Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Śnieg Dolomity

28.12.04, 00:10
    A heavy snowfall in Val Gardena and the Dolomites...
    On the top there are 30-40 cm of fresh snow!

Otwarte około 96% tras... :D

śniegu od 30 do 100 cm :D

MIODZIO
    Obserwuj wątek
      • docg Re: Śnieg Dolomity 02.01.05, 11:07
        śnieg faktycznie padał do 28.12 i jest go dużo, ale że 96% tras otwartych to
        przesada, wiele tras jest zamkniętych, bo Włosi korzystając z mrozu intensywnie
        naśnieżają (wygląda to dość komicznie - kupa naturalnego śniegu, a oni dalej
        produkują sztuczny, jakby musieli wykonać plan ;-) ) - z tego powodu nieczynne
        były np. czarna trasa przy wyciągu talerzowym w Obereggen/Pampeago i orczyk w
        Cavalese. No i z żalem stwierdziłem że jedne z najlepszych wyciągów- Laurin II
        i Laurin III w Nova Levante zostały zlikwidowane :-(
        • Gość: Skyddad Re: Śnieg Dolomity IP: *.fornfyndet.se 02.01.05, 12:33
          Boje sie ,ze bede sie chlastal w imieniu Wote duzym nozem.
          Drodzy narciarze po obejrzenmiu dzisiejszej Alpenpanorama troszke wzrosl u mnie
          pesymizm.Obecnie Wlochy polnocne maja juz +3Cdo +5C i tak zapowiadane jest na
          najblizszych pare dni.Oczywiscie noca spadnie temperatura ,ale strach ma duze
          oczy cieplo idzie z gory.Mam nadzieje ze obecnie Calgary i Gory Skaliste maja
          ponizej -20C to troszke tego zimna my skosztujermy za tydzien.
          Pzdr.Skyddad
          P.S Zagladajcie na strony miejscowosci i rubryki WETTER (pogoda) niemiecki.
          Piszcie jak najwiecej bedziemy wiedziec jaki jest rozwoj.
          • Gość: Colagen Re: Śnieg Dolomity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:48
            Rozmawiałem dzisiaj z Ola - skladałem jej zyczenia- W Falcade wspaniale słonce
            i leciutki mrozik . sniegu pod dostatkiem . zaprasza wszystkich do Falcade i
            sklada wszystkim najlepsze zyczenia noworoczne. Colagen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka