Dodaj do ulubionych

2 razy 24 bez zmian

09.12.12, 14:52
Witam, dwa razy wyszło 24 bez zmian - raz w pytaniu o zmiany w sytuacji, drugi raz - o działania człowieka (w tej samej sytuacji).
Powrót, Punkt zwrotny.
Jak dla mnie oznacza powrót do czegoś, co już kiedyś było i się działo.
Mam tylko pytanie o czas w tej odpowiedzi.
Czy odpowiedź bez zmiennych linii oznacza, że sytuacja pozostanie jeszcze dłuuugo bez zmian, a powrót nastąpi kiedyś tam? Odpowiedź przedstawia głównie teraźniejszy cykl uśpienia (nawet zima się zgadza ;-)) i zapowiedź powrotu w odległej przyszłości?
Czy - druga opcja? 24 bez zmian oznacza, że sprawa zmieni swój obrót zaraz, bardzo szybko nastąpi realizacja, trwała zmiana - w powiązaniu z drugim pytaniem - dzięki działaniom człowieka?
Nie mam zbyt wielu doświadczeń z heksagramami bez zmian, ale sądzę, że częściej dotyczą wewnętrznych procesów niż zmian na zewnątrz...Z ostatnich lat:
Heksagram 1 bez zmian - bardzo konkretna oferta z czyjejś strony, (wielkie chęci), która nie doszła do skutku, a wszystko wskazywało na 100% powodzenie - na wewnętrznej twórczości się skończyło :-)
Heksagram 7 bez zmian - pytanie o to czy znajdę zgubiony przedmiot, długo szukałam - znalazłam natychmiast, w bardzo krótkim czasie - jakbym trafiła
Heksagram 9 bez zmian - czy w danym czasie uda się zorganizowac nowe przedsięwzięcie - nie było nawet szans :-)
Heksagram 2 bez zmian - z perspektywy czasu sądzę, że była to krótka odpowiedź: "nie", informacja o tym, że w danej sprawie kompletnie nic się nie wydarzy
36 bez zmian - dół gigant, chęc bycia samemu, schowania się w mysią norę
51 bez zmian - natychmiastowa reakcja emocjonalna z czyjejś strony
20 bez zmian - myślenie, obserwowanie, bez działania
A 24? :-) I to dwukrotnie?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: 2 razy 24 bez zmian 12.12.12, 09:30
      Zmiana sama przyjdzie i nie ma co tego przyspieszać. Wszystko w swoim czasie. Powrót czasem oznacza nadejście długo oczekiwanej wiadomości od kogoś, lub przywrócenie zerwanego kontaktu.
      Tak, pojedyncze heksy to pojedyncze odpowiedzi, tak, nie, dające obraz czym coś jest, ilustrację, ideę, rzadziej dotyczą sprawy dziejącej się w czasie.
      24 to doba, rok. Pełny cykl, słońca, może i księżyca też w ciągu miesiąca.
      Na co to odpowiedź tak naprawdę jedynie ty możesz wpaść.
      Pozdrawiam
      ES
      • a_euforia Re: 2 razy 24 bez zmian 12.12.12, 23:44
        Jeszcze przypomniałam sobie - 17 bez zmian mi wypadło kiedyś. Siostra się przeprowadziła za granicę, instalowała się w nowym miejscu, miesiąc nie miałam pojęcia co u niej, zero kontaktu z przyczyn technicznych.
        I w końcu napisała jak już mogła - że jej dni są sielankowe, rano wyprowadza psa, odwozi dzieci do szkoły, wyprawia męża do pracy i skupia się na domu i na sobie - i podkreślała jak jej z tym dobrze :-)
        I ten stan trwa już trochę - takie świetne odnalezienie się w domowej rzeczywistości na wsi.

Za pomoc przy zrozumieniu 24 dziękuję, dam znac
        • transwizje Re: 2 razy 24 bez zmian 15.12.12, 15:09
          Mnie zaś może i razy wypadła 17 na pytanie: czy znajdę zgubioną rzecz? Znaczył zawsze: tak, idź swoimi śladami. ;-)
          ES
          • a_euforia Re: 2 razy 24 bez zmian 15.01.13, 10:18
            Telefon z życzeniami noworocznymi :-)
            Czyli jest i przywrócenie kontaktu - telefon po 3 latach...I zamknięcie cyklu - koniec 2012 r. i odpowiedź na pytanie o działania osoby - kontakt ze mną, to jej inicjatywa.
            A bez zmiennych - sympatyczna, półgodzinna rozmowa o tym co słychac, przyznam, że zaskakująca, aczkolwiek nie wnosząca nic nowego - takie miłe "Do zobaczenia" , "mam nadzieję, że następnym razem w cztery oczy, gdzieś na kawie" - bez konkretnego terminu, na zasadzie kiedyś albo nigdy :-)))

Dziękuję za wskazówkę i Pozdrawiam!
            • a_euforia Re: W tym samym temacie... 12.03.13, 21:41
              Znów wylosowane 24 bez zmian oznaczało kolejne chwilowe przywrócenie dawnego kontaktu (bez większego znaczenia) - telefon.
              Zadałam pytanie - jak będą wyglądały dalsze działania osoby w tej sprawie.
              Odpowiedź mnie zaskoczyła.
              Tym razem wszystkie 6 linii się zmieniły. Heksagram 4 na 49.
              Wygrzebałam wpis w archiwum forum, że w przypadku zmiennych wszystkich linii - pierwszy heksagram odchodzi w przeszłośc, skupiamy sie bardziej na interpretacji tego, po przemianie.
              6 zmiennych - pewnie coś się będzie działo szybko lub intensywnie lub będzie ważne.
              Wszystkie zmienne - świadczą także o sytuacji, w której już się znajduję.

Zastanawiam się nad sensem odpowiedzi tylko - nie bardzo go niestety rozumiem ;-)
              Nie wiem czy odpowiedź dotyczy działań osoby - o które spytałam czy czegoś innego?
              4 - młodzieńcza głupota. Dowiadywanie się, uczenie? Nie wiem o co chodzi. Nic mi się nie zgadza...Może chodzi o mój stan? Tzn., że ja nie wiem co się stanie i jestem ciekawa, chciałabym wyjaśnic pewne sprawy?
              49 - początek nowego, przewrót - zmiana postawy, relacji na lepsze? Rewolucja, uzdrowienie czegoś? Czy może całkowita rezygnacja z kontaktu - jeśli to, co było, odchodzi?
              Nie mam pojęcia ;-)))

To jest osoba, z którą ja się ponad 3 lata nie widziałam.

Dziękuję z góry za wskazówkę na co jeszcze zwrócic uwagę :-)

• transwizje Re: W tym samym temacie... 13.03.13, 17:45
                Moim zdaniem przekonasz się dość szybko, o ile oczywiście odpowiedź padła na zadane pytanie, a nie np. w typie: zmień pytanie, bo nudzisz - ze strony Księgi. A jak zmienisz temat, to pogadamy...
                Bo tak, to trochę brzmi. ;-)))))

Pozdrawiam, ES
                • a_euforia Re: W tym samym temacie... 15.03.13, 22:01
                  Ło rany ;-)))
                  Wczoraj rano - znów kontakt tel.
                  I wydaje mi się, że już rozumiem sens...przemiany z 4 i 49.
                  Otóż sytuacja z tą osobą była dosyc zawiła do tej pory.
                  A rozmowa (w przeciwieństwie do poprzednich), była uświadamiająco-wyjaśniająca, inna, szczera, mocna i znacząca.
                  Osoba kompletnie nie zdawała sobie sprawy z pewnych kwestii do tej pory.
                  49 - wyrażenie mojego zdania - naprawdę rewolucyjne - takie pójście na całośc (ale w dobrym celu), chęc zmiany czyjegoś myślenia na bardziej prawidłowe, zrzucenie z siebie pewnego rodzaju ciężaru.
                  Usłyszałam także deklaracje, zapowiedzi dotyczące sprawy, o którą pytałam, osoba przedstawiła mi swoje jasne stanowisko.
                  Jak się słowa będą miały do działań i ile w tym prawdy - nie wiem...
                  Za to wiem już jakie emocje pokazuje rewolucyjne 49 :) aż się obawiam czy nie przegięłam ;) - mimo konstruktywnego zakończenia - w każdym razie, było warto.
                  Pozdrawiam!
                  PS. Swoją drogą - pewnie nie raz zanudzam Księgę :))) czasem mi się należy reprymenda :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka