kb13 18.01.05, 21:42 Proponuję od dzisiaj stworzyć bazę danych na temat osób chętnych do wyjazdu na narty gdziekolwiek. Chodzi jedynie o informacje on - line, że ktoś wyjeżdża,że są wolne miejsca w samochodzie,itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 22:00 Towarzyskie - nie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 18.01.05, 22:07 Nie chodzi o towarzyskie wyjazdy, tylko narciarskie - kumasz? Jak w samochodzie jda dwie osoby to jest już dwa razy taniej, oczywiście tylko transport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 22:13 Ja uwazam tak- jak jada 4 osoby to jest drozej , bo jak jada dwie tzn ze dwie nie jada i jest taniej.przeciez te 2 osoby siedza w domu i nie kupuja skipasów, nie chodza do kawiarni nie pija bombardini wiec jest qrna taniej . Prosta matematyka 4x cos to zawsze wiecej niz 2x cos ( 4xski>2xski)przemysl to synu zanim zaczniesz kogos szukac na wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 19.01.05, 11:51 Colagen nie przeginaj. Kultura przede wszystkim!!!! Pomysł z bazą wydaje mi się całkiem dobry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sto19 Re: Wspólne wyjazdy 19.01.05, 14:05 pomysł dobry a jakieś konkrety? Kto,gdzie,kiedy? Wyłaczając Colagena , on zostaje w domu taniej będzie ,:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:09 ha ha - dzieki Sto - daje rade Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 20.01.05, 19:18 No nareszcie sensowne pytania. Może by nam Opiekun strony coś pdpowiedział, jak to zrobić technicznie. Chodzi o stworzenie jednej strony, na której będą: 1. Kto 2. Miejsce ((region zamieszkania)- ktoś, kto mieszka w Bielsku nie pojedzie z kimś ze Szczecina do Szczyrku!!!)) 3. Miejsce (region) wyjazdu 4. Alternatywny region wyjazdu 5. Termin wyjazdu 6. adres e-mail 7. Techniczne możliwości, np: (ilość wolnych miejsc w samochodzie) Co Wy na to? Odpisujcie szybko, bo zaraz będzie koniec sezonu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 20.01.05, 22:12 Technicznie jak to zrobić... Stronkę trzeba stworzyć, nawet na bezpłatnym serwerze. Pomysł jest ciekawy. Już mówię dlaczego: Znam przykład podobnej inicjatywy. Mój kuzyn w Niemczech należy do tzw republiki narciarskiej. Jest to około 100 osób poznanych za pomoca netu, znajomych itp. Działa to następująco. Organizują wyjazdy i potrafią zebrać cały autokar. Przy rezerwacji apartamentów dla tylu osób wychodzi na prawdę tanio. Umawiają miejsce, skład i jadą. Jedni tu inni tam. Zawiązały się wieloletnie przyjaźnie. Sam jestem ciekawy jak by to wyszło. Co o tym myślicie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomski26 Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:58 uważam, że to doskonały pomysł - jestem za :) Pozdrawiam Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:25 bardzo dobry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 21.01.05, 09:08 Ok! Nie tworzyłem nigdy stronki internetowej, ale póki co mam propozycję. Otóż piszcie do mnie na maila, a ja stworzę taką małą bazę danych w excelu i każdemu kto sie do mnie zgłosi będę wysyłał te dane. Być może w ten sposób powstanie nowa republika. Co Wy na to ? ZACZYYYYYYYNAMY. Mój mail kbatrys@gd.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 21.01.05, 14:24 Rozumiem, że chodzi Ci o chętnych do uczestnictwa w ww projekcie??? Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 21.01.05, 14:35 Co do stronki to się rozejrzę i zobaczę co da się zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:53 poroniony pomysł - sami sie przekonacie dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 21.01.05, 18:06 Słuchaj Colagen. Wiem że to ryzykowne i przy mentalności ludzi typu poroniony pomysł się nie uda. Wiem że często jest tak, że Ci albo inni będą niezadowoleni. Wiem też, ze działa cos takiego i to całkiem sprawnie. Momo wszystko ja tam bym spróbował. Zawsze wkurza mnie problem, ze nie mogę wśród znajomych zebrać grupy na wyjazd. A to im termin nie pasuje, a to miejsce, a tu już byli itp. Trzeba to tylko organizacyjnie ułożyć, a myślę że jest szanasa no i fajnych ludzi znaleźć.. wśród narciarzy takich z pewnością nie brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:51 nie uda sie to - mam doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 25.01.05, 07:53 Przez weekend mnie nie było więc się nie odzywałem. Miałem po cichu nadzieję że mnie zasypiecie mailami. Jak Colagen uważa że to się nie uda to niech zostaje w domu. A może rzeczywiście ma rację ??? Bo tak naprawdę to tylko Wote i ja jesteśmy optymistami, reszta być może chciałaby , ale ......? no właśnie co? Słuchaj Wote. Mnie też wkurza że nie mogę znależć chętnych na wyjazd i dlatego bawię się w forum. Odpowiedz Link Zgłoś
irekb7 Re: Wspólne wyjazdy 25.01.05, 08:16 Witam, cenna inicjatywa. Znam ten problem, ciężko jest zebrać komplet osób do auta, jestem chętny żeby się wpisać na listę. Widze że kilka osób jest zainteresowanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 25.01.05, 11:26 Cierpliwości trzeba, spokoju i konsekwencji. Jak się uda to ok, jak się nie uda to trudno. Spróbować zawsze warto, nikc nie tracimy. Pozdrówko Skauci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Wspólne wyjazdy IP: *.pgi.waw.pl 25.01.05, 13:30 Jak nie wierzycie ze mozna to jejdzicie na strone www.alpy-2005, prv.pl i zobaczycie ze mozna cos zdzialac. mal Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 25.01.05, 13:31 Hura. Już mam dwóch chętnych (razem ze mną to trzech) na wspólne wyjazdy. jeszcze dzisiaj dostaną małą jeszcze, bo małą, bazę danych (chętnych do wspólnych wyjazdów) i tak jak obiecałem dostaną ją wszyscy, którzy zgłoszą taką wolę. A zatem piszcie !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 25.01.05, 14:20 Informuję wszystkich chętnych że powstała właśnie pierwsza baza danych (chętnych na wyjazdy narciarskie). Proszę zgłaszajcie swoje dane na adres kb13@gazeta.pl. W odpowiedzi dostaniecie zawsze aktualną bazę danych. kb13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:28 he he he baza to 3 ha ha ha - nie uda sie nawet jak zbierzesz 20 to co? ha hah h hahahahhaha głupota i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:28 A moze załozcie biuro turystyczne hahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 26.01.05, 11:10 Przypominam że już istnieje baza danych wszystkich chętnych do wspólnych wyjazdów na narty. Wystarczy zgłosić swój akces do kb13@gazeta.pl W bazie przez dwa dni jest już 5 osób. Pomyślcie sobie co będzie za 30 dni!??!!! Polecajcie bazę swoim znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 26.01.05, 11:35 Colagen zamknij się życzliwie proszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loocynka Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:25 Colagen robi tak specjalnie, nie dajcie sie sprowokowac....ja uwazam, ze to doskonaly pomysl. W tym roku nie mialam z kim jechac, w ostatniej chwili znalazla sie chetna kumpela, a przeciez najwazniejsze to pojezdzic na nartach, a po nich wypic z kims grzanca. Gratuluje i powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agus Re: Wspólne wyjazdy IP: 217.153.67.* 26.01.05, 12:48 Właśnie wysłałam zgłoszenie do bazy :-))) więc jest już nas 6! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomski26 Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:53 Ja też :)) Pozdrawiam Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:23 ha ha ha - BAZA LUDZI UMARŁYCH- tych co sobie nie moga znalesc w realu przyjaciol i zagospodarowac swojego własnego zycia. TO nie jest dobry pomysl jak zreszta Wasze wszystkie skoro jestescie samotne i samotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:24 Loocynka - po Tobie sie nie spodziewalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loocynka Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:13 Wiesz Colagen ja nie jestem samotna..., ale malo mam znajomych, ktorzy tak jak ja wszystkie pieniadze potrafia wydac na narty...w ogole malo mam znajomych narciarzy.....szuakalam tutaj chociaż jednego...hmmmmmm a tak a propos to skąd jesteś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 28.01.05, 10:38 Odnośnie BAZY danych narciarzy to muszę wam powiedzieć że jest nas już 11. W tym tempie to za miesiąc będzie nas setka, a w lipcu tysiące. Zatem zgłaszajcie swój akces do bazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:40 haha-spis powszechny? moze i ja sie zapisze a jakie dane trzeba podac? czy to wogóle dopuszczalne Wote? jak z ustawa o danych osobowych? podpisuja cos? a moze to podlega karze? nie zastanawialiscie sie? moze warto by przeczytac taka ustawe? kto na tej bazie chce zarabiac?- troche oleju w głowie - za duzo chyba upadkow na stoku i zamulona inteligencja niektórych - oj Locynko dziwie sie Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Wspólne wyjazdy 28.01.05, 19:56 Wiesz to wolny kraj. Tobie wolno robić z siebie ... wiesz kogo, a nam wolno się umawiać na wspólne wyjazdy. Więc się odczep grzecznie proszę. Nie pasuje Ci to omijaj niniejszy wątek z daleka..ok? Polecam serdecznie takie postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loocynka Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:30 Colagen...dlaczego wszystkich denerwujesz?Wiesz, że na przykład na takich wspólnych wyjazdach może się kiedyś spotkamy....ale będzie zabawnie....A tak poważnie, to popieram wszystkie inicjatywy, choć mam nadzieje, że poza dobrymi chęciami efekty będa tez ok...ja chętnie bym pomogła, ale stuuuuuuudia wzywają....niestety niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 03.02.05, 11:20 Przypominam że baza danych o narciarzach istnieje. Wszystkich chętnych do zaplanowania wspólnych wyjazdów, obniżenia kosztów wyjazdu, załapania się na okazję np na wolne miejsce w samochodzie - zapraszamy do zapisywania się. Podaję adres kb13@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kamil Re: Wspólne wyjazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:46 Cześć tu Kamil chętnie się z wami wybiorę powiedzcie kiedy i gdzie i jakie warunki takiego wyjazdu mój adres:kamil-1976@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
filip_mrozny Re: Wspólne wyjazdy 06.02.05, 22:15 Ja także chcę się dołączyć, napisałam już maila. Zazdroszczę Niemiaszkom organizacji i jestem za tym, żeby coś takiego wdrożyć i u nas. Może sam excelek niekonieczne da radę, ale coś w rodzaju osobnego fora (może przy jakimś portalu narciarskim), albo nie wiem: listy dyskusyjnej, newsgrupy... Tak żebyśmy mogli już zawiązywać pewne przyjaźnie na necie, zanim weźmiemy kogoś zupełnie obcego do samochodu... Różnie bywa, jedni się polubią bardziej, inni mniej, jedni moga wydać więcej, inni mniej, są starsi, są młodsi, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: Wspólne wyjazdy 06.02.05, 11:19 Fajny pomysł i inicjatywa. Ja też się dopisuję. km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Wspólne wyjazdy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 10:46 Popieram bardzo fajny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Wspólne wyjazdy IP: *.compower.pl 16.02.05, 14:26 Tez popieram,wyslalam swoj wpis na liste . Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 27.02.05, 21:52 Przypominam że baza danych o narciarzach istnieje. Jest nas już 22 osoby. Wszystkich chętnych do zaplanowania wspólnych wyjazdów, obniżenia kosztów wyjazdu, załapania się na okazję np na wolne miejsce w samochodzie - zapraszamy do zapisywania się. Podaję adres kb13@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślizg Re: Wspólne wyjazdy IP: *.icpnet.pl 28.02.05, 16:30 Zadam pytanie, które mógłbym zamieścić w mailu, ale poniewaz mozliwe, ze ktos czytajac ten post i odpowiedz (jezeli takiej sie doczekam:))) rozwieje swoje watpliwosci i organizator uniknie koniecznosci odpowiadania na milion takich samych pytan, zadaje je na forum. Jestem zainteresowany figurowaniem na takiej liscie, ale pod katem jesieni/zimy 2005 lub wiosny 2006 wiec czasowo raczje bede martwa dusza;) Jakie dokładnie dane potrzebujecie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Wspólne wyjazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:30 Moze skauci pochwalicie sie kto z kim i gdzie wyjechał co? hahahahah Dziwolagi jakies - e tam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kb13 Re: Wspólne wyjazdy 01.03.05, 12:30 Wystarczy 1. imię 2. mail 3. Miescowość zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś