Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chopok czy Wurzeralm, Hinterstoder (Górna Austria)

IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 10:05
    Zestawienie może wydac się dziwne, ale nie byłem do tej pory ani w jednym ani drugim miejscu. Wyjazd w połowie stycznia na 6 -7 dni z Łodzi (2 doroslych - średnio zaawansowana jazda plus dwoje dzieci - w tym 7 letnie uczące sie jeździc). Co do Chopoka to na tym forum jet trochę wpisów, ale niezbyt dużo z okresu po uruchomieniu w zeszłym sezonie kolejki gondolowej - Grand Jet z Otupnego (podobno skróciło to czas oczekiwania na wjazd), w tym sezonie ma byc uruchomione nowe krzesło - 6 -tka z Zahradek. Czy w tym okresie należy spodziewac się kolejek przy wyciągach, ewentualnie tłoku na stokach, co zdają sie sugerowac ostatnie wpisy (zaznaczam, że zakwaterowanie byłoby na terenie Doliny Demanovskiej)? Co do Austrii to chodzi mi o to by nie jechac zbyt daleko, do wskazanych ośrodków Wurzeralm, Hinterstoder jest ode mnie ok.850 km, infrastruktura wydaje się też dosyc przyzwoita jak na pierwszy wyjazd w Alpy (łącznie ok. 60 km tras). Na Słowacji troche taniej, ale warunki pewnie gorsze.
    Proszę o radę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: JurekM Re: Chopok czy Wurzeralm, Hinterstoder (Górna Aus IP: 109.243.204.* 21.09.10, 10:55
        z tych dwóch na pewno lepszy będzie Hinterstoder,przede wszystkim kolejki będą duuuużo mniejsze,ale polecam Tobie dołożyć dosłownie parę euro i nadłożyć 60 km i pojechać do "narciarskiego raju" - Schladming-Dachstein - www.planai.at
      • ewangelizator_carvingu Re: Chopok czy Wurzeralm, Hinterstoder (Górna Aus 21.09.10, 17:07
        Chopok w tym terminie - moze byc problem ze śniegiem,

wszystko zależy od pogody, jak bedzie duzo sniegu nie bedzie tłoku i warunki super, jak bedzie mało śniegu to Chopok bedzie jednym z niewielu otwartych osrodków i beda kolejki na kilomtery - nowa gondolka tu IMO niewiele pomoże

tak czy tak dużo lepszym rozwiązaniem bedzie Austria - tak jak JurekM radzi - Schladming

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka