Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SŁOWACJA TANIO!!!!

IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 11:05
    kto wie gdzie mozna tanio poszusować, zjeść i sie wyspać na terenie Słowacji?
    wybieram sie z znajomymi w styczniu (autem), chcielibysmy wiedziec gdzie
    najlepiej i za dobra cene. byłbym wdzięczny za jakies konkretne namiary.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rubi Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:23
        www.zuberec.sk
      • Gość: Baryla Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 80.249.4.* 13.12.04, 14:21
        Dajcie sobie spokój z rezerwowaniem kwater (chyba, że interesują was hotele
        wielogwiazdkowe). W Liptovskim Mikulasu zapukajcie do jakiegokolwiek domu i
        pokoje na pewno będą i to w całkiem niezłym standardzie i to nie tylko tam gdzie
        jest szyld PENZION. Tylko najlepiej nie szukajcie w centrum tylko gdzieś po
        drodze z Mikulasza do Jasnej (bliżej stku i zazwyczaj taniej). I nie krępujcię
        się na przypał trzeba chodzić i pytać, ja zazwyczaj w 2-3 domu znajdowałem
        kwatery w ilości i cenie satysfakcjonyjącej obie strony (180-220 Koron).
        • Gość: Radek Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: *.de.ibm.com 13.12.04, 15:17
          Ale czy w terminie między Świętami a Nowym Rokiem też tak będzie? Chętnie bym
          zrobił tak jak mówisz ale nie chciałbym na koniec szukać noclegu o 23 w nocy i
          to po polskiej stronie.
        • Gość: Robin Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: *.gpw.com.pl 13.12.04, 17:19
          Jak daleko jest z Liptowskiego na Chopok i czy jeżdzą częstą jakieś busy
          prywatne, albo czy można podjechać tam prywatnym autem i spokojnie zaparkowac ?
          • Gość: Baryla Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 80.249.4.* 14.12.04, 09:57
            Z Mikulasza do wyciągów jest ok. 10 km, w zeszłym roku nie byłem, ale w jeszcze
            poprzednim nie było żadnych busów nic kompletnie oprócz autobusów jeżdżących ok
            raz na godz. i często na niektórych przystankach się nie zatrzymywały z uwagi na
            przepełnienie. Niesamowite ale tak było, może mają zakaz wjazdu bo to chyba
            jakiś Park Narodowy, bo w innym przypadku to kopalnia złota dla prywatnych
            przewoźników. Jeśli chodzi o parking to nie powinno być kłopotów pod warunkiem,
            że wcześnie się zjawicie na stoku, z tego co piszą na stronie www.jasna.sk/pl to
            w tym roku będzie darmowy, kiedyś tak nie było ale wymogły to okoliczne ośrodki
            , które zaczęły oferować darmowe parkingi.
            A co do kwater w święta to też mi się nigdy nie zdarzyło być tam w tym okresie
            ale z tego co mówią moi znajomi to nie ma dramatu, luźniej niż w Zakopanym, ale
            wiadomo ryzyko trochę większe. Radzę poszukać na stronie www.liptov.sk jest
            odnośnik do bazy kwater prywatnych, a przy okazji można tam sobie zobaczyć jak
            wyglądają przecięne prywatne kwatery w Mikulaszu lub Demanowej (dolinie
            prowqadzącej do ośrodka w Jasnej z Mikulasza).
            • Gość: Robin Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: *.gpw.com.pl 14.12.04, 14:42
              Dzięki za info. A przy okazji byłeś w Mikulaszu w aquaparku ? warto ?
              Ja planuje jechac w styczniu, pierwszy lub drugi tydzień więc liczę, że ludzi
              nie będzie tak jak przed sylwestrem. A czy w samej Jasnej są jakies kwatery czy
              tylko hotele ?
              • Gość: Baryla Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 80.249.4.* 14.12.04, 15:25
                Nie byłem w aqaparku bo nie byłem w zeszłym roku na Słowacji na nartach
                niestety. A co do kwater to raczej nic tam nie ma, słyszałem o jakichś chatach
                ale nie byłem i są one wynajmowane chyba przez hotele. W samej Jasnej to nie ma
                nawet sklepu spożywczego, tak więc jak ma być tanim kosztem to się chyba nie da.
          • Gość: Baryla Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 80.249.4.* 14.12.04, 10:28
            www.mikulas.sk/bus/505419_t.htm
            tutaj jest rozkład autobusów z mikulasza do Jasnej tylko odszyfrować te
            wszystkie znaczki to wcale nie taka prosta sprawa, sprawdź bo niektóre autobusy
            jeżdżą tylko w określone dni.
      • Gość: jin Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:47
        który są najlepsze trasy (czerwone)i najlepsze warunki: Hrebenok, Poprad, Stary
        Smokovec, Istebne, Strbské Pleso. jeśli ktos ma jakieś doświadczenia z tymi
        ośrodkami narciarskimi to prosze o opinie.
      • Gość: www.abus.szm.sk Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 213.215.81.* 13.12.04, 19:31
        Jetem wlastnicelka i oferujem vam noclegi v nasom AB pensjonate v gorskej wsi
        Ludrová na Slowacji / 70 km od Chyzne v Polski /. Gory tylko 100 m od
        pensjonatu , atrakcje jak gorące źródła wspaniałe o każdej porze roku oraz
        trasy narciarskie i szlaki turystyczne Besenova / 9 km / i Aquapark
        Tatralandia / 29 km / .
        W odległości 5 km od domku położone jest nowoczesne centrum narciarskie Skipark
        Ruzomberok - Malino Brdo / www.skipark.sk /, gdzie znajduje się 7 wyciągów
        narciarskich o długości od 136 m do 3900 m !!! , oraz 8 osobowa kabinowa
        kolejka linowa o długości 1770 m i 4 osobowa kolejka krzesełkowa o długości
        1300 m. Trasy są sztucznie naśnieżane i oświetlone.
        W odległości 6 km na wschód od miasta położone jest nowoczesne kąpielisko
        termalne Besenova, które jest czynne przez cały rok.

K dispozicii bude apartament pre vas 2 pokoje+lazienka+kuchnia

Cena : 300 Sk/osoba/dobe , dzecka do 12 lat : znižka 50%

Wiecej info i zdjecja pokojow na nasej web :
        www.abus.szm.sk

Vierka Kajuchova
        tel.komurk. 00421 903 97 35 23
        abpenzion@zoznam.sk
        • Gość: Radek Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: *.de.ibm.com 14.12.04, 12:39
          Przed chwilą rozmawiałem z gościem z firmy Martour z Rybnika, który prowadzi
          sprzedaż kwater, hoteli, pensjonatów w Słowacji i stwierdził, że nic już nie ma
          wolnego w terminie Święta Bożego Narodzenia-Sylwester. I generalnie odradzał
          jechanie w tym terminie 'w ciemno' bo nic się nie znajdzie na miejscu. Sam
          takie szukanie 'w ciemno' na miejscu praktykowałem w Chorwacji w lecie ale nie
          wiem jak to jest na Słowacji. To jak to jest w końcu? Może ktoś zna jakąś fajną
          kwaterę dla 8 osób (4 pokoje 2-osobowe) od 27 grudnia do 2 stycznia?
          • Gość: Baryla Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 80.249.4.* 14.12.04, 13:47
            Trudno żeby koleś z biura pośredniczącego w wynajmowaniu kwater ci polecał
            szukanie bez działki dla niego. A pozajmowane to na pewno są ale hotele. W
            mikulaszu w każdym prawie domu piętro w sezonie jest dla narciarzy, ale wiesz
            jak to jest 8 osób w jednym miejscu może być kłopot. Nie podejmę decyzji za
            Ciebie ale jak masz samochód to na pewno coś znajdziecie w okolicach gdzie nie
            ma blisko przystanków autobusowych (polecam dzielnicę Bodice zaraz za zjazdem z
            autostrady w kierunku Jasnej skręcasz w prawo i masz pełno domków i gdzieś coś
            na pewno znajdziecie)
          • Gość: WOLNY SYLWESTWER Re: SŁOWACJA TANIO!!!! IP: 213.215.81.* 16.12.04, 22:03
            Dzien dobry ,

moj sasied / mozlivosc zazvonit do nich , email necynny / oferuje vam noclegi v
            domku v gorskej wsi Ludrová na Slowacji / 70 km od Chyzne v Polski /. Gory
            tylko 100 m od pensjonatu , atrakcje jak gorące źródła wspaniałe o każdej porze
            roku oraz trasy narciarskie i szlaki turystyczne Besenova / 9 km / i Aquapark
            Tatralandia / 29 km / .
            W odległości 5 km od domku położone jest nowoczesne centrum narciarskie Skipark
            Ruzomberok - Malino Brdo / www.skipark.sk /, gdzie znajduje się 7 wyciągów
            narciarskich o długości od 136 m do 3900 m !!! , oraz 8 osobowa kabinowa
            kolejka linowa o długości 1770 m i 4 osobowa kolejka krzesełkowa o długości
            1300 m. Trasy są sztucznie naśnieżane i oświetlone.
            W odległości 6 km na wschód od miasta położone jest nowoczesne kąpielisko
            termalne Besenova, które jest czynne przez cały rok.

K dispozicii bude domek zobac strone :
            www.mojweb.sk/ludrovaholiday/
            Cena jest 400 Sk/osobe/noc

Prose szybku odpowiedz.

Vierka Kajuchova
            tel.komurk. 00421 903 97 35 23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka