a_euforia
09.12.12, 14:52
Witam, dwa razy wyszło 24 bez zmian - raz w pytaniu o zmiany w sytuacji, drugi raz - o działania człowieka (w tej samej sytuacji).
Powrót, Punkt zwrotny.
Jak dla mnie oznacza powrót do czegoś, co już kiedyś było i się działo.
Mam tylko pytanie o czas w tej odpowiedzi.
Czy odpowiedź bez zmiennych linii oznacza, że sytuacja pozostanie jeszcze dłuuugo bez zmian, a powrót nastąpi kiedyś tam? Odpowiedź przedstawia głównie teraźniejszy cykl uśpienia (nawet zima się zgadza ;-)) i zapowiedź powrotu w odległej przyszłości?
Czy - druga opcja? 24 bez zmian oznacza, że sprawa zmieni swój obrót zaraz, bardzo szybko nastąpi realizacja, trwała zmiana - w powiązaniu z drugim pytaniem - dzięki działaniom człowieka?
Nie mam zbyt wielu doświadczeń z heksagramami bez zmian, ale sądzę, że częściej dotyczą wewnętrznych procesów niż zmian na zewnątrz...Z ostatnich lat:
Heksagram 1 bez zmian - bardzo konkretna oferta z czyjejś strony, (wielkie chęci), która nie doszła do skutku, a wszystko wskazywało na 100% powodzenie - na wewnętrznej twórczości się skończyło :-)
Heksagram 7 bez zmian - pytanie o to czy znajdę zgubiony przedmiot, długo szukałam - znalazłam natychmiast, w bardzo krótkim czasie - jakbym trafiła
Heksagram 9 bez zmian - czy w danym czasie uda się zorganizowac nowe przedsięwzięcie - nie było nawet szans :-)
Heksagram 2 bez zmian - z perspektywy czasu sądzę, że była to krótka odpowiedź: "nie", informacja o tym, że w danej sprawie kompletnie nic się nie wydarzy
36 bez zmian - dół gigant, chęc bycia samemu, schowania się w mysią norę
51 bez zmian - natychmiastowa reakcja emocjonalna z czyjejś strony
20 bez zmian - myślenie, obserwowanie, bez działania
A 24? :-) I to dwukrotnie?
Pozdrawiam!