaja".
            Mozesz dowiedziec sie tu:
            www.gmc-uk.org/concerns/making_a_complaint/a_patients_guide.asp
    • kawoszek Re:rene 15.08.09, 12:05
      Odpisalam na priva!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka