Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prezenta dla narciarza- proszę o pomoc

18.11.09, 17:37
    witam serdecznie,
    zbliżają się święta i jak co roku już wiem, że będę miała problem z prezentami.
    Jestem zwolenniczką kupowania prezentów związanych z pasjami obdarowywanej
    osoby. Wśród najbliższych wielu narciarzy, więc chciałabym się dowiedzieć czy
    macie może jakieś fajne, niestandardowe pomysły na prezenty związane z nartami.

W zeszłych latach "święty Mikołaj" przyniósł m.in. stare narty, stare książki
    (jedna jest z 1947 z tego co pamiętam), plus co niektórzy dostali prezenty z
    asortymentu mojej firmy (na maila mogę przesłać co to takiego, żeby nie było
    że się promuję- mój e-mail info@narciarzdoskonaly.pl).

będę bardzo wdzięczna za pomysły. zresztą myślę, że ten wątek pomoże nie tylko
    mnie.

z góry wielkie dzięki za pomoc
    pozdrawiam
    AP
    Obserwuj wątek
      • Gość: loopster Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc IP: 85.222.87.* 18.11.09, 17:47
        torba na narty
        torba na buty
        odzież term....coś tam /nigdy nie wiem, czy termiczna czy termalna/
        skarpety
        ....
        ....
      • siejest Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc 18.11.09, 18:00
        Plecaczek lawinowo-alarmowy, suszarka do butów...
        Nie no, to przecież przekaz reklamowy. Nie mam z tym problemu ale
        takie podejście..., nie no, cwane. (narciarzdoskonaly.pl) ;)
        Stare google może Pana Fijasa haha, jakąś nartę na których siostry
        Tlaukówny jeździły z autografem może, ja bym się ucieszył.
      • siejest Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc 18.11.09, 18:06
        A niby dlaczego miałabyś się nie promować. Ja poproszę o rodzaj
        oferowanego asertymentu. No fakt, przecież Mikołaj już, tuż, tuż.
        Pozdrawiam
        • Gość: o_andrzej Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc IP: *.cyf-kr.edu.pl 18.11.09, 18:23
          No dobra siejest, zaraz nam sie oberwie od Ortodoxa. Nam i Agnieszce. ;)
          Agnieszko, lepiej juz bylo wprost napisac o co chodzi niz stosowac tak bardzo
          czytelny kamuflarz. Ale pomoge Ci. Chodzi o nowa ksiazke, ktora u Was kupie
          pomimo, ze ma carving w tytule. Mitek z innych forow, powiedzialby, ze ksiazka
          jest "demodee", ze czasy szalenstwa carvingowego minely, ze znow zaczyna byc
          normalnie, ale ja nie jestem Mitkiem. ;) Za 40 zl co mi tam, stac mnie. :)

Wciaz uwazam, ze "Narciarz Doskonaly" to najlepsza ksiazka o fizyce w nartach z
          jaka mialem w zyciu do czynienia. Bogiem a prawda to mialem do czyniania z
          niewieloma.
          • siejest Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc 18.11.09, 18:41
            Gość portalu: o_andrzej napisał(a):

> No dobra siejest, zaraz nam sie oberwie od Ortodoxa. Nam i
            Agnieszce. ;)
            > Agnieszko, lepiej juz bylo wprost napisac o co chodzi niz stosowac
            tak bardzo
            > czytelny kamuflarz. Ale pomoge Ci. Chodzi o nowa ksiazke, ktora u
            Was kupie
            > pomimo, ze ma carving w tytule. Mitek z innych forow,
            powiedzialby, ze ksiazka
            > jest "demodee", ze czasy szalenstwa carvingowego minely, ze znow
            zaczyna byc
            > normalnie, ale ja nie jestem Mitkiem. ;) Za 40 zl co mi tam, stac
            mnie. :)
            >
            > Wciaz uwazam, ze "Narciarz Doskonaly" to najlepsza ksiazka o
            fizyce w nartach z
            > jaka mialem w zyciu do czynienia. Bogiem a prawda to mialem do
            czyniania z
            > niewieloma.
            Ach to ja też wezmę (Orti nas zastrzeli, ciekawe jak
            będzie "bolało" ale tak na poważnie za nartę Pani Doroty z
            Badgastein (14 stycznia 1984 (slalom) - 3.miejsce) albo Pani
            Małgorzaty z Schruns – 16 stycznia 1983 (slalom) - 2.miejsce,
            oddałbym trochę krwawicy.
      • Gość: resw Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc IP: *.acn.waw.pl 18.11.09, 18:21
        www.allegro.pl/item819687334_spodnie_narciarskie_iguana_aqua_trail_bcm.html
      • Gość: anka Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.11.09, 20:55

www.allegro.pl/item822832644_bielizna_termoaktywna_webster_najtaniej_kpl_xl.html

teraz 119zł i przy zakupie 2 kpl wysyłka gratis!!!
        rozne rozmiary
        • skyddad Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc 18.11.09, 21:03
          Prezent praktyczny;
          Zafundowac dobry servis nart.
          Kijki,Kask,moze jakis ochraniacz na kregoslup itp,rekawiczki,zafundowac wkladki
          formowalne termicznie oczywiscie z operacja zamontowania.
          Te prezenty sa rowniez wartosciowe chociaz ich nie widac.
          Pzdr.sky.
      • jeepwdyzlu siejest to nie jest śmieszne 19.11.09, 11:24
        agnieszka serwuje nam tu ordynarną reklamę
        i nie widze w niej nic ani zabawnego, ani wyrafinowanego..
        prosta żenada i dziwię Ci się, że nie reagujesz...

jeep
        • ortodox Re: siejest to nie jest śmieszne 19.11.09, 12:23
          Cały czas i coraz bardziej jesteśmy zalewani reklamowym spamem.
          o ile głupawa aprobata siejesta "dlaczego nie maiłabyś się promować?"
          jest całkiem uzasadniona w świetle jego obecności na forum. A pozytywne reakcje Skya trąci naiwnością i kompletnym brakiem poczucia rzeczywistości. To reakcja Andrzeja jest już złośliwa i nakierowana na podgrzewanie konfliktów. Żałosne, bo można prowokować konflikty w imię dobrej sprawy, ale nie w obronie spamu. To jest chore Andrzeju i niewiele tu zmieniają emocjonki.
          pozdro.
          • Gość: o_andrzej Re: siejest to nie jest śmieszne IP: *.ghnet.pl 21.11.09, 22:02
            > To reakcja Andrzeja jest już złośliwa i nakierowana na podgrzewanie konfliktów.

Ani mi to w glowie. Zlosliwa w stosunku do reklamodawcy czy Ciebie, bo tego nie
            rozumiem?

Nie Ortodoxie. Bylo kilka powodow do napisania tego co napisalem. Chec pokazania
            reklamodawcy, ze wiemy o co chodzi, ze nie dajemy sie oszukac. Pokazanie, ze
            mozna wytknac spam metodami nieortodoxyjnymi i ze nawet w spamie mozna znalezc
            elementy pozytywne, moze nie w kazdym, ale tym na pewno. No i rodzaj zabawy, by
            przekonac sie jak zareagujesz, komitywy z siejestem. :) Ale nie zlosliwosc.

Ksiazke (o nauczaniu i przygotowaniu do sezonu) nawiasem mowic juz zamowilem.
            Nie omieszkam napisac co o niej mysle.

I jeszcze jedna uwaga na koniec. Bardzo wysoko cenie u ludzi poczucie humoru,
            uwazam je za niezbedny element inteligencji, bardzo pomocny w kontaktach
            miedzyludzkich. Pomimo pozorow nie jestes go pozbawiony.
            • maladanka piersiówka 24.11.09, 08:52
              może byc dla mnie piersiówka pełna,alebo cos do piersiówki w dobrym
              gatunku :)
              • cosik4 Re: piersiówka 21.02.15, 21:08
                Jak dla narciarza to widziałam fajną piersiówkę na stronie
                prezentyswiata.pl
            • Gość: o_andrzej Re: siejest to nie jest śmieszne IP: *.cyf-kr.edu.pl 24.11.09, 14:50
              > Ksiazke (o nauczaniu i przygotowaniu do sezonu) nawiasem mowic juz zamowilem.
              > Nie omieszkam napisac co o niej mysle.

Juz przyszla. "Narciarstwo czyli jak poprawic technike i przygotowac sie
              fizycznie do sezonu". Autor Andrzej Peszek.

"Dla sredniozaawansowanych" glosi napis na okladce i odpowiada on prawdzie.
              Troche za trudna dla poczatkujacych, zbyt oczywista dla zaawansowanych, choc i
              im wiele pozwala uporzadkowac i ponazywac.

Podoba mi sie. Pierwsza czesc poswiecona jest przygotowaniom do sezonu,
              cwiczeniom, tzw. suchej zaprawie. Wydaje sie niezla, choc dla mnie mniej
              interesujaca. Potem krotko wprowadza w swiat sprzetu, rodzaje nart, taliowanie,
              promienie skretu. Dobre, choc nie bez bledow. Najlepsza, a dla mnie najbardziej
              interesujaca, jest czesc poswiecona technice jazdy. Glownie karwingowej, czyli
              na krawerdzi, ale nie tylko. Prosto, unikajac zbednych i czesto trudnych pojec,
              opisuje anatomie skretu, roznego rodzaju przejscia w nowy skret (unikam slowa
              odciazenia, bo w jezdzie czysto karwingowej teoretycznie go nie ma). Troche jest
              o zmianie obciazenia przod-tyl, o wyginaniu nart w celu zaciesnienia skretu, o
              prezewadze obciazenia narty zewnetrznej, zgieciu bioder, itd. Bledy, wg. mnie,
              tez sa. Np. niejasnosci zwiazane z tzw. antycypacja (autor unika swiadomie tego
              slowa), a ogolnie trudnego do pogodzenia nachodzenia stylow czysto krawedziowych
              z klasycznymi zeslizgowymi. Ale nie chce wchodzic w szczegoly, by nie zanudzic.
              Za jakis czas otworze taki dyskusyjny watek na www.skiforum.pl, gdzie kiedys
              dzialalem. Dlaczego tam? Bo odbylem tam kilka dyskusji dotyczych roznych
              aspektow techniki skretu. Z wieloma argumentami nie moglem sie wtedy tam przebic
              nawet do osob, ktore znaja sie na rzeczy, a przynajmniej tak by sie moglo
              wydawac. Z ogromna satysfakcja znalazlem w ksiazce wiele wyjasnien i opisow
              zgodnych z moimi uwagami i z nieukrywana satysfakcja oznajme to moim dawnym
              "adwersarzom". :)

Ogolnie biorac, polecam te ksiazke, zwlaszcza sredniozaawansowanym.
              • Gość: o_andrzej Re: siejest to nie jest śmieszne IP: *.cyf-kr.edu.pl 24.11.09, 14:52
                Aha, i zapomnialem o waznym. W ksiazce sa swietne ilustracje, naprawde pomocne w
                zrozumieniu anatomii skretu.
      • maestrini Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc 26.11.09, 12:08
        a może zaproszenie na profesjonalny trening narciarski? Będziemy
        takie organizowac tej zimy w Oravicach w soboty, niedziele i ferie.
        W programie duzo jazdy na bramkach...
      • Gość: Wojtek4 Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc IP: *.gemini.net.pl 26.11.09, 12:59
        Jeśli narty już mają, gogle i kijki też to polecam sprezentować im spadochron do
        kompletu. Poważnie mówię :) Snowkite snow-kite-23.notlong.com staje się
        ostatnio coraz bardziej popularny i z pewnością będzie niezłym urozmaiceniem dla
        fanów śnieżnego szaleństwa!
      • cashek01 L-karnityna Direct 30.11.09, 09:05
        Kup mu ten suplement, jesli jezdzi jak szalony. Kazdy w pewnym momencie odczuwa
        zmeczenie miesni. L-karnityna direct pozwala to zwalczyc, dzieki czemu jazda
        jest bezpieczniejsza.
      • bober80 Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc 22.02.10, 13:15
        Kup im jakiś narciarski gadżet, coś w stylu: gumowych zelówek
        przymocowywanych do butów narciarskich, pokrowiec na narty, albo
        rogi na kask... itp. jeśli podstawowy sprzęt mają.
      • Gość: Miś Re: prezenta dla narciarza- proszę o pomoc IP: *.chello.pl 22.02.10, 14:24
        Ja jakisc czas temu odkryłam portal www.poznajmarzenia.pl
        wpisuje tam co bym chciała dostac, co by mi sie przydało. Znajomi
        idąc do mnie na urodziny czy imieniny nie maja problemu z
        prezentami. Anonimowo rezerwuja spełnienie marzenia:-) aby prezenty
        sie nie dublowały. Namów narciarza aby sie wpisał nic nie kosztuje a
        ułatwia kupowanie prezentów:-) pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka