18.02.15, 15:17
Hej,

Powyższy heksagram wypadł mi na pytanie "Jaka jest obecna sytuacja mojego związku z J. i ku czemu zmierza"?

Mam podejrzenia, że partner mnie zdradza. Zasłania się pracą i nie przejmuje moimi uczuciami, wręcz reaguje złością na każdą próbę rozmowy, mówi, że nie ma czasu teraz tego wyjaśniać i chce odpocząć od związku na jakiś czas dopóki sprawy w pracy się poukładają. Zachowuje się egoistycznie i nie wierzę, że tak mnie zawodzi. 30.3 mówi o moich podejrzeniach, przeczuwaniu najgorszego, zastanawianiu się kłamie czy nie kłamie? 30.1 o moim wahaniu, co robić: rzucić go czy dalej walczyć? Nie rozumiem 35, bo odnosi sie raczej do kwestii zawodowo-urzędniczych. 30 + 35 = 65 - 64 = 1. O jaką aktywność chodzi? On się wycofał i mnie ignoruje, a ja się martwię.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sweet_ladybird Re: 30.1.3/35 19.02.15, 11:32
      czesc,

Mi sie osobiscie wydaje ze to nie jest bezposrednia odpowiedz na Twoje pytanie. 3 linia moze oznaczac jego niezdecydowanie, jakies perypetie uczuciowe, moze nie wie co ma zrobic z wasza relacja? Ja nie widze tu oszustwa, zdrady itp. Ale ogolnie nie umiem Ci pomoc w zrozumieniu tej przemiany. W moim pierwszym kontakcie z Ksiega, pomimo tego ze zadalam pytanie i to po raz pierwszy, to dostalam odpowiedz ale opisujaca co sie stanie gdy bede sie ta sprawa zajmowala. Wtedy tego nie rozumialam, ale zapisalam sobie wlasnie te pierwsze heksagramy i dzis moge powiedziec ze oczywiscie ta odpowiedz krazyla wokol tematu ale pokazala cos innego niz to o co pytalam :-)
      pozdrawiam

S_L
      • transwizje Re: 30.1.3/35 19.02.15, 14:25
        To jakieś wydarzenie w związku ze związkiem, które dopiero się stanie. I Twoje dopasowywanie do tego, co jest na siłę. Czemu? Wypadła 1 linia, czyli coś, co dopiero idzie (może już przyszło, gdy to piszę, bo przeważnie pierwsza linia nadchodzi dość szybko).
        Generalnie ta przemiana opisuje wahania i odczucia, jakiś rodzaj zwątpienia na jakiś czas, co ma związek z poczuciem bycia w pełni sobą (także w pracy, ale 35 jest autokreatywne i lubi brylować, pełnić rolę autorytetu). Może po prostu porozmawiajcie o swoich uczuciach.
        Pozdrawiam, ES
        • ana-mal Re: 30.1.3/35 19.02.15, 23:19
          Hej,

Dzięki za odpowiedź dziewczyny.

Okazuje się, że okłamuje mnie w sprawie pracy. Mówił mi, że pracuje jako laborant w szpitalu, a dowiedziałam się że tak naprawdę jest pielegniarzem :) wiele kłamstw wychodzi na jaw, które są wynikiem (moim zdaniem) niskiego poczucia wartości i chęcią zaimponowania mi. Jestem gotowa mu wybaczyć, jeśli przyznałby się i zechciał rozmawiać. Ale on unika mnie. Wypiera się wszystkich kłamstw, mówi, że jestem irracjonalna i jeśli uważam go za klamce to mam go zostawić, nie rozmawiać z nim i nie spotykać się z nim. W obawie, że więcej go nie zobaczę przeprosiłam, choć wiem, że kłamie. A więc dostosowuje się jak piszesz transwizje. Powiedział, że spotka się ze mną za około dwa tygodnie (bo nie mieszkamy razem) bo potrzebuje czasu.

Napiszę jak wydarzy się coś nowego
          • 1ansien2 Re: 30.1.3/35 04.09.15, 09:39
            Jak dalej potoczyły się Twoje sprawy?
            • ana-mal Re: 30.1.3/35 12.09.15, 18:07
              Hej,

Ten związek się posypał. On stracił mną zainteresowanie w tamtym momencie kiedy przylapalam go na tych wszystkich klamstwach. Wiem teraz na pewno że mnie zdradzał i to z wieloma kobietami. Jestem szczęśliwa w innym związku i nie zależy mi na nim. Nie był mnie wart. Nie widzę związku między heksagramami które wylosowalam a tym co się wydarzyło.

Pozdrawiam serdecznie
              • transwizje Re: 30.1.3/35 13.09.15, 11:09
                A ja widzę. To opowiadanie o jego zachowaniu i stosunku do ciebie. Wybrał wizerunek zewnętrzny.
                Heksagram sumaryczny, 1, odnosi się do planowanego działania, rozpoczęcia czegoś, jak i manifestowania męskości.

Pozdrawiam,
                ES
              • jasnygrom Re: 30.1.3/35 13.09.15, 20:24
                :)
                ana-mal pisze:
                Nie widzę związku między heksagramami które wylosowalam a tym co się wydarzyło.

Ewa pisze:
                A ja widzę.
                --------

I ja.
                Rysunek heksagramu przed pierwszą przemianą przypomina jarzmo na woły, albo sieć (Oko za Okiem):
                (...) W obawie, że więcej go nie zobaczę przeprosiłam, choć wiem, że kłamie. (...)

Po faktach łatwiej podjąć próbę interpretacji:

|:||:|
                |:||:: 30.1 Ślady stóp biegną wzdłuż i wszerz. Jeżeli ktoś to traktuje z powagą nie ma ujmy.
                --------
                Krzyżują się ślady stóp. On kluczy. Nie traktuje tego poważnie:
                (...) przylapalam go na tych wszystkich klamstwach. Wiem teraz na pewno że mnie zdradzał i to z wieloma kobietami. (...)

|:||::
                |:|::: 56.3 Wędrowcowi płonie schronisko. Traci wytrwałość swego młodego sługi. Niebezpieczeństwo.
                --------
                Groziło niebezpieczeństwo trwania w niedobrym zwiążku, ale na szczęście:
                (...) Ten związek się posypał. On stracił mną zainteresowanie w tamtym momencie kiedy przylapalam go na tych wszystkich klamstwach. (...)
                (...) nie zależy mi na nim. Nie był mnie wart. (...)

|:|::: 35.0 Postęp. Potężny książę uhonorowany jest końmi w wielkiej liczbie. Jednego dnia trzykroć jest przyjmowany na audiencji.
                --------
                Po przemianach nad Ziemią zaświeciło Słońce:
                (...) Jestem szczęśliwa w innym związku (...)

życzące powodzenia pozdro :) ryx

PS. Dlaczego z ogniem skojarzono słowo 'Lgnięcie' - zrozumiał każdy, kto w ostatnie upały (Ogień) zdejmował mokrą od potu odzież. Trudno ją było oderwać, tak przylegała do ciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka