kozka1
20.03.14, 15:44
Zapytałam co wyniknie dla Europy, Świata z ekspansji terytorialnej Rosji wobec Ukrainy.
36. 1, 3 / na 2
drugie pytanie zawęziłam do Polski
47. 2, 4, 5 na 2
dwa razy Biorczość - jak ją czytać? Nie wiem czy nie plotę głupot, ale różnie ten heksagram, mimo tej samej pozycji, odbieram.
W pierwszym przypadku - odpowiedź moim zdaniem tyczy przede wszystkim losów Ukrainy - zranienie, uwięzienie, gra pozorów/ działania Rosji - H.36 / , poddanie się, opuszczenie, /H.2 /, osamotnienie i izolacja /suma 38/. Tutaj Biorczość czytam jako i pozycję Ukrainy, /która pola manewru bez zewnętrznego wsparcia w sumie nie ma/ jak i reakcję Europy i Świata.
Lśnienie /wzięcie w zależność, przechwycenie i usidlenie przechodzi w Biorczość /posłuszeństwo, oddanie/. Smutne... Niedźwiedź zeżre i tyle.
Z drugiej strony kogo oznacza Bażant? Bażant prędzej z Rosją mi się kojarzy niż Ukrainą ( żar ptak i fantazje na temat wskrzeszenia mocarstwa - Putin????). W liniach zmiennych nie ma zapowiedzi dobrego losu...
W drugim przypadku / Polska / represje i sankcje gospodarcze / H47/ zaowocują oszczędnością i koniecznością reform, przebudowy / suma 49 /. Trigram wewnętrzny Wiatr - znowu zmiany.
W tym przypadku, mimo trudności, efekt wydaje mi się korzystny w dalszej perspektywie.
Plotę głupoty???
Pozdrawiam
K.