Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Narty we Francji

IP: *.de 09.12.04, 13:56
    Zamarzylo mi się pojechać na narty z synem do Francji.Czy możecie polecić
    gdzie jechać? 3 doliny?Porte du solei(nie wiem jak sie pisze)? Tignes?
    Jeździmy średnio,wieczorami chcemy pójśc na pizzę i do kawiarenki
    internetowej.Chcielibyśmy mieszkać na stoku .Jak najlepiej dojechać na
    miejsce,przy zalożeniu,ze lecimy nsamolotem do Lyonu,Genewy lub
    Turynu.Będziemy wdzięczni za porady,pozdrawiamy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: Narty we Francji IP: *.fornfyndet.se 09.12.04, 14:49
        Witaj,
        Z Lyonu najprosciej taxi ale to 160km.Jak jest pare osob to najtaniej mikrobuss
        taxi.Inaczej to zwykly buss.Mam na mysli Tignes.
        Pzdr.Skyddad
        • Gość: ron5 Re: Narty we Francji IP: *.de 09.12.04, 15:20
          Wiem,że z Lyonu jest autobus do terenów narciarskich-tak mi napisali z
          informacji turystycznej.Podali tez strone internetową.Pytanie jeszcze gdzie
          jechać.Tignes??Pozdrawiam,
          • Gość: ian Re: Narty we Francji IP: *.net81-66-144.noos.fr 09.12.04, 16:11
            Wiec moze od poczatku : dobrze zebys powiedzial w jakim okresie jedziesz i
            wzgledem tego mozna dobrac odpowiednia stacje (chodzi o jej wysokosc i
            zasniezenie w danym okresie), zakladam, ze bedzie to okres styczen-marzec wiec
            klopotow nie bedzie.
            Dalej, zakladajac ze chcesz narty wakladac od razu pod domem masz pelny wybor
            osrodkow, ja do swoich ulubinych zaliczam Meribel-Mottaret, Courchevel,Val
            Thorens(wszystkie w 3 dolinach),Avoriaz (Portes du Soleil), Tignes raczej mniej
            bo to blokowisko).
            Wiecej ci nie podaje zeby nie mieszac w glowie.
            Teraz dojazd : jezeli lecisz do Lyonu to z lotniska St-Exupéry masz
            bezposrednie dostep do dworca kolejowego i mozesz jechac pociagiem TGV (expres)
            do Moutiers (stacja docelowa dla 3 Dolin) (dalej do stacji ski-busem),
            jezeli jedziesz do Tignes to kontynuujesz tym samym pociagiem do
            Bourg-St Maurice (nastepnie ski-bus sprzed dworca).
            Jezeli zdecydujesz sie na Avoriaz, to najlepiej leciec do Genewy a nastepnie
            bezposrednim autobusem (agencja SAT tel : 33( 0)4 50 38 42 08). Jezeli masz
            duzo kasy jest mozliwosc dotarcia helikopterem z Genewy (33(0)4 50 92 78 21).
            Zeby zgrac samolot z pociagiem sprawdz polaczenia na stronie SNCF :
            www.voyages-sncf.com
            Udanego wyjazdu
            • Gość: marcin Re: Narty we Francji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.04, 22:30
              Zdecydowanie polecam RISOUL / VARS , jest pięknie, nie ma betonowych blokowisk,
              warunki na narty i na deske - REWELACJA!!! Ogromna ilość tras, każda inna,
              pogoda spox. Jak tam pojedziesz to raz na zawsze zapomnisz o lodowcach w Austrii!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka